ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2015 | Army Restrictions - 1. post up 04.02.2015
@kuyash
Zagrajmy open ja DE ty HE, to ci wyjaśnię, dlaczego HE są mniej skompowane.
Zagrajmy open ja DE ty HE, to ci wyjaśnię, dlaczego HE są mniej skompowane.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jako ze ten draft jest tak skomplikowany to polecam choc troche go zmniejszyć ja zauwazyłem:
oszczedzamy papieru wirtualnego
drugie:
May add Extra 100 points
May take any Brettonian special characters.
Note: Wizards with a mark have only access to the same lores of magic as unmarked beastmen wizards (Shadow, Beasts, Death, Beastmen)Note that the Marks of Tzeentch, Nurgle and Slaanesh DO NOT allow wizards access to the
corresponding lore from the Warriors of Chaos Book. Wizards with a mark have access to the
same lores of magic as unmarked beastmen wizards (Shadow, Beasts, Death, Beastmen)
oszczedzamy papieru wirtualnego
drugie:
jezeli dobrze rozumiem to te uscislenie jest bez sensu i wystarczy napisać:Bretonnia
May select up to 2 choices from the pool below:
● Extra 100 points 1 choices (up to +100 points maximum),
● The Green Knight 1 choice
May add Extra 100 points
co do bretki, to nie zapominaj o zajmowaniu slota przez te ponad 50% w hero/lords i inne takie.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
aha dobra rozumiem, znalazłem,Relosu pisze:co do bretki, to nie zapominaj o zajmowaniu slota przez te ponad 50% w hero/lords i inne takie.
świetnie, człowiek musi wczytać sie w każda linijkę - tego tworu
Nie bede marudził ze poprzedni był o niebo lepszy

Roznica między HE a DE na tym drafcie jest taka, że DE nie da się grać
chętnych zapraszam do pokazania co potrafią, jak Rince czy krolik wygrają na tym drafcie singal to szacun dla chłopaków ale nie widze tego raczej 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
dokładnie, cała przewaga szybkiej armii jest zniwelowana-Qc- pisze:Roznica między HE a DE na tym drafcie jest taka, że DE nie da się graćchętnych zapraszam do pokazania co potrafią, jak Rince czy krolik wygrają na tym drafcie singal to szacun dla chłopaków ale nie widze tego raczej
z równych wyników jakie oscylowały miedzy 13-7 (+/-2)
zrobiono armie 13-0
Jest gorzej niż w 6ed, bo wtedy armia była różnorodna, coś z tych jednostek można było zrobić
ta ma 2 rodzaje jednostek:
1.nie warte zastanawiania
2.musisz mieć w armii
skupiając się na 2 pkt, draft powinien zasugerować ( jak w innych armiach)wybranie czegoś z zestawu pomiędzy 1 i 2
W podręczniku DE nie ma nic pomiędzy. Jankiel napisał ze ten podręcznik jest beznadziejny
Zgadzam się z nim w pełni, a ten draft wysyła tą armie w niebyt
Będzie kilka os które zagrają DE, przystosują się będą miały wyniki, ale jak pisze QC mastera na ETC nie zalicza do udanych
reszta będzie sprawdzać co dzieje się na ost stolach, cześć zrezygnuje, bo sporo jest graczy chorągiewek.
To moje zdanie, mogę się mylić
no ciezko bedzie, ale wiesz, master rzadzi sie swoimi prawami - 2 promocje, na koniec dnia mniejsze promo, rano 11-9, potem troche farta w kostkach i pozamiatane 

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Zobaczymy, pewnie wygrają SK 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Duke wygrał mastera imp bodajże w zeszłym sezonie.
Ogry nie pamiętam, ale maryś zawsze był wysoko.
A co do chaos dwarfów, to ja osobiście nie uznaje istnienia takiej armii,któa została dopuszczona tylko po to, żeby ludziom ktorzy kupili figsy nie było smutno
Ogry nie pamiętam, ale maryś zawsze był wysoko.
A co do chaos dwarfów, to ja osobiście nie uznaje istnienia takiej armii,któa została dopuszczona tylko po to, żeby ludziom ktorzy kupili figsy nie było smutno

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
zresztą Kalafior wygrał Włocławek CHD, Natomiast na aktualny draft chd nie grają...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Ogry może nie są najmocniejsze, ale narzekać nie ma co. W zeszłym roku bylem drugi w Poznaniu, i kilka razy w 10-tce/15-stce. Ostatnio (nowy draft od grudnia) wygrałem 3 lokale (Krk, Wawa i Częstochowa) a na ostatnim Masterze znowu bylem drugi (tym razem drużynowym). Zakładam więc, że przy odrobinie szczęścia i przy większej ilości ćwiczeń zwycięstwo jest w zasięgu ogrów.Stan pisze:Dyskutujecie nad tymi DE, a czy ktoś pamięta mastera którego wygrało imperium/ogry/chaos dwarfy?
Tak sie sklada, ze gram zarowno de jak i he wiec mozna powiedziec, ze jestem bezstronny i imo, przy obecnych ograniczeniach de sa bardziej sciete, a kolejne drafty sa dla nich coraz bardziej restrykcyjne vide czarka na koniu zajmujaca slot od niedawna. Co nie znaczy, ze nie da sie tym grac. Po prostu z bardzo mocnej armii robi się przeciętna. Dałbym 3 w 5stopniowej skali. HE dostałyby 4. Stardragon juz sie maluje;)
Należy jednak pamiętać, że ograniczenia są robione pod format druzynowy. Zupełnie inaczej składa się uniwersalną rozpe na singla a inaczej na drużynówkę, gdzie można się sidować na poszczególne paringi.
Należy jednak pamiętać, że ograniczenia są robione pod format druzynowy. Zupełnie inaczej składa się uniwersalną rozpe na singla a inaczej na drużynówkę, gdzie można się sidować na poszczególne paringi.
No DE kiedy ostatnio wygrały singla - chyba po wyjściu booka na 1600 w KRK tak pamiętam. Na ETC to własnie taka remisówka
Oni chyba mają słabe pojęcie o wszystkimRince pisze:Szkoda tylko, ze chlopaki z arcomu maja takie slabe pojecie o DE.

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Zaraz... zaraz... Twierdzisz że WE są bardzie gięte na openie niż HE...?Andrzej pisze:Zwłaszcza, jakby porównać ją do DE i WE na open to dowiecie się, czemu HE są mniej ścięte.
Ciekawe
Bo Cię masą truflightów zajadą...? Czy max wayów wystawią...?
Zrób giętą rozpę WE na open, powiedzmy na 2400. Dobrze?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned