witam
od niedawna interesuję mnie WFB i postanowiłem zakupić pierwszy zestaw . Mój wybór padł na dwarf warriors (od razu mówię żę będe stawiał na zabawę z malowania a nie grania . Choć może kiedyś) i ponieważ mam mały budżet to zamiast kupować jeden z zestawów farb postanowiłem kupić tylko farby niezbędne farby lecz nie mogę doczytać kolorów na tyle opakowania (mieszkam w małym mieście i najbliższy sklep z bitewniakami jest 5 godz drogi dalej a klubu u mnie też żadnego nie ma więc przeglądałem w internecie ) czy ktoś może wie jakie to kolory ?
Z góry dziękuję za odpowiedź
(jeżeli to odczytacie to proszę powiedzcie) http://vanaheim.pl/204-thickbox/dwarf-w ... giment.jpg
dwarf warriors - kolory
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Kacpi 1998
- Masakrator
Po pierwsze są to kolory ze starej palety. Po drugie po co ci one, pomaluj jak ci się podoba.
Jeśli chodzi ci o uzyskanie pudełkowego efektu to tymi farbkami tego nie dokonasz.
Jeśli chodzi ci o uzyskanie pudełkowego efektu to tymi farbkami tego nie dokonasz.
Osiągnięcie jakiegoś efektu zależy w większości od umiejętności malarza. Nie pomalujesz fajnie po prostu biorąc farbę z puchy na model i gotowe. Trzeba robić różne tony danego koloru, mieszać, kombinować. Będzie różnica w odcieniu jeśli np: czerwony rozjaśnisz białym, żółtym a kremowym. Proponuje po prostu kupić takie kolorki farbek jakie chcesz mieć na modelu, ustalić swój schemat kolorystyczny. Potem to już tylko kombinować
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Witamy na forum i zachęcam do przeczytania regulaminu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..