Zbliża się nowy book?
Moderator: Hoax
Re: Zbliża się nowy book?
o bez jaj....GW w pełnej okazałaości
Jeszcze okrągłe podstawki i mogę z czystym sumieniem się na wh40k przestawić
Jeszcze okrągłe podstawki i mogę z czystym sumieniem się na wh40k przestawić
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ciekawe czy ma jakiś odrzut
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
W dziedzinie absurdu mało co ma szansę przebić rydwan elfów ciągnięty w powietrzu przez orła
A jeśli chodzi o nową jednostkę, to istotne są jej możliwości, koszt punktowy - i czy będzie w special, czy w rare.
A jak już poznamy za dwa tygodnie odpowiedź na ta te pytania - to i tak nie będzie miała znaczenia. Ile czasu nimi pogramy - 5 miesięcy? W 9 edycja będzie zupełnie inną grą
No i trzeba je inaczej pomalować, bardziej na brudno, bardziej po skaveńsku!
A jeśli chodzi o nową jednostkę, to istotne są jej możliwości, koszt punktowy - i czy będzie w special, czy w rare.
A jak już poznamy za dwa tygodnie odpowiedź na ta te pytania - to i tak nie będzie miała znaczenia. Ile czasu nimi pogramy - 5 miesięcy? W 9 edycja będzie zupełnie inną grą
No i trzeba je inaczej pomalować, bardziej na brudno, bardziej po skaveńsku!
Co za podejście. Po tylu latach GW daje epickie, dużo, fajne modele do SK, wreszcie to nie jest straszna bieda na tle innych armii. Pierwsza mysl - konwertować po taniości! wstyd-wstyd!Deus pisze:Ja coś czuję że będą OP i będzie się na nich długo grało. Zastanawia mnie tylko czy będzie można od nich bitsy wykorzystać żeby przekonwertować stare rat ogiery , ale coś czuję że będą za duże
Fantastyczne są modele, nawet niegrywalne bym wystawiał ze dwa (cos czuje ze beda bardzo podobne do morghastow, czyli jakas opcja w special i jakas w rare)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Stormfiendy są ponoć po 42.5 skaven slavesów. Rare slot. Mają staty bazowo takie jak rat ogre champion z wyjątkiem +1 W, 3 BS, light armor, brak frenzy, mają skirmish ale bez bonusu do mobilności (?). Ciekawe mają opcje broni i dodatkowe zasady:
They are absolutely brutal. 3 of them are for close combat, 3 of them are ranged. And all of them have a load of special rules. In addition, all of them reroll to wound, and the close combat ones give the rat using it a 4+ armor save instead of the normal 6+ they have. BTW, that save works in a funny way: basically, the 4+ guys are attacked first always.
Doom-Flayer Gauntlets: +2 S, impact hits (D3)
Windlaunchers: short range (6"-24") slow to fire stonethrower that launches poisoned vapours (4+ to wound, no armor saves).
Grinderfists: Gives the unit a special deployment method, which can even mean the unit starts in close combat with an enemy unit. It swaps the rat attacks for 1D3 automatic hits at S5.
Shock Gauntlets: +1S, ignore armour, stomps deal D3 hits instead of 1
Ratling cannons: ranged, 18", 3D6 shots that ignore most penalties at S5 AP.
Warpfire Projectors (Boneripper can have 2 of these, too): Move-or-fire Fire Throwers at S5 and D3 wounds.
All the ranged weapons have a negative effect against your own troops if you miss somehow, but they never hurt the unit of Stormfiends.
E tam ciezko, na to etc jak nie beda zjmowac wyborow (a nie powinny przez niski save) to bym bral w zestawie z dwoma WLC do defensy i prozadnego strzelanka z kontra - sa lepsze od abomy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Zajebiste
Co za podejście. Po tylu latach GW daje epickie, dużo, fajne modele do SK, wreszcie to nie jest straszna bieda na tle innych armii. Pierwsza mysl - konwertować po taniości! wstyd-wstyd!
Oj jakie podejście bez zaznojomienia się z intecjami wstyd-wstyd a ja tylko chciałem żeby mi klimatem do starych skavenów pasowali.
Jakie intencjeDeus pisze:Co za podejście. Po tylu latach GW daje epickie, dużo, fajne modele do SK, wreszcie to nie jest straszna bieda na tle innych armii. Pierwsza mysl - konwertować po taniości! wstyd-wstyd!
Oj jakie podejście bez zaznojomienia się z intecjami wstyd-wstyd a ja tylko chciałem żeby mi klimatem do starych skavenów pasowali.
Klimatem to stare rat ogry + stare ratlingi metalowe + warpfire throweri i przed robocizna na konwersje wychodzi 200 zeta model
A i tak małe będą
Chyba że stare = plastiki = wstyd-wstyd!
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
A kiedy dokladnie ma wyjsc ostatni dodatek end of times?
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
-Qc- pisze: Co za podejście. Po tylu latach GW daje epickie, dużo, fajne modele do SK, wreszcie to nie jest straszna bieda na tle innych armii. Pierwsza mysl - konwertować po taniości! wstyd-wstyd!
Jeśli ktoś nie ma takiej myśli "konwertować po taniości" - to nie jest prawdziwym szczurem - zbieraczem odpadków! A już na pewno nie z klanu Moulder/Skryre!
Pomijając już sam pomysł takiego unitu który jest dla mnie niedorzeczny skąd taki mega tępy przerośniety mutoszczur będzie wiedział gdzie nacisnąć spust i który spust jest od czego ?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"