Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02

Post autor: Dydu »

Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):

Team: Legion
Damian Dydu Drzystek, ID 1153 (c), Wood Elves
Spellweaver on Elf Steed: General, Magic Level 4, Lore of High Magic, Obsidian Amulet , Power Scroll, 305
Spellweaver on Elf Steed: Magic Level 4, Lore of Metal, Power Stone, Ironcurse Icon, 265
Spellsinger on Elf Steed: Magic Level 1, Lore of Beast, Dispel Scroll, 115
Glade Captain on Elf Steed: BSB, Asrai Spear , Light Armour, Shield, Dragonhelm, Hail of Doom Arrow, 154
Naestra & Arahan, Sisters of Twilight on Gwindalor: ASF, Forest Stalker, Conjoined Destiny, Sister of Twilight, Fly, Hunter’s Mount, Asrai Spear, Light Armour, Talon of Dawn, Talon of Dusk, 275
10 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 230
5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125
5 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 120
6 Wild Riders: Champion, Banner of Eternal Flame, 198
6 Wild Riders: Champion, Glemi Pendent, 198
10 Sisters of the Thorn: Champion, Standard of Discipline, 295
Total: 2400

Czas obróbki jakieś 5 min.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

I tak, plan jest taki aby rozpiski na turniej były wydrukowane w HTMLu(przepisane i wydrukowane przez nas)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Dydu pisze:Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):

(...)
O widzisz dzięki, już miałem błąd - napisałem C z wielkiej litery i po przecinku, a powinno być małe i w nawiasie :wink:

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Ta. A ja napisałem nazwy lorów w skrócie (np. Death zamiast Lore of Death i Maw zamiast Lore of the Great Maw) i też widać jestem już w D o 9 punktów :-P.

Maciek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

mlepkows pisze:Ta. A ja napisałem nazwy lorów w skrócie (np. Death zamiast Lore of Death i Maw zamiast Lore of the Great Maw) i też widać jestem już w D o 9 punktów :-P.

Maciek
nie siej zamieszania, nic takiego Ci nie grozi.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Na chwilę obecną mam 20 przedpłat na koncie, lista w 2 poście.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Format ETC jest 1000 razy lepszy niż html. Przykład
Obrazek
Noble on Barded Elf Steed: BSB, heavy armor, lion cloak, shield, halberd, longbow, 127
Z którego zapisu jest łatwiej odczytać czy ten noble ma barding czy go nie ma? Albo czy ma lance, halabardę, gw czy wogóle nie ma broni?
Zapisywanie do html może i jest minimalnie prostsze, ale pojawia się tam cała masa różnych bezsensownych dopisków, które tylko utrudniają znalezienie tego co istotne, np opis tego co robi bsb.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

debelial pisze:
Dydu pisze:Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):

(...)
O widzisz dzięki, już miałem błąd - napisałem C z wielkiej litery i po przecinku, a powinno być małe i w nawiasie :wink:
Belial +1 :D

@Dyd

Widze też ze są różne interpretacje u siebie masz:

Wzór podany przez was natomiast jest taki
[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [special name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
Edit
Czyli mogę to zapisać albo tak jak poniżej czy uznać że w twoim rozumowaniu błędnie wpisałeś unity do rozpy ETC ?

2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 250
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 12:54 przez ^Karpiu^, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Leoh pisze:I tak, plan jest taki aby rozpiski na turniej były wydrukowane w HTMLu(przepisane i wydrukowane przez nas)

Hmm, proponuje wiec żeby gracze wysłali w html a Wy sobie na potrzeby publikacji i sprawdzenia sami przerobicie jena ETC - wilk syty i owca cala.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

To bez sensu - właśnie lepiej żeby gracze zadali sobie troche trudu - przy przepisywaniu do formatu ETC nie sprawdzisz czy ktoś nie usiłuje wcisnąć wała.
IMO nie drukujcie w ogóle rozp w HTML, to idiotyczny, nieczytelny format.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Laik, pomyśl z czym to się wiąże dla organizatorów.
Wklepanie rozpy z formatu ETC do AB trwa chwilę. Przepisanie rozpy z AB do formatu ETC zajmuje więcej czasu. Przy kilkudziesięciu rozpach ...
Obrazek
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No to niech wysyłają w html i txt :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

