[Katowice] 07.03.2015 Bard [1200]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

[Katowice] 07.03.2015 Bard [1200]

Post autor: QQrydza »

Proszę przybyć o 9.45 jeżeli wam się uda, wiele to ułatwi

Miejsce: Bard Katowice, Kościuszki 6
Format: 1200 punktów poznanskie
Wstęp: 10 PLN - dla osób zapisujących się na HLOSie (o tutaj: http://wfb.hlos.pl/viewtopic.php?f=26&t=275) wejściówka 7 złotych
Ramy czasowe: 4 bitwy od godziny 10 do 16

Hobbystka:
- zakaz proxów
- malowanie oceniane w granicach 1/3/5 punktów za 25%/50%/75% pomalowanych modeli
Kwestie organizacyjne:
Sugerowany czas bitwy: 1h 45 min
Progi co 80 małych punktów. Generał i BSB po 100pts.

Ograniczenia ogólne:
Nie wystawiamy żadnych Lord'ów!
Nie wystawiamy bohaterów imiennych!
Zakaz dublowania jednostek Specjalnych
Zakaz dublowania jednostek Rzadkich
Nie więcej niż dwie takie same jednostki Zwykłe
Nie więcej niż dwaj tacy sami herosi
Nie więcej niż dwie Machiny Wojenne
Nie więcej niż dwie jednostki latające
Pojedyncze oddziały nie mogą mieć więcej niż 35 modeli albo kosztować więcej niż 400 punktów.
Na koniec bitwy jednostki sprowadzone do 25% ilości początkowej modeli lub mniej, albo te które uciekają oddają 50% victory points. Jednostki uciekające oraz sprowadzone do 25% lub mniej w dalszym ciągu oddają tylko 50% punktów.
BSB może brać ekwipunek tak, jak by nie był BSB.

Magia:
W trakcie własnej fazy magii można do puli kości mocy dołożyć maksymalnie 1 kostkę ze źródła innego niż wiatry magii (np. channeling lub kości pochodzące z przedmiotów)
Jeżeli wygenerujesz więcej niż 1 kość mocy z dodatkowego źródła, to te kości przepadają.
Do rzucenia pojedynczego czaru można użyć maksymalnie 4 kości (dotyczy to wszystkich domen magii) a suma użytych kości w trakcie jednej fazy magii nie może przekroczyć 12.
Lore of Undeath: Nie przyzywamy eteryków i liczymy punkty za przyzwane oddziały.

Ograniczenia armijne:
Niektóre armie mają restrykcję "-100 punktów do rozpiski" albo "+100 punktów do rozpiski". Oznacza to, że rozpiskę tej armii należy budować na zmodyfikowaną wartość punktową. Dla przykładu armię Warriors of Chaos budujemy na 1100 punktów.

Bretonnia

Beastmen
+ 100 punktów do rozpiski

Chaos Dwarfs
- 100 punktów do rozpiski

Daemons of Chaos
Maksymalnie 7 modeli Plague Drones / Beasts of Nurgle.
Skull Cannon of Khorne liczy się na potrzeby tego limitu jak 3 modele.

Dark Elves
- wystawiamy albo oddział Warlocków albo Noble na jakimkolwiek wierzchowcu (dowolna ilość)

Dwarfs

The Empire
Wystawiamy albo Steam Tank albo Demigryfy (max 4)
Steam Tank liczy się jako maszyna

High Elves
Wystawiamy albo Frostheart Phoenix albo Banner of the World Dragon

Lizardmen

Ogre Kingdom
Wystawiamy albo Ironblaster albo Mournfang Cavalry

Orcs&Goblins

Skaven
max 1 ratling na storfiendach

Tomb Kings
Hierotitan liczy się jak 1 kostka do puli kości mocy

Vampire Counts
Wystawiamy albo Terrorgheista albo jednostkę z zasadą eteryczni (ethereal)

Warriors of Chaos
Nie wystawiamy modeli z 3+ wardem

Wood Elves

Dogs of War

Lista zgłoszeń (H dla zgłoszeń na HLOSie):
1. Qc
2. Fluffy
3. Durin (H)
4. Gremli (H)

strona turnieju:

http://wfb.hlos.pl/viewtopic.php?f=26&t=275
Ostatnio zmieniony 28 lut 2015, o 09:21 przez QQrydza, łącznie zmieniany 3 razy.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Podbijam, z regulaminem, lecimy z zapisami
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Podoba mi się, chcę!! :mrgreen:

Dopisz :mrgreen:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Czy posiadanie chociażby jednej jednostki dwarfów pozwala im na rzucenie na tabelkę hate'a przed bitwą?

Czy posiadanie chociażby jednej jednostki demonów pozwala na stosowanie efektów rzutu na wiatry magii?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

na szybko stworze prywatne uściślenie:

tabelka na hate tylko dla tego unitu z armii DF który masz

tabelki demonów nie uzywamy

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

7 oddziałów + heros, czy heros liczy się jako oddział ?
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

6+1

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Ciekawy pomysł! Chciałby m się na czymś takim zjawić i będę próbował;)

Jeśli chodzi o dobór jednostek, to ok, ale mam sugestię co do generałów... Nie lepiej żeby każdy na początku wylosujował go i później pod to buduje armię w drafcie? Jednostki każdy będzie miał tak pierwsze z puli, jak i te ostatnie, ale z tego co rozumiem, to ktoś wybierze pierwszego generała, a ktoś ostatniego? Tu się robi trochę zależność od miejsca w kolejce. Czy jednak nie?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Przychodzi 10 osob

wrzucamy 10 kartek z herosami

peirwsza osoba bierzesz 6 kartek

wybiera swojego generała

nastepna osoba dobiera do 6 kartek, wybiera swoejgo generała

powtarzamy proces az wszystko rozdane

Zadbaj o to by generał był możliwie słaby :D specjalnie lekko podkonwertuje manglera tylko na ten turniej by wystapil jako nightgoblin boss z trickster helmem

Tak w ogole to draft ma opcje "rozdawac przed kazda bitwa" - ale to zoabczymy ile bedzie osob, jak wiecej to nie bedzie na to czasu :)

ajt
Kradziej

-Qc- pisze:Przychodzi 10 osob

wrzucamy 10 kartek z herosami

peirwsza osoba bierzesz 6 kartek

wybiera swojego generała

nastepna osoba dobiera do 6 kartek, wybiera swoejgo generała

powtarzamy proces az wszystko rozdane
Ale ostatnia osoba w kolejce generałów nie ma wyboru, tak?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No nie ma wyboru. Moge byc ostatni jezeli to problem :) ale imo potem przy kazdym unicie jak bedziemy zmieniac kolejnosc to to sie zrownowazy

ajt
Kradziej

Właśnie dlatego proponuje, żeby generałów polosować. Rezta się zrównoważy sama. Ale to tylko propozycja;) Wiem, że to zabawa ma być głównie;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zostawmy jak jest, moze kiedys to dopracujemy jeżeli to będzie problem. W zasadzie losowanie to to samo tylko mniejsza zabawa

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Ja jednak odpadam.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

zapisy do piatku, jak nie bedzie 8 osób to zmieniam format na 1200 poznanskie

limit 16 osób bo bedzie tez turniej Xwinga
Ostatnio zmieniony 25 lut 2015, o 20:21 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

-Qc- pisze:zapisy do pitaku...
piszę się po pijaku :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zmiana formatu :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Wybiera sie ktos na ten turniej? jak chcecie mozecie zagrac ETC, miejscowka jest wolna, SOlo ogarnie kase i wyplate

ODPOWIEDZ