Zrob sobie wash z koloru balor brown - przeciagnij po skalach. Pozniej to samo z bestial brownem. Mozesz tez na koniec dodac jakiegos fioletuAenoq pisze:To podstawka do VC dlatego ogólny zarys miał być spopielonej jałowej ziemi![]()
I szczerze nawet nie mam pomysłu jak to zróżnicować.
Aenoq /Warrior of Chaos FCG 14.01
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Aenoq / Podstawka Chariot Up.27/12

- Kacpi 1998
- Masakrator
Dałbyś jakieś zdjęcie takiej brązowo-fioletowej skały bo dla mnie pomysł brzmi trochę bez sensu? 
Witam, ostatnio mało czasu na cokolwiek, a co dopiero na malowanie więc postępy idą jak krew z d... nosa,
zamieszczam fotę przyszłego regimentu 6.ed cok-ów.

Zachęcam do komentowania jak i życzę szczęśliwego nowego roku !
zamieszczam fotę przyszłego regimentu 6.ed cok-ów.

Zachęcam do komentowania jak i życzę szczęśliwego nowego roku !
Jak ktoś chce pograć to :
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Coraz lepiej. Mam sentyment do tych starych modeli CO. 
Dzięki wielkie, duża motywacja aby skończyć ten klocek.
Te modele od zawsze mi się podobały mimo garulcowatych Cold ones.
Jedynie tarcze zostały zastąpione plastikami
Drugi szereg będzie monotonny bo 4 na 5 będzie modelami ze smokiem w ręku, ale każdego smoka pomaluje inaczej i nie będzie tak źle
Pozdrawiam.
Te modele od zawsze mi się podobały mimo garulcowatych Cold ones.
Jedynie tarcze zostały zastąpione plastikami
Drugi szereg będzie monotonny bo 4 na 5 będzie modelami ze smokiem w ręku, ale każdego smoka pomaluje inaczej i nie będzie tak źle
Pozdrawiam.
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
Niestety z powodów finansowych DE idą w odstawkę i będę zmuszony sprzedać te modele
, ale zostają mi jeszcze WoCh i Skavy .
Także Poison mortar który jest pierwszą pomalowaną rzeczą do skavenów, cała armia będzie opierać się w podobnej kolorystyce, fota trochę prześwietlona bo robiona z flashem, przy wrzucaniu następnych zdjęć wstawię lepsze, obiecuję

Ps : rant podstawki okropnie widać na zdjęciu z fleshem ale ogólnie jest to niewidoczne
Także Poison mortar który jest pierwszą pomalowaną rzeczą do skavenów, cała armia będzie opierać się w podobnej kolorystyce, fota trochę prześwietlona bo robiona z flashem, przy wrzucaniu następnych zdjęć wstawię lepsze, obiecuję

Ps : rant podstawki okropnie widać na zdjęciu z fleshem ale ogólnie jest to niewidoczne
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
- Kacpi 1998
- Masakrator
DE mi się nie podobały ale to już bardzo. Zaproponowałbym tylko zmianę kolorystyki tego korka na podstawce, albo na czarnym robiłbym szary drubrush albo jak chcesz mieć szare skałki to pomalowałbym cały na szaro a potem drybrushował białym.
Jeszcze robione na szybkości podstawki pod pierwszą 20stkę klanów, dupy nie urywa ale przy tylu szczurach nie będę dopieszczał każdej chociaż co innego przy hero albo dzwonku 
Przed :

Po 30 minutach roboty :

Treyem się nie sugerujcie bo szukam kogoś kto wykona mi je z blachy pod całą armię.
Zachęcam do komentowania poisona jak i podstawek
Edit: naturalnie że ranty zostaną jeszcze raz maźnięte czarnym.
Przed :

Po 30 minutach roboty :

Treyem się nie sugerujcie bo szukam kogoś kto wykona mi je z blachy pod całą armię.
Zachęcam do komentowania poisona jak i podstawek
Edit: naturalnie że ranty zostaną jeszcze raz maźnięte czarnym.
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
- Kacpi 1998
- Masakrator
w niektórych miejscach widać, że nie przykryłeś całej podstawki piachem i są łyse placki
jak na taki czas to fajne
jak na taki czas to fajne
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Fajny efekt. Warto zamieszczać czas robienia czegoś takiego, bo dużo ludzi patrzy wyłącznie na efekt i wyobraża sobie, że chodzi o jakieś długie godziny, po czym rzuca w kąt robienie podstawek do swojej armii, bo "nie mają aż tyle czasu". 
Dokładnie, robię następująco :Naviedzony pisze:Fajny efekt. Warto zamieszczać czas robienia czegoś takiego, bo dużo ludzi patrzy wyłącznie na efekt i wyobraża sobie, że chodzi o jakieś długie godziny, po czym rzuca w kąt robienie podstawek do swojej armii, bo "nie mają aż tyle czasu".
-20 podstawek wkładam w treya
-przyklejam losowo korę
-wszystko z góry pryskam czarnym/brązowym sprayem o dużej pojemności z mrówki (12zł)
-zanim farba wyschnie sypie piaskiem mniej więcej omijając korę
-Jeszcze raz farbą
-nakładam na całość kolor Steel Legion Drab (ze starej palety Graveyard Earth)
-Washuje Agrax Earthshade (devlan mud)
-Drybush Ushabti Bone (bleached bone)
-ostrożnie na skałki drybush Administratum Grey (Fortress Grey) tak aby nie zachaczyć o piasek.
-Po skończonym malowaniu wszystko bezbarwnym matem Army Paintera (może obejść się bez , zwykłe przyzwyczajenie )
-W miejsca niedociągnięć i ogółem losowo jakaś trawka, krzaczek.
-z rantu podstawek spiłować albo nożem tapicerskim przejechać po rantach i walnąć je czarnym
I gotowe, roboty na 30 minut a efekt całkiem ok , wszystko robię pod 150w żarówką więc wash schnie w mgnieniu oka
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
Pierwszy skończony model do WoCh-u.
Hero on deamonic mount .
Strasznie słabo na fotach to wygląda gdyż się metaliki zlewają i na toporku wash nie wyschnął do końca .
Nie wiem czy podstawke robić przy tych wszystkich plotach o okrągłych podstawkach w 9ed. Co sądzicie ?

Btw. Pierwszy i ostatni raz nabyłem finecast. Tragedia.
Hero on deamonic mount .
Strasznie słabo na fotach to wygląda gdyż się metaliki zlewają i na toporku wash nie wyschnął do końca .
Nie wiem czy podstawke robić przy tych wszystkich plotach o okrągłych podstawkach w 9ed. Co sądzicie ?

Btw. Pierwszy i ostatni raz nabyłem finecast. Tragedia.
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW
WoW - Burning Legion/PW
BF4 PC - PW