7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A wampiry i chaos na ?? :lol2:

Fakt, na to wczesniej nie zwrocilem uwagi, bo juz lata tak nie gralem, ale gdy gracz HE wie na kogo gra to spokojnie moze sie bardzo latwo pod ta armie podlozyc.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

wiecie co zauawżyłem że podręcznik he to jedyny (o ile się nei mylę ) w któyum bohaterowie chodzi mi szczególnie o Nobles przy wzmiance o możliwości wykupu magic itemów jest coś takiego

magic items:
Any up to 50pts

takie zdanie wg mnei oznacza że może wybrać wszystko nawet scrolle nie zdziwiłbym sie gdyby tak było bo wkoncu HE to umiejętna rasa w magi i odczytanie np scrola dla commandera nei powinno być trudne (a jesli jest napisane że arcaine items moga brać tylko magowie to to zdanie jest nadrzędne co do rule booka gdyż kazdy AB jest nadrzędny a ów zdanie mówi że może wybrać dowolny magiczny przedmiot do 50/100 pts)

jeśli wiecie o co mi chodzi to to zdanie zmienia niejako całkowice koncepcje gry bo poco ci mag do trzymania scroli skoro mozesz miec Nobla

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Arcany mogą brać jedynie magicy,opcja odpada.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

cholera :D czyli nic to nie zmienia

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

hehe, Ice-T sprytna próba. w koncu AB nadrzedny nad RB. :)
Gdyby odpowiednio zlobbowac srodowisko, narobic awantur na forach to istniałaby szansa by takie dziwactwo przeszło :).
budzilo by to wiele kontrowersji - tak samo jak np luk na BSB WE ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

no ale ja nei widze problemu he to magiczna rasa czemu by commander scorola nie umiał odpalić ;D

Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: OstryTM »

a bierz sobie nawet 5 scrolli na princa :P ale w rulbooka jest chyba taki zapisek że jeżeli nie jest wizardem to nie może używać arcanów(choćby w 11 na miscasta :wink: )

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Thorm pisze:a bierz sobie nawet 5 scrolli na princa :P ale w rulbooka jest chyba taki zapisek że jeżeli nie jest wizardem to nie może używać arcanów(choćby w 11 na miscasta :wink: )
oj, chyba nie zrozumiałes o co chodzi.
ale zostawmy juz ten temat.

cieszmy sie ASF dla całej armii, lepszymi statami DP i SM, lepszym smokiem itp. ;-)
Obrazek

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ale nie będę mógł wybierać czarów na 3 magach! :evil:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja tam zawsze biorę seera tylko na jednego maga. Na drugiego wolę wziąść np. ring of fury i silver staff.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

nie ale będziesz miał jednego maga który dodaje sobie kostke do każdego czaru,gorzej że na 4 kościach niemożna rzucać

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

to trzeba sie nauczyć na trzech :twisted: jak to wiele razy czyniłem aż szczeki leciały w dół :twisted:
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

guys ale ja o to bym się sprzeczał wkoncu AB jest nad rulebookiem prawda a jeśli pisze any (czytaj dowolny) to moim zdaniem scrol na commanderze jest dozwolony ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ice-T pisze:guys ale ja o to bym się sprzeczał wkoncu AB jest nad rulebookiem prawda a jeśli pisze any (czytaj dowolny) to moim zdaniem scrol na commanderze jest dozwolony ;)
po oficjalnej premierze AB daj temat na forum zasad - to sobie poczytam :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

chętnie go załorże bo moim zdaniem jest to legalne a LS nei moze tego obciac puki nei wyszła by errata (o ile anglikom naprawdę chodziło o to zeby elfy uzywały każdego magicznego przedmiotu)

no co za tym idzie jeśli AB jest nad rule bookeim i uznali by to to armour dla maga(ale tylko magiczny) też musieli by uznac gdyż moze brac dowolny przedmiot (i nei ma żadnych konsekwencji)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ice-T przeczytaj co napisane jest w AB do 6 edycji jesli chodzi o branie magicznych przedmiotów - idac dalej Twoim tropem to w 6 edycji tez commander powinien brac skrolle - bo przeciez AB jest ponad RB.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ice-T pisze:guys ale ja o to bym się sprzeczał wkoncu AB jest nad rulebookiem prawda a jeśli pisze any (czytaj dowolny) to moim zdaniem scrol na commanderze jest dozwolony ;)
nie krepuj sie bierz bieganie lizakowe.. w koncu jak mozesz brac any item to niech to bedzie any bez rzadnych restyrkcji :roll:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja bym wzial ten co daje AS na tam chyba 2+ i bylo by spoko jakies kusze lub luki nie byly by juz tak straszne a moze i jakis czelendz by sie przezylo.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

shino czemu nie ;)

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Jak dla mnie możesz wziąć i 4 scrolle na commanderze ale używanie to już inna sprawa, to że możesz coś wziąć nie oznacza że możesz tego użyć : X
To by było nawet bardzo w stylu GW ; p

ODPOWIEDZ