Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Re: Prawie Master Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Ktoś ma miejsce/szuka miejsca w aucie w sobote z katowic/okolic?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
[# taken] x [quantity] [core name]:
Może ktoś podać przykład. Dziękuje
Może ktoś podać przykład. Dziękuje
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
dziękuje
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Durin zadzwoń do Ździcha, my jedzemy ale nie wiem czy jego autem w każdym razie na pewno się z nim w tej sprawie dogadaszKtoś ma miejsce/szuka miejsca w aucie w sobote z katowic/okolic?
tu maszTeam: [team name]
[player name, ligowe ID] [(c)], [full army name]
[lord name] [on mount]: [general], [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[lord name] [on mount]: [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[hero name] [on mount]: [BSB], [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[hero name] [on mount]: [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [special name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [rare name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [rare name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
Total: [total cost]
Cieszę się, że powyższy zapis nie wymaga dla Ciebie dalszych wyjaśnień Wybacz ciemnemu humaniście, że dla mnie nie jest wcale takie oczywiste, czy wypisane wyżej nawiasy ][ mają być, czy nie, czy literkę c w kapitanie mam zapisać (c) czy wystarczy c; czy jeśli "zgubię" przecinek, to stracę 9 pkt, czy nie; czy jeśli nie biorę FCG a tylko i wyłącznie championa to mam wpisać Ch / Champion / czy jeszcze inaczej.
Nie wiem również, czy organizatorzy nie mają jakiegoś odjazdowego pliku excela, który zassie powyższe dane i zrobi z nich pełną rozpiskę i jeśli walnę się z przecinkiem, to wszystko się rozlezie i stracę moje cenne 9 pkt
A nie tylko nie wiem, co więcej - wcale nie chce mi się wiedzieć. Mam taki magiczny guzik w ArmyBuilderze - zapisz jako text summary / albo full text. Użycie go to jedna sekunda. Wygodne i przejrzyste. Teraz ślęczę któryś kwadrans nad kalkulatorem, bo np. mój armybuidler łączy koszt oddziały pchającego dzwon z samym kosztem seera. Głupia robota, nikomu niepotrzebna i łatwo się machnąć.
Nie wiem jaki jest cel przekombinowywania formy zgłoszenia. Mam nadzieję, że to w czymś pomaga organizatorom, serio. Bo jeżeli to przyspiesza ich pracę - to super i nie marudzę dalej. Bo chyba to nie sztuka dla sztuki...
Nie wiem również, czy organizatorzy nie mają jakiegoś odjazdowego pliku excela, który zassie powyższe dane i zrobi z nich pełną rozpiskę i jeśli walnę się z przecinkiem, to wszystko się rozlezie i stracę moje cenne 9 pkt
A nie tylko nie wiem, co więcej - wcale nie chce mi się wiedzieć. Mam taki magiczny guzik w ArmyBuilderze - zapisz jako text summary / albo full text. Użycie go to jedna sekunda. Wygodne i przejrzyste. Teraz ślęczę któryś kwadrans nad kalkulatorem, bo np. mój armybuidler łączy koszt oddziały pchającego dzwon z samym kosztem seera. Głupia robota, nikomu niepotrzebna i łatwo się machnąć.
Nie wiem jaki jest cel przekombinowywania formy zgłoszenia. Mam nadzieję, że to w czymś pomaga organizatorom, serio. Bo jeżeli to przyspiesza ich pracę - to super i nie marudzę dalej. Bo chyba to nie sztuka dla sztuki...
W Krakowie jest moda na nazizm rozpiskowy
a tak na serio - doświadczonym graczom fajnie się czyta takie rozpiski bo raczej wiedzą co jest "w standardzie", gorzej z tymi którzy grają nieco rzadziej - tutaj lepsza byłaby klasyczna rozpiska z AB.
a tak na serio - doświadczonym graczom fajnie się czyta takie rozpiski bo raczej wiedzą co jest "w standardzie", gorzej z tymi którzy grają nieco rzadziej - tutaj lepsza byłaby klasyczna rozpiska z AB.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Problem tego typu był już wcześniej. Z tego co pamiętam na DMP. Dla niektórych ludzi tak jest przejrzyściej.
Wiem natomiast, że bodajże Barbarossa przed ETC 2014 wrzucał do każdego armijnego działu rozpiski w dokładnie tym formacie. Wejdź na forum swojej armii, odszukaj ten temat i będziesz miał kilka jak nie kilkanaście przykładów do swojej armii jak powinno to wyglądać.
Mam nadzieję, że pomogłem
Wiem natomiast, że bodajże Barbarossa przed ETC 2014 wrzucał do każdego armijnego działu rozpiski w dokładnie tym formacie. Wejdź na forum swojej armii, odszukaj ten temat i będziesz miał kilka jak nie kilkanaście przykładów do swojej armii jak powinno to wyglądać.
Mam nadzieję, że pomogłem