Nic nie zrozumiałem z Twojego postaTutajec pisze:Moonstone ma byc mniej ścięty bo bedzie mniej lasów.....
Ja rozumiem ciecia oddziałow bo są lepsze niż te które maja de i he. Herosów nie tną a w he i de tak. Na latające puszki tez sie znajda odpowiedzi.
Army Book VIII edycja.
Moderator: Gremlin
Re: Army Book VIII edycja.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
No na mapkch etc ma byc mniej lasów wiec moonstone nie bedzie tak pociety.
A co do cięć oddziałow tylko mi chodzi o to ze są pocięte bo są właśnie najlepsza częścią armii. W De są ciecia na każdego charaktera z mouncie. Nie ma co narzekać i tak jest bardzo dobrze.
A co do cięć oddziałow tylko mi chodzi o to ze są pocięte bo są właśnie najlepsza częścią armii. W De są ciecia na każdego charaktera z mouncie. Nie ma co narzekać i tak jest bardzo dobrze.
No nie wiem co by mieli pociąć u naszych herosów....zakaz dawania im save 6+
Trzeba zakasać rękawy i coś się ułoży sensownego
Tragedii nie ma
3 mapki z 2 lasami
5 mapek z 1 lasem
+minimum 1 nasz lub d3+1
Źle nie jest, ale trochę za mocno wygięte na niekorzyść.Nie ma co narzekać i tak jest bardzo dobrze.
Trzeba zakasać rękawy i coś się ułoży sensownego
https://docs.google.com/file/d/0B_DcPz0 ... V4MG8/editNo na mapkch etc ma byc mniej lasów wiec moonstone nie bedzie tak pociety.
Tragedii nie ma
3 mapki z 2 lasami
5 mapek z 1 lasem
+minimum 1 nasz lub d3+1
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Draft jest ok, owszem wszystko coś kosztuje ale spokojnie da się złożyć WE i to w więcej niż 2 opcjach.
Co do lasów to właśnie pisałem Kudłatemu że rok w rok było 16 lasów - średnio po 2 na stół, teraz jest 11 więc spadek jest znaczący, dlatego podrożenie kamyka jest bez sensu.
Co do lasów to właśnie pisałem Kudłatemu że rok w rok było 16 lasów - średnio po 2 na stół, teraz jest 11 więc spadek jest znaczący, dlatego podrożenie kamyka jest bez sensu.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
dla mnie przede wszystkim tak duży spadek udziału lasów w ogóle terenów jest niezrozumiały, pomijając wysyp impasów itp.. To ETC powinno nosić nazwę : u przedmurza krasnoludzkich twierdz - sądząc po mapkach - lasy wyrąbane, melioracja jest więc i bagien nie ma, nie wielu ludzi tam mieszka stąd mało domków, ale za to skał wszelkiego rodzaju od groma
+1Laik pisze:Co do lasów to właśnie pisałem Kudłatemu że rok w rok było 16 lasów - średnio po 2 na stół, teraz jest 11 więc spadek jest znaczący, dlatego podrożenie kamyka jest bez sensu.
Nawet nie wiedziałem, że jest aż tak duża różnica pomiędzy ilością lasów na przestrzeni lat poprzednich
Różnica jest taka jak dobrze kojarzę, że 3 z 5 mapek miały po 2 lasy (5 z jednym), teraz bilans jest :
4 mapki z 2 lasami
4 mapki z 1 lasem
Nie wygląda to tragicznie...jest biednie ale nie tragicznie
4 mapki z 2 lasami
4 mapki z 1 lasem
Nie wygląda to tragicznie...jest biednie ale nie tragicznie