Ale moze sie dostawic jak chce do tej strefy? Tzn np. szarzując w strefe przednia dostawic sie kantem podstawki tak zeby zrobic overruna tak jakby sie de facto do boku dostawial?Morsereg pisze: maszyna ma front i boki.
w momencie gdy przeciwnik jest w przedniej strefie nie moze sie stykac z bokiem czy tylem maszyny.
nie ma tylko bonusow za szarze na flanki/tyl.
Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady

jest tak jak mowisz. zwykle zasaday szarzy nadal obowiazuja. nie ma tylko zasady close the door.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Byloby ciekawi jakby będąc w przedniej strefie szarżowałbyś na boczna strefa maszyny by zrobić overrun w nastepna. Teoretycznie jest to mozliwe poniewaz przy szarzy mozesz zrobic weel ale nie mozesz zmienić strefy w ktorej szarżujesz bo jedziesz po najkroszej linii. Dobrze mysle jak to dziala ? Poprawcie w razie czego.
Nie jedziesz po najkrotszej. Jedziesz jak chcesz. Ale faktem jest ze masz jednego wheela i musisz wejsc w styk w strefie w ktorej byles przed szarza
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
zmienia m.in. tyle, ze mozesz zaslonic maszyne oddzialem i nie dopuscic do tego by zostala zaszarzowana.
wlasnie dlatego, ze przeciwnik musi zaatakowac strefe w ktorej sie znajdowal.
wlasnie dlatego, ze przeciwnik musi zaatakowac strefe w ktorej sie znajdowal.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Gdzie masz ten zapis ? bo jedyne co znalazłem to:Morsereg pisze:blad.
maszyna ma front i boki.
w momencie gdy przeciwnik jest w przedniej strefie nie moze sie stykac z bokiem czy tylem maszyny.
ETC FAQ
Q: Does a War Machine have front, side and rear arcs? Can they charge with Random Movement?
A: No, war machines don’t have arcs for any gaming purpose. No.
Pozdro
Mam pytanie czy oddział mający i tarcze i wielką broń może zadeklarować np.przy szarży lancy ,parowanie tarczami ,a potem przełączyć się na broń dwuręczną ?
Wiem ,że przy posiadaniu borni specjalnej ( np.GW ) wojownik walczy tylko nią ,przy posiadaniu 2 broni specjalnych wybiera którą walczy
Ale co z tarczą ? Nie jest ona bronią .
Czy w wypadku kiedy przeciwnik bije przede mną i zadeklaruję parowanie na moim oddziale ( o ile to możliwe ,przy posiadaniu jeszcze GW ) ,to czy potem będę mógł się przełączyć na GW ?
Wiem ,że przy posiadaniu borni specjalnej ( np.GW ) wojownik walczy tylko nią ,przy posiadaniu 2 broni specjalnych wybiera którą walczy
Ale co z tarczą ? Nie jest ona bronią .
Czy w wypadku kiedy przeciwnik bije przede mną i zadeklaruję parowanie na moim oddziale ( o ile to możliwe ,przy posiadaniu jeszcze GW ) ,to czy potem będę mógł się przełączyć na GW ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Jeśli oddział posiada broń specjalną (w tym wypadku GW), zawsze musi z niej korzystać. Tarcza nie jest bronią.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
na ETC sie gra inaczej niz u nas.WYRWENA pisze:Gdzie masz ten zapis ? bo jedyne co znalazłem to:Morsereg pisze:blad.
maszyna ma front i boki.
ETC FAQ
Q: Does a War Machine have front, side and rear arcs? Can they charge with Random Movement?
A: No, war machines don’t have arcs for any gaming purpose. No.
Pozdro
sa roznice miedzy tym co ustala LS a ludzie od ETC.
- King Thorgrim
- "Nie jestem powergamerem"
Czy to znaczy, że jeżeli moja postać walczy w CC Great Weapon'em, ale na wyposażeniu posiada tarcze to dostaje +1 AS?panterq pisze:Jeśli oddział posiada broń specjalną (w tym wypadku GW), zawsze musi z niej korzystać. Tarcza nie jest bronią.
-
Również mnie to ciekawi;). Oraz czy dostanę +1 AS jeśli posiadam runicznego hand weapona w CCKing Thorgrim pisze:Czy to znaczy, że jeżeli moja postać walczy w CC Great Weapon'em, ale na wyposażeniu posiada tarcze to dostaje +1 AS?panterq pisze:Jeśli oddział posiada broń specjalną (w tym wypadku GW), zawsze musi z niej korzystać. Tarcza nie jest bronią.
Jeśli masz tarcze i GW to nie dostajesz +1 do save'a w CC, jedynie przy strzelaniu, bo nie możesz korzystać z tarczy kiedy korzystasz z broni dwuręcznej.
Jeśli chodzi o broń runiczną, to jak najbardziej przysługuje wtedy +1 do armor save'a, ale nie przysługuje już parry save.
Jeśli chodzi o broń runiczną, to jak najbardziej przysługuje wtedy +1 do armor save'a, ale nie przysługuje już parry save.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- King Thorgrim
A czy działa shieldwall jeżeli używam Great Wrapon, a posiadam tarcze?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie, bo nie parujesz.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

nie moge podac doslownego uscislenia poniewaz takie nie znajduje sie w pdf'ie z uscisleniami.
kiedys byla rozmowa na ten temat i po prostu tak wyszlo, m.in.:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ki#p933128
poczatek to 4 post na stronie
kiedys byla rozmowa na ten temat i po prostu tak wyszlo, m.in.:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ki#p933128
poczatek to 4 post na stronie