Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Post autor: PiotrB »

c4h10 pisze:@karpiu
Twoj przyklad jest tym o czym pisalem. Wrzuciles slot special pomiedzy sloty core. Jest to nieczytelne.
Edit:
Jako organizator nie bedziemy wymuszac na uczestnikach zakupu legalnego oprogramowania na potrzeby tego turnieju.

No teraz to trochę pojechałeś po bandzie - a że niby co mamy nielegalne? Ja mam licencjonowany AB kupiony za zielone .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja jebie przebrnąłem w końcu przez robienie tej rozpy we właściwym formacie :D Nie jest lekko jak trzeba wpisywać rzeczy typu Chaos Sorcerer Lord of Tzeentch on Disc of Tzeentch :o Teraz tylko domalować modele i jestem gotowy ;)

Zróbcie fajny turniej i będę szczęśliwy 8)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Najśmieszniejsze jest to, że nikt nie pisał, że ten system rozpisek jest słaby aż do wczoraj, a regulamin wisi już rok.

@Piotrze, ale nie każdy ma. To że ty jesteś bogaty i cię stać to ci się chwali. Przynajmniej wiadomo do kogo iść po pożyczkę :D
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja powiem szczerze - jak wczoraj siadłem nad obrobieniem rozp to mnie po prostu szlak trafił - co to kurna jest - przedszkole? Kredki se mam jeszcze kupić? :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Jak ładnie pokolorujesz i nie wyjdziesz za linie to przeciwnicy na pewno będą ci wdzięczni :D

Możesz mi podesłać rozpiskę na PW to ci ją przerobię.

EDIT: Uwaga to jest jednorazowa propozycja tylko dla PiotraB (wolałem dodać) :mrgreen:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Nie no kurde porażka

Czy ja mam dobra ilość przecinków w sekcji BSB w Herosach ?
Thane : BSB , , , Runic Banner Master Rune of Grugni, 156

Czy my robimy rospiski czy przygotowujemy skrypty ?? :)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Hint:
W druzynie trzyosobowej znajdzcie kapitana, ktory obrobi rozpiski
\/\

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

wpiszcie sobie w google etc rosters i zobaczycie jak to ma wyglądać... skąd Ty te przecinki bierzesz Karpiu
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Durin pisze:wpiszcie sobie w google etc rosters i zobaczycie jak to ma wyglądać... skąd Ty te przecinki bierzesz Karpiu
Durin Jak widać ponizej
[lord name] [on mount]: [magic level], [lore],[ability1], [ability2], [item1], [item2], [magic item1], [magic item 2], [cost]

Przecinki obecne :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

No tak, ale oczywiste jest dla mnie że jak nie masz przedmiotow to je pomijasz a nie wklejasz przecinki :)

Exalted Hero on Barded Demonic Mount: BSB, Mark of Tzeentch, Great Weapon, Shield, Talisman of Preservation, 249
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Trzeba było mu dać foolhardines, żeby mieć 4+ ochronę przed Vauls unmaking :P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Sasomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Sasomir »

Uważam, że pomysł, aby unifikować format rozpisek jest bardzo dobry (bo każdy chyba miał już w życiu przygodę z graczem, który rozpę miał na komórce, w zeszycie od matematyki albo był znany i lubiany, więc w ogóle jej nie miał), tylko że ten konkretny format jest do d**y. Zaznaczę tu tylko, że jest to decyzja organizatorów, którzy mają prawo żądać czego chcą - nawet rękopisu na koźlej skórze, jak ktoś nie chce, nie musi przyjeżdżać (ja chcę :D ). Ale skoro zrobiła się dyskusja to chętnie zabiorę głos:

Pomysł równania standardów do poziomu ETC jest jak zmuszanie dzieciaków na orliku do grania w stylu ligi mistrzów - bardzo podwyższa to próg wejścia w hobby, eliminując kolejnych młodszych graczy z i tak już starego grona graczy turniejowych. Wiem, że master, ale pamiętam też DMP sprzed paru lat, na które przyjeżdżało mnóstwo lokalnych, świeżutkich teamów - to czasy minione.

