End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Kordelas »

Nie rozumiem... naprawde...
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Balthasar Gelt Incarnate of Metal wydaje się niezłym koksem :) 475 pkt

Level 5 - Loremaster metal, +2 casta, 3+ warda na flamingi i strzelanie, lata na pegazie, MR3, ma jakiś boundspell

Awatar użytkownika
Piwek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Piwek »

krzychoss pisze:Trochę się pogubiłem ale czy dobrze zrozumiałem że teraz każdy sobie rzepkę skrobie i walczy z kim i przeciw komu popadnie w swoich osobistych celach?

Mniej więcej tak xD

Tylko Skaveny napiehdalają wszystko i wszystkich xD

Warpstone powah!!!111oneoneonelite~~~

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

GrimgorIronhide pisze:- Kolejny rzut armii... Alarielle+Naestra i Arahan na Ceithin Harze z Durthu i armią życia... naprzeciw armii Malekitha :| pierwsza kłótnia małżeńska ?
Gdzie Ty to masz? Po mojemu The Host of Life walczy z Fiends and Betrayers Be'lakora.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Level 5 - Loremaster metal, +2 casta, 3+ warda na flamingi i strzelanie, lata na pegazie, MR3, ma jakiś boundspell
Obecnie jest LVL 4 Loremaster metal, +2 do casta, 3+ ward strzelanie, na pegazie, MR3(jeśli przeciwnik ma trzech magów, dwóch to mr2, jeden mr1).

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Artein pisze:
GrimgorIronhide pisze:- Kolejny rzut armii... Alarielle+Naestra i Arahan na Ceithin Harze z Durthu i armią życia... naprzeciw armii Malekitha :| pierwsza kłótnia małżeńska ?
Gdzie Ty to masz? Po mojemu The Host of Life walczy z Fiends and Betrayers Be'lakora.
Zapewne chodzi o to zdjęcie : http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1423496123

Na dolnym zdjęciu rzeczywiście widać armię Be'lakora naprzeciw armii Malekitha (widać tam Sisters of Thorn). Na górnym armia Malekitha stoi razem z Sisters of Thorn naprzeciw armii Alarielle ale ciężko rzec czy to bitwa czy przygotowanie na przyjęcie demonów :)
Stan pisze: Obecnie jest LVL 4 Loremaster metal, +2 do casta, 3+ ward strzelanie, na pegazie, MR3(jeśli przeciwnik ma trzech magów, dwóch to mr2, jeden mr1).
A to nie wiedziałem, zapewne staty ma lepsze :)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Po mojemu na górnym zdjęciu jest armia Alarielle vs armia Hellebron, która przecież jest po stronie Be'lakora i Drychy, więc ani DE ani WE specjalnie nie dziwią.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Bound Spell Gelta :shock:
The Crucible (Innate bound: Level 10): Range of 18" that targets Gelt and d3 other units. Remove all target units from the battlefield. At the start of eGelts next turn, (next section unreadable) unit anywhere on the battlefield at least 1" away from other units and impassable terrain, in the same formation and facing the direction of your choice. Each unit other than gelt that is moved this way (?) suffers d6+1 wounds with no saves of any kind allowed. (BOOM)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Fajny teleport, ale czołgu czy imperialnej kawalerii nikt nie będzie w ten sposób przestawiał, potencjalne 4W trochę ograniczają użyteczność tego czaru.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Za to na hordy halabard już bardzo spoko. d6+1 straconych woundów na unit to niewielka cena za dogodną pozycję mało mobilnymi oddziałami, np. możnaby 1 hordę postawić na tyłach wroga, a drugą na flaneczkę..
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Czy działa to na wrógów?
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

I to na pewno jest "at the start of Gelts turn", czyli przed szarżami? Nawet hordą syfu można przecież rozkręcić konkretny klocek od tyłu jeśli nie ma stubborna.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Byqu pisze:Czy działa to na wrógów?
Nie, to augment.
ŁukaszŻelazek pisze:I to na pewno jest "at the start of Gelts turn", czyli przed szarżami? Nawet hordą syfu można przecież rozkręcić konkretny klocek od tyłu jeśli nie ma stubborna.
Pewnie nie będzie można od razu po teleporcie zaszarżować, byłoby to wtedy extra gięte.
Obrazek

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

I tak jest mega gięte - 2 tura *hello* połowe armii masz na pleckach jak się ruszyłeś do przodu, a demisie,tank i kawa lecą od frontu. a że to bound spell to każdy będzie to ciskał z 5ciu kostek licząc na IFKę #-o
Ostatnio zmieniony 10 lut 2015, o 08:57 przez SoCiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ale to End Times. O to chodzi.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Jeśli dobrze wyczytałem w skład Council of Incarnates wchodzą (oprócz większości Incarnate'ów) randomowy Runelord (Gurni? Galni? jakiśtam, jest wypisany na liście), a randomowa Spellweaverka to Lileath(na ostatnim miejscu listy ma właśnie taki przydomek), byli na jednym z wcześniejszych zdjęć + Arkhan i Mannfred.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Narazie z opisu The Crucible wynika, że można szarżować, przynajmniej nic tego nie zabrania, a jednostki pojawiają się na początku tury Gelta... Ale ale, no właśnie! zaklęcie sprawia, że Gelt oraz d3 jednostek znika z pola bitwy i to jest moc tego zaklęcia, przeciwnik w swojej fazie nie będzie miał okazji zagrozić tym oddziałom, ponieważ pojawią się na stole dopiero w następnej turze imperialnego gracza!
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

I to na pewno jest "at the start of Gelts turn", czyli przed szarżami?
Znika Gelts i d3 oddziały. Geltsa nie ma na stole, więc nie ma jego tury :lol2:
Musiałby być dopisek, że wychodzą jak z ambusha itp.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

znikasz całą armie i robisz 10:10
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Fajnie by było jakby jednak nie można było szarżować w turze pojawienia się. Gdyby tak było to wyobraźcie sobie mirror 2x Empire (dwa duże oddziały) z Geltem. Takie smoke and mirrors na stole.

W Asteriksie była dobra scena z "widać mnie, nie widać mnie" Znalazłem tylko francuską wersję, ale pewnie złapiecie podobieństwo:
https://www.youtube.com/watch?v=YfsEbPE ... fsEbPEKlj0
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

ODPOWIEDZ