Spellweaver on Elf Steed: General, Magic Level 4, Lore of High Magic, Obsidian Amulet , Power Scroll, 305
Spellweaver on Elf Steed: Magic Level 4, Lore of Metal, Power Stone, Ironcurse Icon, 265
Spellsinger on Elf Steed: Magic Level 1, Lore of Beast, Dispel Scroll, 115
Glade Captain on Elf Steed: BSB, Asrai Spear , Light Armour, Shield, Dragonhelm, Hail of Doom Arrow, 154
Naestra & Arahan, Sisters of Twilight on Gwindalor: ASF, Forest Stalker, Conjoined Destiny, Sister of Twilight, Fly, Hunter’s Mount, Asrai Spear, Light Armour, Talon of Dawn, Talon of Dusk, 275
10 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 230
5 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 120
6 Wild Riders: Champion, Banner of Eternal Flame, 198
6 Wild Riders: Champion, Glemi Pendent, 198
10 Sisters of the Thorn: Champion, Standard of Discipline, 295
Total: 2400

Czas obróbki jakieś 5 min.
to masz źle, bo jeśli [# taken] oznacza ilość wziętych jednostek to zamiast

powinno być:

2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125

i teraz popatrzmy razem na ostatnią rubrykę. Czy
a) powinno zostać 125
b) powinno być 2 x 125
c) powinno być 250
d) jeszcze inaczej...

nie mam również obowiązku domyślić się co to znaczy Glemi Pendent na jednym z oddziałów.

robisz to w 5 minut, to efekty są jakie widać. Na miejscu organizatorów nie dałbym Ci tych 9 punktów tylko odesłał do poprawki.

Wysyłanie w czasochłonnym formacie tylko po to, żebyście to przekelepywali własnoręcznie na HTML-a to chyba najlepszy argument za tym, żeby następnym razem zrezygnować z takiego formatu.

I tyle. Podobna dyskusja w ostatnim dniu zgłaszania gotowych rozpisek też świadczy o tym, że pomysł ne był najszczęśliwszy.

Nauka i wnioski na przyszłość, a teraz nie ma co jojczyć i fochować tylko rozpy słać, tak jak zostało ustalone.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 13:06 przez Bombaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Macias pisze:Format ETC jest 1000 razy lepszy niż html. Przykład
Obrazek
Noble on Barded Elf Steed: BSB, heavy armor, lion cloak, shield, halberd, longbow, 127
Z którego zapisu jest łatwiej odczytać czy ten noble ma barding czy go nie ma? Albo czy ma lance, halabardę, gw czy wogóle nie ma broni?
Zapisywanie do html może i jest minimalnie prostsze, ale pojawia się tam cała masa różnych bezsensownych dopisków, które tylko utrudniają znalezienie tego co istotne, np opis tego co robi bsb.
a z którego zapisu jest łatwiej odczytać ile ten koleś ma siły, save czy WS. Nie wiem, może się nie znam, ale to chyba istotniejsze informacje niż ten jego barding czy halabarda :roll:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No co ty,to ty nie znasz zasad i statystyk kilkuset jednostek w battlu? Ile lat Ty grasz w tą grę? Master to jest wysoki poziom, dla prosów, a nie dla jakiś noobów.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Bombaj w przypadku elfów to jeszcze tam pal licho jak to wyglada ale popatrz na krasie oto przykładowy Lord

Dwarf Lord Shieldberers : Gromril Armour; Shield, Runic Weapon Rune of Might x2, Runic Talisman Rune of Warding x3, Runic Armour Rune of Iron

I jak ja mam wiedzieć ile to ma kurde siły i jakiego Warda ? Z Dupy moge wrózyć że kurcze 9 siły i Ward na 1+ re rollem.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie znam połowy armii w battlu, z nowymi lizakami gralem raz, z nowymi DE raz, z niektóymi armiami wcale. Nie mam pojęcia o ich statystykach. Jestem noobem. Mogę przyjść na Mastera? Andrzej, pozwolisz mi? Proszę... :cry:

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 2 x 125

Wszystkie 3 wersje są poprawne

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Dydu pisze:5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125

2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 2 x 125

Wszystkie 3 wersje są poprawne
Dyd

Nie zgodze się z prostej przyczyny.
Podałeś 2 unity tak samo wyposażone a według poniższego zapisu
[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]

Poprawnie byloby:
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 250

Gdybys miał 2 unity które ni były tak samo wyposażone poprawny zapis to byłby

5 Glade Riders: Musician,Standard; Starfire Shafts, 135

( dajmy na to bo nie wiem ile koszci sztandar do nich i czy wogole moga miec sorry nie znam wszystkich Armii jak Andrzej)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Jak ktoś chce szukać dziury w całym to znajdzie.

Wielokrotnie było nadmienione, że nikt nie będzie obcinał punktów za przecinki, za Barded Steed albo on Steed: barding. itp, itd.

To nie takie skomplikowane. Przynajmniej wyklucza to w dużo większym stopniu błędy w rozpie i zapobiega robieniu rozpy za 6 dwunasta na odpier... się.

A kontragumentując jeszcze jedną rzecz... tak, ważniejsze jest czy ma halabarde czy second hand weapon niż to ile ma inicjatywy
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

ODPOWIEDZ