Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Poszukuje jakieś dobrej folii magnetycznej do wyłożenia walizki do przenoszenia figsów. Czy może ktoś stosował takie rozwiązanie i może polecić jakąś folię odpowiednią do tego.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
http://allegro.pl/folia-magnetyczna-mag ... 91277.html
Trzyma mocno, jedynie jak mi walizka spadła z siedzenia w autobusie, to część podstawek się "odkleiła". Jedna uwaga, jeżeli masz magnesy w podstawkach to wystarczy kawał blachy - popytaj chłopaków od trejów z forum, może mogą wyciąć większy kawał. Folia magnetyczna jest do przewożenia figsów z metalowymi podstawkami, ja ją mocowałem do pudeł S&S przy pomocy taśmy dwustronnej.
Trzyma mocno, jedynie jak mi walizka spadła z siedzenia w autobusie, to część podstawek się "odkleiła". Jedna uwaga, jeżeli masz magnesy w podstawkach to wystarczy kawał blachy - popytaj chłopaków od trejów z forum, może mogą wyciąć większy kawał. Folia magnetyczna jest do przewożenia figsów z metalowymi podstawkami, ja ją mocowałem do pudeł S&S przy pomocy taśmy dwustronnej.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Orzech to jest kolor tej bejcy, a z proporcjami to standardowe odpowiedzi jeśli chodzi o bejce są dwie:
1) Na oko.
2) Potestuj i dobierz odpowidnie dla siebie.
A ja dodam od siebie że proporcje zależą od własnych preferencji, jeśli np. chcesz uzyskać ciemniejszy model i bardziej "zabrudzony" to bejce robisz gęstszą. A jeśli model ma być czystszy i jaśniejszy używasz rzadszej. Dodatkowo, odgrywają tu rolę kolory bazowe. Jeśli masz więcej jasnych kolorów to bejca też powinna być rzadsza niż do ciemnych bazowych. Ale jednoznacznie ciężko określić. Coś pomiędzy olejem, a washem dla jaśniejszych, a bardziej oleista dla ciemnych. I pamiętaj że to musi być benzyna lakowa, bo ekstrakcyjna wyżre Ci farbę.
1) Na oko.
2) Potestuj i dobierz odpowidnie dla siebie.
A ja dodam od siebie że proporcje zależą od własnych preferencji, jeśli np. chcesz uzyskać ciemniejszy model i bardziej "zabrudzony" to bejce robisz gęstszą. A jeśli model ma być czystszy i jaśniejszy używasz rzadszej. Dodatkowo, odgrywają tu rolę kolory bazowe. Jeśli masz więcej jasnych kolorów to bejca też powinna być rzadsza niż do ciemnych bazowych. Ale jednoznacznie ciężko określić. Coś pomiędzy olejem, a washem dla jaśniejszych, a bardziej oleista dla ciemnych. I pamiętaj że to musi być benzyna lakowa, bo ekstrakcyjna wyżre Ci farbę.
Zabieram się powoli do sklejania Dwarf Kinga na tarczy, otwieram blister a tam dwie podstawki 20x20mm. Trochę się zdziwiłem, bo mój White Dwarf na tarczy ma podstawkę 20x40mm, więc najwyraźniej kiedyś takie robili. Macie jakiś pomysł skąd można wziąć taką podstawkę 20x40mm?
Witam, czy wie ktoś może gdzie i za ile są dostępne farbki Ak-Interactive w Bydgoszczy? (jeżeli w ogóle są)
-
- Chuck Norris
Pytanko. Bawię ostatnio washem i mam mały problem. Dotyczy malowania orków wg schematu podanego przez GW.
Daję na figurkę podkład Waaagh Flesh, potem jadę Goblin Green i washuję to Biel tanem. Sęk w tym, że po takiej akcji zagłębienia w figurce świecą się, jakby lakierem malował. Próbowałem też innym zielonym washem od vallejo, ale mam ten sam problem. O dziwo jak washuję inne części figurki Devlund Mud'em to takie rzeczy się nie dzieją. Co może być nie tak?
Daję na figurkę podkład Waaagh Flesh, potem jadę Goblin Green i washuję to Biel tanem. Sęk w tym, że po takiej akcji zagłębienia w figurce świecą się, jakby lakierem malował. Próbowałem też innym zielonym washem od vallejo, ale mam ten sam problem. O dziwo jak washuję inne części figurki Devlund Mud'em to takie rzeczy się nie dzieją. Co może być nie tak?
- Kacpi 1998
- Masakrator
może żle wymieszany
zmywałem modele Prodosa w docie i kilka z nich zgumiało, co mam zrobić?
zmywałem modele Prodosa w docie i kilka z nich zgumiało, co mam zrobić?
Szukam alternatywnych figurek entów/treemenów/treekinów bardziej interesują mnie by modele były metalowe.
Miałbym prośbę by podać nazwy firm produkujące takie figurki lub linki takich o to figurek
Miałbym prośbę by podać nazwy firm produkujące takie figurki lub linki takich o to figurek
Miałem taki sam problem niestety tak zostały z tym, że niektóre po czasie doszły same do siebieKacpi 1998 pisze:może żle wymieszany
zmywałem modele Prodosa w docie i kilka z nich zgumiało, co mam zrobić
Szukam alternatywnych figurek entów/treemenów/treekinów bardziej interesują mnie by modele były metalowe.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, o 21:23 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej strasznie podoba mi się kolorystyka tych modeli czy ktoś byłby w stanie mi pomóc w rozpoznaniu wykorzystanych farb, domyślam się że mogło być ich bardzo dużo ale jeśli chodzi np. o zieleń i shadery na zbrojach? zaczynam przygodę z chaosem, właściwie z warhammerem i chciałbym zaopatrzyć się w jakieś farby właściwe dla nurglowych klimatów
http://bloodybeast.com/2014/03/chaos-knights-of-nurgle/
http://bloodybeast.com/2014/03/chaos-knights-of-nurgle/
Nie musiałeś zakładać nowego tematu, trzeba było napisać w szybkich pytaniach. Jeśli chcesz poznać kolorystykę napisz do Rafała Maja na fb, on pomalowałem tych knechtów.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Naprawić się tego nie da. Najlepiej zmienić zmywacz.Kacpi 1998 pisze: zmywałem modele Prodosa w docie i kilka z nich zgumiało, co mam zrobić?
"Gumienie" modeli podczas zmywania jest spowodowane tym że przy tworzywach dwuskładnikowych (np.żywice) zmywacz wchodzi w reakcję z utwardzaczem wypłukując go z modelu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..