Brak statystyk, zasad specjalnych i itemów, których nie trzeba dokupić (np. na specjalsach) sprawia, że nawet dobry gracz "niedzielny" (który np. nie przeczytał najnowszego army booka do Lizaków, bo w jego dużej wsi nikt tym nie gra) jest momentalnie kilometr do tyłu. Doprawdy dziwię się ludziom, którzy potrafią najwyraźniej zapamiętać tysiące statystyk i zasad wszystkich armii w grze, a nie potrafią doszukać się lora na magu w rozpisce z AB...

Podsumowując, jestem przeciw oburącz i obunóż, ALE organizatorzy mają pierwsze i ostatnie słowo w każdej kwestii na turnieju, więc rozpę wyślę w dobrym formacie :wink: .
Bravely bold Sir Robin
Rode forth from Camelot.
He was not afraid to die,
Oh brave Sir Robin.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Karp, własnie zostałeś naszym kapitanem :mrgreen:

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Sasomir pisze:Doprawdy dziwię się ludziom, którzy potrafią najwyraźniej zapamiętać tysiące statystyk i zasad wszystkich armii w grze, a nie potrafią doszukać się lora na magu w rozpisce z AB...
.
:D
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Fluffy pisze:
Karp, własnie zostałeś naszym kapitanem :mrgreen:
Flaff z tego co wiem to ty jestes Kapitanem i nie zamierzam ciebie pozbawiac cie tej przyjemności :D

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Nie, zamierzam być Admirałem Generałem, Gławkomem i Generalissimusem. Szacunek dla godności, proszę.
Od obrabiania rozpisek mam swojego kapitana Karpia :mrgreen:

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

PiotrB pisze:
c4h10 pisze:@karpiu
Twoj przyklad jest tym o czym pisalem. Wrzuciles slot special pomiedzy sloty core. Jest to nieczytelne.
Edit:
Jako organizator nie bedziemy wymuszac na uczestnikach zakupu legalnego oprogramowania na potrzeby tego turnieju.

No teraz to trochę pojechałeś po bandzie - a że niby co mamy nielegalne? Ja mam licencjonowany AB kupiony za zielone .
Piotr co smieszne mimo ze wylozylismy kase to nie mamy dobrych updatow :D
Fluffy pisze:Nie, zamierzam być Admirałem Generałem, Gławkomem i Generalissimusem. Szacunek dla godności, proszę.
Od obrabiania rozpisek mam swojego kapitana Karpia :mrgreen:
Flaff wlasnie dostajesz oficjalnego forumowego Bana na spozywanie alko ( w tym takze piwa ) na krakowskich masterach :D dopuki ja bede kapitanem zespolow w ktorych grasz :D:D:D

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Kapitanie Karp, nie umiesz.
Generalissimus Admiral Generał Gławkom to wyzszy stopień niż Kapitan.
Kubuś będzie naszym Hetmanem Wielkim Polnym Koronnym, tez wyżej od Kapitana. Sorry :mrgreen:
Natomiast, jak Butan napisał, obowiązkiem Kapitana drużyny jest obrobienie rozpisek, wiec bierz się do roboty :mrgreen:

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Fluffy pisze:Kapitanie Karp, nie umiesz.
Generalissimus Admiral Generał Gławkom to wyzszy stopień niż Kapitan.
Kubuś będzie naszym Hetmanem Wielkim Polnym Koronnym, tez wyżej od Kapitana. Sorry :mrgreen:
Natomiast, jak Butan napisał, obowiązkiem Kapitana drużyny jest obrobienie rozpisek, wiec bierz się do roboty :mrgreen:
Zamilcz Flaff :P Masz Bana na Alko :P.
Dwa stopien jaki podales nie byl uzywany od czasow zymskich chyba im chyba sie nie powiodlo o ile mnie historia nie myli :P
Obecnie masz za to chyba stopin Admirala ale co to obchodzi Majtka i Szeregowego :P Szeregowy Flaff do roboty :P
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 08:43 przez ^Karpiu^, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Zamierzam spędzić turniej ostentacyjnie przyssany do kufla :mrgreen:

ODPOWIEDZ