PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
szybkie pytanie: 8 ushtabi i 20 luczników czy skorpion i 7 ushtabi oraz 15 luczników? (mogę go wcisnąć ale muszę jednego zdjąć bo tyle akurat punktów się uwolniłoby by zabrać skorpa)
Ostatnio zmieniony 3 sty 2015, o 00:37 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanka o z Lore of Undeath w zestawieniu z TK
1) Dark Breath
Czy można naprawiać konstrukty D3+1 woundy?
2) Jakiekolwiek summon (choć tu się domyślam odpowiedzi, prosiłbym bardziej o potwierdzenie) - czy można "rozbudowywać" istniejące oddziały, czy tylko tworzyć nowe?
Dzięki!
1) Dark Breath
Czy można naprawiać konstrukty D3+1 woundy?
2) Jakiekolwiek summon (choć tu się domyślam odpowiedzi, prosiłbym bardziej o potwierdzenie) - czy można "rozbudowywać" istniejące oddziały, czy tylko tworzyć nowe?
Dzięki!
Ad.1
Nie możesz bo korzystasz z zasady leczenia z LoU ktory jest opisany w BookBooku EoT do Nagasha.
A tam jest napisane ze leczenie z LoU nie dziala wogole na herosow, a takie unity jak Constructy, monstery, Vampiryki I eteryki max 1 rana.
Ad.2.
Nie. Tylko nowe oddzialy.
Nie możesz bo korzystasz z zasady leczenia z LoU ktory jest opisany w BookBooku EoT do Nagasha.
A tam jest napisane ze leczenie z LoU nie dziala wogole na herosow, a takie unity jak Constructy, monstery, Vampiryki I eteryki max 1 rana.
Ad.2.
Nie. Tylko nowe oddzialy.
W zasadach odnośnie kaszkietu jest zapis, że może używać swojego Spella tylko jeśli keeper żyje. Rozumiem, ze jedynym przypadkiem kiedy jest możliwe zabicie Keepera jest taki, gdy Kaszkiet straci życie, a my zdecyjdujemy zdjąc jego model, a nie gwardzisty?
Czy np. model z zasadą snajper/snajperki ze Śmierci też mogą go osobno dosięgnąć i jak go zabiją to liczy się, że Kaszkiet stracił życie ?
Czy np. model z zasadą snajper/snajperki ze Śmierci też mogą go osobno dosięgnąć i jak go zabiją to liczy się, że Kaszkiet stracił życie ?
TROSKLIWE MISIE
Przecież przed chwilą Ci napisałem jak wygląda ściąganie obsługantów z casketu... Chyba nie rozumiem o co chodzi.Mojżesz pisze:No tak, tak to napisałem, ale czy ataki skierowane vs pojedyńcze modele w unitach mogą ściągać modele z WarMachine, które de facto reprezentują tylko ilość pozostałych przy życiu załogantów?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Miesiąc temu zabiłem nim w combacie lorda Lizaków na Cold-onie z great weaponem. Wyłapał KB.kotson pisze:Moim zdaniem zawsze wybierasz kogo zdejmujesz, nawet w przypadku pojedyNczych modeli. I tak casket w cc to martwy casket