Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: Prawie Master Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Post autor: Durin »

Ktoś ma miejsce/szuka miejsca w aucie w sobote z katowic/okolic?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

[# taken] x [quantity] [core name]:

Może ktoś podać przykład. Dziękuje
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

2x20 zombies
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

dziękuje
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Pisanie rozpisek to prawie jak programowanie:-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Programowanie jest łatwiejsze;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Wybieram się w sobotę rano z Warszawy i mogę zabrać do 3 osób.

Maciek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Szukam teamu - preferowana armia VC.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Ktoś ma miejsce/szuka miejsca w aucie w sobote z katowic/okolic?
Durin zadzwoń do Ździcha, my jedzemy ale nie wiem czy jego autem w każdym razie na pewno się z nim w tej sprawie dogadasz :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

thx

Awatar użytkownika
Bałagan
Chuck Norris

Post autor: Bałagan »

Szukamy najemnika mamy VC i TK

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

czy ktoś byłby łaskaw wyłuszczyć czym jest [(c)] znajdujące się w zgłoszeniu po danych osobowych a przed nazwą armii?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

kapitan

jeśli nim jesteś to wpisujesz c jak nie nie wpisujesz nic
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Kapitan:)

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

dzięki. 9 punktów mogło pójść w plecy, bo ktoś zapomniał napisać instrukcji obsługi do konstruowania rozpisek w formacie C++

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Team: [team name]
[player name, ligowe ID] [(c)], [full army name]
[lord name] [on mount]: [general], [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[lord name] [on mount]: [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[hero name] [on mount]: [BSB], [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[hero name] [on mount]: [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]
[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [special name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [rare name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [rare name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
Total: [total cost]
tu masz

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Cieszę się, że powyższy zapis nie wymaga dla Ciebie dalszych wyjaśnień :) Wybacz ciemnemu humaniście, że dla mnie nie jest wcale takie oczywiste, czy wypisane wyżej nawiasy ][ mają być, czy nie, czy literkę c w kapitanie mam zapisać (c) czy wystarczy c; czy jeśli "zgubię" przecinek, to stracę 9 pkt, czy nie; czy jeśli nie biorę FCG a tylko i wyłącznie championa to mam wpisać Ch / Champion / czy jeszcze inaczej.

Nie wiem również, czy organizatorzy nie mają jakiegoś odjazdowego pliku excela, który zassie powyższe dane i zrobi z nich pełną rozpiskę i jeśli walnę się z przecinkiem, to wszystko się rozlezie i stracę moje cenne 9 pkt ;)

A nie tylko nie wiem, co więcej - wcale nie chce mi się wiedzieć. Mam taki magiczny guzik w ArmyBuilderze - zapisz jako text summary / albo full text. Użycie go to jedna sekunda. Wygodne i przejrzyste. Teraz ślęczę któryś kwadrans nad kalkulatorem, bo np. mój armybuidler łączy koszt oddziały pchającego dzwon z samym kosztem seera. Głupia robota, nikomu niepotrzebna i łatwo się machnąć.

Nie wiem jaki jest cel przekombinowywania formy zgłoszenia. Mam nadzieję, że to w czymś pomaga organizatorom, serio. Bo jeżeli to przyspiesza ich pracę - to super i nie marudzę dalej. Bo chyba to nie sztuka dla sztuki...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W Krakowie jest moda na nazizm rozpiskowy :wink:

a tak na serio - doświadczonym graczom fajnie się czyta takie rozpiski bo raczej wiedzą co jest "w standardzie", gorzej z tymi którzy grają nieco rzadziej - tutaj lepsza byłaby klasyczna rozpiska z AB.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

nawiasy powinny być usunięte, przecinki powinny być ale żadne z nich nie będzie groziły utratą pkt.

Jeżeli nie ma FCG, to wpisujemy odpowiednio nazwę wykupionej opcji.

Taka forma ułatwi nam sprawdzenie i ułatwi nam ich publikacje.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Problem tego typu był już wcześniej. Z tego co pamiętam na DMP. Dla niektórych ludzi tak jest przejrzyściej.
Wiem natomiast, że bodajże Barbarossa przed ETC 2014 wrzucał do każdego armijnego działu rozpiski w dokładnie tym formacie. Wejdź na forum swojej armii, odszukaj ten temat i będziesz miał kilka jak nie kilkanaście przykładów do swojej armii jak powinno to wyglądać.

Mam nadzieję, że pomogłem :D

ODPOWIEDZ