Lepiej, CO też są przycięte jak rozumiem, każde 2 to 1 pkt. Podobnie jak smoki ,mantikory i rydwany? Zapisy coraz bardziej zagmatwane, niedługo trzeba bedzie zlecać zrobienie rozpy księgowej albo prawnikowi...-Qc- pisze:Te, ale teraz widzę że w DE nagle magowie mobilny dostali punkty kompozycji... i widze że było to celowe (moriathi) - serio? wszystko ma na CO jeździć
?
ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2015 | Army Restrictions - 1. post
- RedScorpion
- Falubaz
Teraz w WOCHU już nawet warshriny tzeentcha będą się liczyły do puli 

jestem przekonany, że chodziło o herosów i nikt nie pomyślał o Shrinie:)
Dalej wchodzi build 3x 3+ ward
Dalej wchodzi build 3x 3+ ward
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- RedScorpion
- Falubaz
Póki co jak byk stoi tam each model.
Kudłaty jaki był zamysł?
Kudłaty jaki był zamysł?
A to nie dziala w ten sposob ze dwoch masterow zajmuje 3 sloty teraz? Dwa za characterow na pegazach i jeden za kazda rozpoczeta dwojke charaktow na wierzchowcach?Talladil pisze:1. 3 choiceGlegut pisze:Pomozcie bo juz sie gubie...
Pytanie:
ile pktow kompozycji zabiera teraz dwoch dreadlordow na cold one'ach oraz dwoch masterow na pegazach?
Ile pktow kompozycj zabiera czterech dreadlordow na cold one'ach i dwoch masterow na pegazie?
2. 4 choice
1 choice za każdą rozpoczętą dwójkę "other mounted characters"
1 choice za każdego pegaza i steeda
Przynajmniej ja to tak rozumiem
Nie sądzę, byłoby to totalne przegięcie... Wydaje mi się, że założeniem był podział na dwie kategorie mounted characterów: pegaz/steed oraz inne wierzchowce.Glegut pisze: A to nie dziala w ten sposob ze dwoch masterow zajmuje 3 sloty teraz? Dwa za characterow na pegazach i jeden za kazda rozpoczeta dwojke charaktow na wierzchowcach?
Haga to character, a Cauldron to chariot i mount dla Hagi, wiec na to wygląda... LOL Chyba nie obejdzie się bez wyjaśnień Kudłatego...Domin pisze:Czy Haga na kotle to mounted character?
Wydaje mi się czy ograniczenia DE przedstawione w tym drafcie są jednymi z najostrzejszych jakie były w ostatnim czasie ?
Ostatnio zmieniony 4 lut 2015, o 09:45 przez Talladil, łącznie zmieniany 1 raz.

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Each two or part thereof other mounted characters
To oznacza, że każdych dwóch innych niż na pegazie lub dark steedzie bohaterów na wierzchowcach zajmuje 1 slot
lub jeśli nie masz 2 tylko jednego na innym wierzchowcu, to też zajmuje 1 slot.
strasznie mi to rozwala rozpę, jestem niezadowolony
To oznacza, że każdych dwóch innych niż na pegazie lub dark steedzie bohaterów na wierzchowcach zajmuje 1 slot

Gdyby było tak jak piszesz to byłby fair deal. Niestety pierwszy IB kosztuje 1 pkt, drugi 3 pkt, a Saughtermaster 2 pkt. Razem 6 i dupa zbita. Nie udało im się to.Pająk pisze:Można, ale nie masz już wtedy ani runemawa, ani korony, ani hellhearta.Maciek P. pisze:W Ograch Slaughtermaster taki przegięty że podrożał do 2 pkt kompozycji?
I korona staniała co prowadzi do wniosków, że chcecie ubrać wszystkie armie Ogrów w build z koroną. Ciekawe podejście.
Dalej nie można mieć maga 4 lvl i 2 IB. Plewy
Nie tylko Tobie...Domin pisze: strasznie mi to rozwala rozpę, jestem niezadowolony

Fajnie, tylko nie wiem czy granie klockiem cok'ów za 1700 punktów to dobry pomysł... Rozdzielając to na dwa wagony COK i DR traci się na mobilności tych drugich...Glegut pisze:Niestety ale chyba tak wlasnie jest... No coz trzeba bedzie zrobic spam cold one'ow:) 4 masterow i 2 lordow na cokach to tylko 3 pkt:)
Good work ar.com!:)

