Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
W temacie nowych pomysłów GW https://www.youtube.com/watch?v=_zSxQnZ3TM8
Pozdro
Pozdro
sebol pisze:W temacie nowych pomysłów GW https://www.youtube.com/watch?v=_zSxQnZ3TM8
Pozdro
Lol - świetne !
Ja już kilka razy słyszałem o tym WFB będzie zmieniony na okrągłe podstawki i będzie skirmiszem - nigdy nie okazało się to być prawdą.
- rottingflesh
- Wałkarz
Oby i tym razem okazało się to być tylko plotką.PiotrB pisze:Ja już kilka razy słyszałem o tym WFB będzie zmieniony na okrągłe podstawki i będzie skirmiszem - nigdy nie okazało się to być prawdą.
Lord of Decay is ok !
To za te kwadraciki i klocki kocham WFB, on jest realnie jedynym bitewniakiem z prawdziwego zdarzenia (przynajmniej w tej skali modeli).
WH40K to dla mnie większy skirmish - nie gram, kiedyś próbowałem i moim zdaniem wymaga mniej kombinowania i myślenia. (Choć klimat i fabuła są genialne)
WH40K to dla mnie większy skirmish - nie gram, kiedyś próbowałem i moim zdaniem wymaga mniej kombinowania i myślenia. (Choć klimat i fabuła są genialne)
W sumie nie wiem jak to interpretować
Warhammer zmierza na PC jako Total War
i teraz albo zostawią wszystko jak jest żeby przyciągnąć graczy PC
albo liczą że zawiedzenie gracze WFB przejdą na PC
albo boją się że gracze WFB przestną grać w realu a zaczną tylko wirtualnie
hmmm w każdym razie coś do przemyślenia
Warhammer zmierza na PC jako Total War
i teraz albo zostawią wszystko jak jest żeby przyciągnąć graczy PC
albo liczą że zawiedzenie gracze WFB przejdą na PC
albo boją się że gracze WFB przestną grać w realu a zaczną tylko wirtualnie
hmmm w każdym razie coś do przemyślenia
- rottingflesh
- Wałkarz
Do poczytania: http://natfka.blogspot.com/2015/01/9th- ... ssion.html
Lord of Decay is ok !
Taka prawda zawsze z tego co pamiętam plotki mało co się sprawdzały z tym co było w kolejnej edycji. Ludzie rzucali tą grę, załamywali się, po czym wychodziło i tak nieźle i jako się grało
Wole nie wierzyć w plotki bo to i więcej stresu, a często jak wprowadzano kampanie to były jakieś hardcorowe zmiany, które obowiązywały tylko w owej kampanii
Wole nie wierzyć w plotki bo to i więcej stresu, a często jak wprowadzano kampanie to były jakieś hardcorowe zmiany, które obowiązywały tylko w owej kampanii
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
- GrimgorIronhide
- Masakrator
No pokazywanych z EoT nowych formacjach podstawki są wciąż kwadratowe.
Bo w tym wywiadzie podali, że będzie można grać dowolnie na kwadratach i okrąglakach jednocześnie.
Nie zmienia to faktu, że zamiast natychmiastowego zbanowania starych armii, może rozpocząć się ich powolne odstrzeliwanie poprzez brak aktualizacji do nich.
Wszystkie nowości mogą być już tylko do sześciu nowych frakcji posuniętych o kilkaset lat do przodu według świata warhammera.
A może oni celują w coś takiego, że będzie nowa główna gra/świat od GW pt. "Warhammer".
Oprócz tego będą dwie inne gry: jedna z przeszłości czyli "Warhammer Fantasy" i druga z przyszłości "Warhammer 40k".
Nie zmienia to faktu, że zamiast natychmiastowego zbanowania starych armii, może rozpocząć się ich powolne odstrzeliwanie poprzez brak aktualizacji do nich.
Wszystkie nowości mogą być już tylko do sześciu nowych frakcji posuniętych o kilkaset lat do przodu według świata warhammera.
A może oni celują w coś takiego, że będzie nowa główna gra/świat od GW pt. "Warhammer".
Oprócz tego będą dwie inne gry: jedna z przeszłości czyli "Warhammer Fantasy" i druga z przyszłości "Warhammer 40k".
Świat WH nie dzieli się na przyszłość i przeszłość.Świat WFB dzieje się w 40k jeśli moge tak to ująć.Pieta pisze: A może oni celują w coś takiego, że będzie nowa główna gra/świat od GW pt. "Warhammer".
Co do tych wszystkich Teori spiskowych dotyczacych zmiany,zakonczenia gry itp.To raczej bym nie przesadzał
Bądź co bądź GW nie skończy Uniwersum dającego im tyle pieniędzy.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
juz pare razy na tym forum bylo mowione, ze uniwersum WFB i WH40k to sa rozne uniwersa.Robert.P pisze:Świat WH nie dzieli się na przyszłość i przeszłość.Świat WFB dzieje się w 40k jeśli moge tak to ująć.
stary swiat to nie jest jakas odlegla planeta z czterdziestki.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Nieprawda. Jest mówione, że nekroni wciąż nienawidzą Old Ones i wszelkich istot z nimi związanymi, mówiąc wręcz o lizardmenach.Morsereg pisze:juz pare razy na tym forum bylo mowione, ze uniwersum WFB i WH40k to sa rozne uniwersa.Robert.P pisze:Świat WH nie dzieli się na przyszłość i przeszłość.Świat WFB dzieje się w 40k jeśli moge tak to ująć.
stary swiat to nie jest jakas odlegla planeta z czterdziestki.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Kod: Zaznacz cały
Fantasy came first, and when GW decided to make a sci'fi game, they threw warhammer's world in the future saying the two worlds might be related. So in the earlier editions, GW hinted that Warhammer Fantasy takes place in the Eye of Terror.
Later (40K 3rd edition), they broke the link they previously suggested. Officially denying it.
Now once in a while they make a quick easter-egg or whatever, but this is just teasing and fun.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Its explained that the C'tan still hold an unabiding hatred of the Old Ones despite their civilisation being no more and actively seek out any degenerate descendants that may possibly exist on backwater worlds. Codex: Necrons even suggests that a Lizardmen army can be used as a placeholder for the Old Ones'
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
@Byqu
czy to jest z aktualnego codexu do necronow?
czy z poprzedniego. czyli 2002 roku, czyli wlasnie trzeciej edycji wh40k
--- edit ---
@up
to sa fotki formacji.
zapowiadanych juz jakis czas temu. ok to byly bardziej plotki niz zapowiedzi ale fajnie, ze sie sprawdzily
aczkolwiek troche inaczej to sobie wyobrazalem
czy to jest z aktualnego codexu do necronow?
czy z poprzedniego. czyli 2002 roku, czyli wlasnie trzeciej edycji wh40k
--- edit ---
@up
to sa fotki formacji.
zapowiadanych juz jakis czas temu. ok to byly bardziej plotki niz zapowiedzi ale fajnie, ze sie sprawdzily
aczkolwiek troche inaczej to sobie wyobrazalem