Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Post autor: PSz »

Solo a czy na Silesianie drukowaliście rozpiski?

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

To po co robić tą akcję rozpiskową ? skoro i tak każdy będzie miał hmtl na turnieju ?
Durin zaciekawiłeś mnie =P~
Na Silesiana drukowaliśmy rozpiski z HTML

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

No jest to upierdliwe, ale do przejscia, plusem jest ze szybko sie przegladnie te wszystkie rozpy.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Solo coraz starszy, czytać mu się nie chce, a do tego nie dostrzega oczywistych ekologicznych jakości takiego podejścia. Taki beton i jeszcze wałami grozi!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Po co udostępniać rozpiski na neta ? nie wystarczy że Krzemi kopiuje moją rozpe?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Solo pisze:Po co udostępniać rozpiski na neta ? nie wystarczy że Krzemi kopiuje moją rozpe?
Żeby poprawić błędy w rozpiskach. I (z tego co pamiętam rok temu) żebyXYZmógł zxerować najnowszą rozpiskę najnowszą rozpiske Furiona za 2 punkty
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Napisali Ci juz wyzej Solo. Skoro chca je udostepnic to lepiej sie to robi i lepiej sie to potem czyta

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Format rozpiskowy jest na potrzebe zgloszen oraz parowania w trakcie bitew.
Ponadto wymuszone jest uporzadkowanie kolejnosci co znacznie usprawni ich sprawdzenie.

Preferuje otrzymanie rozpiski bez rozpisanych statystyk od ukrytego BSBka w parku maszynowym.

Edyta:
Format zgloszenia moze znaczaco roznic sie od formatu wydrukowanego.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, o 18:36 przez c4h10, łącznie zmieniany 1 raz.
\/\

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Buti, jak zwykle krotko, zwiezle i konkretnie ;)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

-Qc- pisze: a do tego nie dostrzega oczywistych ekologicznych jakości takiego podejścia. Taki beton i jeszcze wałami grozi!
Przy drukowaniu jest opcja "2 strony na arkuszu" - gro ropzisek może się zmieścić na 1 kartce. Zgadza się, trochę więcej pierdzielenia, ale ile mniej pytań/niedomówień przy stole :wink:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

c4h10 pisze:Edyta:
Format zgloszenia moze znaczaco roznic sie od formatu wydrukowanego.
czy dobrze rozumiem że wszyscy będą obrabiać rozpiski po to żebyście je później sami obrabiali?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

muchozol pisze:
-Qc- pisze: a do tego nie dostrzega oczywistych ekologicznych jakości takiego podejścia. Taki beton i jeszcze wałami grozi!
Przy drukowaniu jest opcja "2 strony na arkuszu" - gro ropzisek może się zmieścić na 1 kartce. Zgadza się, trochę więcej pierdzielenia, ale ile mniej pytań/niedomówień przy stole :wink:
Tak bez trollowania, to ja uważam że html powinien być - w kolejności po sekcjach (lord hero core special rare others). No ale tutaj sobie tylko drażnię Sola bo master wpada w sesji

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

płacz bo:
a) upierdliwe
b) wałogenne - jestem przekonany, że w 3 bitwie, kiedy będę na maksa zmęczony, albo w niedzielę w kluczowym momencie maksymalnego stresu mój przeciwnik powie mi - "no to stary przeje..łeś, bo mój super spec hero ma sword of something something, który w połączeniu z talisman of something something i specjalną zasadą unitu something something zabija wszystko w promieniu 24 cali". Na co odpowiem aha i dostanę maskę. A później przez miesiąc będę się zastanawiał, co to była za zasada, czy na pewno tak działa, a może nie na 24, tylko na 18 cali i nie zabija tylko rani, albo zapomniało nam się, że nie w 1 tylko od 2 tury itd. Jak mam czytelną rozpiskę to idę przed bitwą na fajkę albo na sraczyk i sobie przypominam co z czym i o co chodzi. To nie jest tak, że się nie da i pretensje zawsze do siebie, można było zapytać. Tylko, po co sobie utrudniać, jeśli być może wcale nie trzeba?
c) upierdliwe ;)

jeżeli takie rozwiązanie: 1) ułatwia organizację organizatorom ALE 2) utrudnia granie graczom --> cóż, dla mnie jako gracza sprawa jest prosta, zawsze będę za 2) CHYBA ŻE na tyle utrudnia to pracę organizatorom, że w efekcie dyskomfort odczuje gracz. Wtedy możne pomyśleć co ma wyższy priorytet.

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

Bombaj. Jak ktoś Cię będzie chciał zwałować to i tak cię zwałuje. Modyfikowanie statystyk, zasad lub kosztów punktowych w pliku HTML'a, który wypluwa AB jest trywialnie łatwe. Takie oszustwo z uwagi na zaufanie jakim jest darzony taki format rozpiski jest nawet łatwiejsze do wciśnięcia :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Lipek bez jaj, jak ktoś ciśnie takiego wała to powinien dostać rocznego bana na turnieje, natomiast jak się komuś pierdolnie w głowie coś to co zrobisz, błędy się zdarzają tak jak mówi Bombaj cwaniaki z KRK to wykorzystają :D a gramy u nich.
Butan potem przyjdzie i będzie rzucał na 4+ czy są karniaki czy to przypadek :D bez jaj.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

ja się sam zwałuję, bo będę zmęczony i głodny ;)

W HTMLu bym doczytał rzucając okiem na szybko. W formacie krakowskim nie ma bata. I po to wysyłam rozpiskę przed turniejem klasy master, żeby mi ją organizator sprawdził pod względem legalności i nie przepuścił babola - ani mnie ani nikomu innemu.

Solo, Ty szczupły heteroseksualny ponuraku, nie napisałem, że krakowiacy oszukują ;)

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

A co za problem, zeby przygotowac 2 zestawy rozpisek? Format etc i html?

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Bo ja to napisałem !

Super :D będę ułatwiał gre przeciwnikowi może mu jeszcze stopy i plecy umyje w umywalce :) a on mi da ścierwo w formacie ETC.
Po wszystkim poproszę go o autograf i jak się spyta dla kogo podpisać, powiem że dla Świętego Mikołaja bo właśnie oddałem mu 20 pkt

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Solo pisze:Bo ja to napisałem !

Super :D będę ułatwiał gre przeciwnikowi może mu jeszcze stopy i plecy umyje w umywalce :) a on mi da ścierwo w formacie ETC.
Po wszystkim poproszę go o autograf i jak się spyta dla kogo podpisać, powiem że dla Świętego Mikołaja bo właśnie oddałem mu 20 pkt
Bior w ciemno, wezmę szare mydło bo na inne mam alergie.
--------
P.s. jak chcesz autograf weź jakieś pisadło.
xYz

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

ta nowa forma zapisu jest od czapy. nawet 1 kupy może nie starczyć do pohytania co jest co. juz wole te tabelki a najlepiej zapis skrótowy armybuildera, jak nie wiem co robi przedmiot to sie moge spytać a jak mnie jakiś dziad oszuka to...
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

ODPOWIEDZ