Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piwek
Powergamer Rozpiskowy

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Piwek »

Do tego te z island of blood są bardziej opancerzone, te z boxu są pół na pół, pół się nadaje na ładne szczury w blaszkach a druga połowa na niewolników (akcenty z łańcuchami między nogami, same przepaski na jajka etc)

Nargh
Chuck Norris

Post autor: Nargh »

Ja mam jeszcze pytanie co do teleportu. Mianowicie jak zadziała rzucony na szaraka siedzącego na dzwonie?

Awatar użytkownika
grom88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grom88 »

Na szaraka na dzwonie nie działa.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

VerminLord się sypie czy ucieka?

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Post autor: MikiChol »

Ucieka, w końcu po coś ma to +1. :P

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Przeoczyłem. Dzięki.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Asmo pisze:Mam pytanie odnośnie czaru skiterleap. Czy mogę wteleportowyać się do oddziału:
a) niezwiązanego walką wręcz
b) związanego walką wręcz ale z zachowaniem ustawienia modelu 1" (np oddział zaszarżowany z boku)
Kalesoner pisze:Możesz i to i to.
Pozwole sobie jeszcze dopytac, o Skitterleap do Combatu. Czy moge Skoczyc do ostatniego szeregu (by zachowac zasade 1"), a fazie walki zrobic Make My Way. Czy tez zgodnie z zasada ogolna, musze wstawiac Herosa do pierwszego szerego, jesli jest miejsce. Co moze utrudnic zachowanie '1" odstepu.
Obrazek

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Możesz wskakiwać na koniec i robić make way.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie możesz wskakiwać ot tak do ostatniego szeregu. Musisz wskakiwać do pierwszego szeregu jeśli jest w nim miejsce, jeśli nie to do drugiego. Jeśli uda Ci się wskoczyć do pierwszego szeregu i być ponad cal od przeciwnika, to możesz się tam teleportować. Sytuacja, w której masz szerszy front, oddział walczy z kimś od boku, albo tyłu są okazją do takiego teleportu. Następnie w fazie walki robisz make way.
Mam nadzieję, że wytłumaczyłem wystarczająco dokładnie. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Nieprawda to. Koniec oddziału nie jest dla herosa legalną pozycją, a tylko tam można sie teleportowac. Jeśli chcesz kombinować z wteleportowaniem kogoś do potencjalnego CC to musisz przyjąć szarżę na bok/tył. Tak aby stawiając go w pierwszym szeregu, czyli legalnej pozycji pozostawał 1". Potem makeway do tyłu lub do boku i git.

Edit: Kaleson ninja.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Dziekuje za klarowne wyjasnienie.
Obrazek

ZielonySkaven
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ZielonySkaven »

Hej, zapytam tutaj bo rzecz tyczy się szczurków.
Powiedzcie mi jak przewozicie swoje armie na bitwy, w pudełkach czy może inwestujecie w torby (jak tak to jakie)?
Możecie mi jakiś patent poddać?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Zmagnesuj wszystko i przenoś armię w metalowym pudle. Ewentualnie plastkiowe pudło z "półkami" wyłożonymi blachą. Sam korzystam z tego rozwiązania i jestem mega zadowolony (wystawienie armii na stół zajmuję ok 30-60 sekund).
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

1) Czy orbem verminlorda (warpseera) można strzelać po marszu?
2) Czy przypisane czary verminlordów (np błyskawica dla warpseera) liczą się dla nich jak sygnaturki tzn. czy można je powtarzać na innych magach?
3) Co w wypadku gdy na losowanie trzech pozostałych czarów wypadnie czar przypisany? Mogę go zamienić na dowolny czar jak w wypadku dubletu? Czy trzeba przerzucić?

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

1.Nie
2.Tak
3.Zamieniasz
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Czyli można mieć 2 plagi :shock: mocne.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie tak mocne bo chłop ma frenzy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

A frenzy nie ma przypadkiem tylko Warbringer? (ten od death frenzy)
W army builderze musi być błąd, bo warpseer bez wątpienia nie ma.

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Ten z plagą ma frenzy - corruptor chyba. Z kolei ten z death frenzy sam w sobie frenzy nie ma.
A moje pytania dotyczyły wszystkich verminlordów. Warpseer był jako przykład. :)

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Kiedy warpfire throwerem robimy strzał przy reakcji s&s, jeśli szarżująca jednostka była poza rzeczywistym możliwym zasięgiem (np. 22"). Przy narmalnym s&s przyjmujemy, że szarżujący wszedł w zasięg, ale tu, kiedy?

ODPOWIEDZ