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Uwolnili troche demony! Jupi jej! No chyba że ktoś cannona używa.
Co do TK to myśle, że nie powinno być ograniczenia do 2 kości na arkhanie. Grałem na nim na turnieju i stwierdzam że dla 5lvlu nie warto tracić kostki i jeszcze dopłacić 80 punktów, a do tego trzeba mieć jeszcze kogoś, kto go niańczy, bo on jest golaskiem. Jest mocny z deathem czy undeathem, zwłaszcza jak jeszcze ma tytana, ale prawie tak samo se poradzi licz i do tego będzie miał scrolla i mr3. (a zamiast tytana wrzuci się morghasty
)
Do tego ma martwy przedmiot, który przenosi kostki. Jak masz kasketa, to prawie nigdy ten przedmiot nie będzie działał, czyli kolejne utopione punkty.
Co do TK to myśle, że nie powinno być ograniczenia do 2 kości na arkhanie. Grałem na nim na turnieju i stwierdzam że dla 5lvlu nie warto tracić kostki i jeszcze dopłacić 80 punktów, a do tego trzeba mieć jeszcze kogoś, kto go niańczy, bo on jest golaskiem. Jest mocny z deathem czy undeathem, zwłaszcza jak jeszcze ma tytana, ale prawie tak samo se poradzi licz i do tego będzie miał scrolla i mr3. (a zamiast tytana wrzuci się morghasty

Do tego ma martwy przedmiot, który przenosi kostki. Jak masz kasketa, to prawie nigdy ten przedmiot nie będzie działał, czyli kolejne utopione punkty.
Fakt, nie doczytałem, że zmienili u slaughterow zapis...Maciek P. pisze:Gdyby było tak jak piszesz to byłby fair deal. Niestety pierwszy IB kosztuje 1 pkt, drugi 3 pkt, a Saughtermaster 2 pkt. Razem 6 i dupa zbita. Nie udało im się to.Pająk pisze:Można, ale nie masz już wtedy ani runemawa, ani korony, ani hellhearta.Maciek P. pisze:W Ograch Slaughtermaster taki przegięty że podrożał do 2 pkt kompozycji?
I korona staniała co prowadzi do wniosków, że chcecie ubrać wszystkie armie Ogrów w build z koroną. Ciekawe podejście.
Dalej nie można mieć maga 4 lvl i 2 IB. Plewy
@ogry.
W ograch idea była taka by dwa blastery mieściły się razem z koroną lub runemawem. Celowo podniesiono koszt slaughtermastera a obniżono korony.
@Woch.
Tak jest błąd w wordingu, chodzi o charakterów z 3+ wardem.
@WE.
Acorn jest cięty, ale moonstone staniał. Wcześniej kamień był za dwa, teraz za dwa jest dopiero z acornem. Czekamy zresztą do nowych mapek. Założyliśmy że będzie więcej lasów, bo Czesi marudzą na koszty makiet podobno, a ewentualne docięcie dywanów to najprostsza opcja.
@DE.
Podzielono charakterów na mountach na lepszych i gorszych. Chłopaki chcieli po prostu zmienić master i dreadlord na character. To jest taka wersja pośrednia bo goście nie na pegazach/DS liczą się za pół.
@TK.
Arkhan pozwala być hierofantą bez lore of nehekara.
Warto zwrócić uwagę na globalną zmianę z deathem.
W ograch idea była taka by dwa blastery mieściły się razem z koroną lub runemawem. Celowo podniesiono koszt slaughtermastera a obniżono korony.
@Woch.
Tak jest błąd w wordingu, chodzi o charakterów z 3+ wardem.
@WE.
Acorn jest cięty, ale moonstone staniał. Wcześniej kamień był za dwa, teraz za dwa jest dopiero z acornem. Czekamy zresztą do nowych mapek. Założyliśmy że będzie więcej lasów, bo Czesi marudzą na koszty makiet podobno, a ewentualne docięcie dywanów to najprostsza opcja.
@DE.
Podzielono charakterów na mountach na lepszych i gorszych. Chłopaki chcieli po prostu zmienić master i dreadlord na character. To jest taka wersja pośrednia bo goście nie na pegazach/DS liczą się za pół.
@TK.
Arkhan pozwala być hierofantą bez lore of nehekara.
Warto zwrócić uwagę na globalną zmianę z deathem.
Domin w sumie nie wiem co tu napisales:)Domin pisze:Each two or part thereof other mounted characters
Ale wazne ze wsadzajac 6 lub 5 charakterow na wszystko inne co nie jest dark steedem ani pegazem zajmuje 3 sloty:D