Alternatywne figurki dwarfów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Alternatywne figurki dwarfów
wzory fajne, ale patchfindersi to jakaś masakra do sklejania i czyszczenia. z jakością materiału i odlewu pozostają daleko w tyle za nowymi plastikami gw. Dużo roboty z nimi jest po zakupie, a przed malowaniem.
A moje w dodatku sklejał chyba jakiś dzieciak "na szybko"...
podłączam się pod to pytanie bo też chetnie bym kupił, zwłaszcza takie w klimacie 5 edycji...Draco pisze:Ktoś wie może gdzie w Polsce można kupić alternatywne tarcze dla dwarfów( oprócz Scibora) ??
chyba, że zrobimy zrzutę i zlecimy wykonanie komuś kto się takimi rzeczami zajmuje
gdzie można kupić dwuraki dla kraśków? Chodzi o same bronie, bez rąk żeby doczepić na przykład kusznikom.
Ja kupowałem w Battle Models - nie pamiętam jakiego producenta, ale wybór drobiazgów spory.
Tarcze, dwuraki, różne drobiazgi z kategorii "w podróży i na popasie".
Z tarcz i zastawy jestem zadowolony, poszczególne elementy uzbroenia różne - czasem zbyt delikatne.
Kiedyś kupowałem także zestawy różnych bitsów Reapera, ale nie pamiętam już przez jaką instytucję.
Tarcze, dwuraki, różne drobiazgi z kategorii "w podróży i na popasie".
Z tarcz i zastawy jestem zadowolony, poszczególne elementy uzbroenia różne - czasem zbyt delikatne.
Kiedyś kupowałem także zestawy różnych bitsów Reapera, ale nie pamiętam już przez jaką instytucję.
u mnie to tak z Ironshields wyglądało.
11/14/2014 zamówienie
04/12/2014 wysyłka
czyli po około miesiącu miałem figsy
Ale z Hammerersami gorzej
12/23/2014 zamówienie i wciąż czekam, no ale to był preorder i mają ciągle poślizg w AoW z formami i chińskimi odlewami.
Podobno przed końcem marca mają wysłać I hope so!!!
11/14/2014 zamówienie
04/12/2014 wysyłka
czyli po około miesiącu miałem figsy
Ale z Hammerersami gorzej
12/23/2014 zamówienie i wciąż czekam, no ale to był preorder i mają ciągle poślizg w AoW z formami i chińskimi odlewami.
Podobno przed końcem marca mają wysłać I hope so!!!
Ja na swoich czekam do tej pory od 17.11.2014.
Póki co z AoW robiłem Slayerów.
1. Są trochę więksi od modeli GW
2. Jest dużo sklejania co jest wadą i zaletą. zaleta jest taka, że można poszaleć z pozami. Wada - duuużo sklejania, i co warto nadmienić - trzeba uważać, żeby się potem mieścili w regiment.
3. Ze względu na dużą modułowość trochę nienaturalnie wyglądają, ale nie ma tragedii.
Z innych alternatyw tu jest kilka fajnych modeli:
http://www.oathswornminiatures.co.uk/
Póki co z AoW robiłem Slayerów.
1. Są trochę więksi od modeli GW
2. Jest dużo sklejania co jest wadą i zaletą. zaleta jest taka, że można poszaleć z pozami. Wada - duuużo sklejania, i co warto nadmienić - trzeba uważać, żeby się potem mieścili w regiment.
3. Ze względu na dużą modułowość trochę nienaturalnie wyglądają, ale nie ma tragedii.
Z innych alternatyw tu jest kilka fajnych modeli:
http://www.oathswornminiatures.co.uk/
Doszły moje Pathfindery - twoich nie sklejał pewnie dzieciak - ich poskładanie to droga przez mękę. W dodatku są robione z innego plastiku niż berserkerzy. Upierdliwie się to skrobie z nadlewek, bo taki jakiś ciągnący jest.Lechu pisze:wzory fajne, ale patchfindersi to jakaś masakra do sklejania i czyszczenia. z jakością materiału i odlewu pozostają daleko w tyle za nowymi plastikami gw. Dużo roboty z nimi jest po zakupie, a przed malowaniem.
Figurki owszem - fajne ale nie wiem czy bym jeszcze raz kupił, nawet przy sporych staraniach w montażu i tak czeka mnie jeszcze duuużo pracy zielonym.
I tacy jakby odrobinę mniejsi są niż berserkerzy, ale to może wrażenie
ktos sie kiedys zastanawial nad alternatywnymi figurkami dla irondrakow
scibor wlasnie cos wydaje:
http://sciborminiatures.com/en_,shop.php?art=2937
scibor wlasnie cos wydaje:
http://sciborminiatures.com/en_,shop.php?art=2937
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie