Rozpiski
Moderator: JarekK
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Rozpiski
Bohaterów można lepiej złożyć, ale koncepcja nawet spoko.
Wstaw rydwany. To najlepsze punkty w tej armii.
Wstaw rydwany. To najlepsze punkty w tej armii.
Owszem można, jakieś sugestie?
Rydwany są za wolne, jak wygram inicjatywę to jestem w deployu przeciwnika, zanim ten się ruszy. Efekt psychologiczny .... miażdży umysł niektórym
.
Rydwany są za wolne, jak wygram inicjatywę to jestem w deployu przeciwnika, zanim ten się ruszy. Efekt psychologiczny .... miażdży umysł niektórym

Ale to ma Power! Mógłbym również wymienić exalteda na steedzie na maga lvl2 slaanesha- tracę herosa który się bije [przeżywalność ta sama], ale zyskuję 2 czary ze slaanesha z których zawsze można coś fajnego wylosować.
Chaos on Dragons
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 685
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Sword of Anti-Heroes [30.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Flaming Breath [30.0]
1 Chaos Dragon @ [330.0] Pts
1 Galrauch, The Great Drake @ 510
Mark of Tzeentch; Magic Level 4
1 Exalted Hero of Tzeentch on Deamonic Mount @ 271
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Battle Standard; Barding
Armour of Destiny [50.0]
Scaled Skin [20.0]
1 Exalted Hero of Slaanesh on Steed of Slaanesh @ 190
Mark of Slaanesh; Chaos Armour
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Chaos Sorcerer @ 135
No Mark; Lore of Shadow; Magic Level 1; Dispel Scroll [25.0]
2x 1 Chaos Chariot of Nurgle @ 125 Pts
2x5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 2 x 100
Javelin; Standard; Chieftain
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 95
Mark of Slaanesh; Standard; Chieftain
2x 5 Chaos Warhounds @ 2 x 30
Models in Army: 29
Total Army Cost: 2396.0
Chaos on Dragons
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 685
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Sword of Anti-Heroes [30.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Flaming Breath [30.0]
1 Chaos Dragon @ [330.0] Pts
1 Galrauch, The Great Drake @ 510
Mark of Tzeentch; Magic Level 4
1 Exalted Hero of Tzeentch on Deamonic Mount @ 271
Mark of Tzeentch; Great Weapon; Battle Standard; Barding
Armour of Destiny [50.0]
Scaled Skin [20.0]
1 Exalted Hero of Slaanesh on Steed of Slaanesh @ 190
Mark of Slaanesh; Chaos Armour
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Chaos Sorcerer @ 135
No Mark; Lore of Shadow; Magic Level 1; Dispel Scroll [25.0]
2x 1 Chaos Chariot of Nurgle @ 125 Pts
2x5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 2 x 100
Javelin; Standard; Chieftain
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 95
Mark of Slaanesh; Standard; Chieftain
2x 5 Chaos Warhounds @ 2 x 30
Models in Army: 29
Total Army Cost: 2396.0
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
masz za duzo wystawien w takiej rozpie chyba chcesz mieć +1:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- swieta_barbara
- habydysz
Galrauch jest spoko, ale ten lordunio na smoku jest dość średni.
ale lepiej dać wiecej fasta do oddzialow zeby sprężynowiec mial los, psy zbedne, albo jeden oddzial z vn jako teleport dla bsb
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- swieta_barbara
- habydysz
Musiałbym wywalić Skull of Katam, który jest kozacki i niezła odginaczkę w zamian za taki powolny szmelc?
No ja nie jestem pewien czy to do mnie trafia, z drugiej strony do dawania coverów byłby idealny.
No ja nie jestem pewien czy to do mnie trafia, z drugiej strony do dawania coverów byłby idealny.
Janus jak masz champy w marudach to niech ich bedzie 6. wpadasz w kowboja leci challange masz stedfasta, tura przeciwnika niszczy kawe i twoj ruch- albo wpadasz in go wykanczasz albo koljna kawa go blokuje in kowboj wypada z 1/3 rozgrywki. 1 tura na ruch 2+3 go blokujesz i przez połowę gry kowboj nic nie zrobił. A najważniejsze że w kluczowej 3 turze siedział związany.
Wiem ze jako całościowy model, może wydawać się słabszy od np. Dysku, ale 1) ogranicza mnie ilość lataczy więc nie mieści się galrauch+ dysk + latający dp. [a do DP jestem przekonany tylko khorna z collarem, co się już optymalnie nie mieści]swieta_barbara pisze:Galrauch jest spoko, ale ten lordunio na smoku jest dość średni.
2) Lordunio na smoku jest złożony najlepiej jakby mógł być. [ewentualnie zamiast breatha - soulfeeder ], ma magiczne ataki, ots, a przeciw herosom minimalnie 6a s6.
3) Daje duże bezpieczeństwo przed działami ponieważ wątpliwe jest żeby ze strzału zginął i smok i jeździec, nawet kiedy smoczur zginie to wartość bojowa lorda jest taka sama jak dyskowca [tych 3a s4 chyba nie bierzemy na poważnie;p], tylko mniejszy ruch.
4)Dzięki temu smokowi mam w armii 3 breathy s4, 1 breath s2 noasv, 1 breath na T no saves o.a.k.
Jest to bardzo pomocne przeciw armiom hordowym, np. wampiry gdzie dotychczas nie było fajnie.
5) 2 smoki na stole muszą wyglądać zajebiście!
Pogram jeszcze trochę, zobaczę jak działa i zdam jakąś relację. pzdr
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
potrzebuje porady co zrobić z 63 punktami:
cory 600 (2x chariot, 3x fast 2xpsy)
Warshrine tzeentcha
mag shadow scroll 135
bsb nurgla na DM, scaled skin i armour of destiny. 271
lord tzeentcha na dysku, preservation, tricckster helm, zianie 383
lord tzeentcha na dysku, dragonhelm, ots, endurance 313
Dp slaanesh lvl4 lot, +1 to hit, dragonbane gem, enchantes shield, soulfeeder, familiar 500
1196 w lordach.
cory 600 (2x chariot, 3x fast 2xpsy)
Warshrine tzeentcha
mag shadow scroll 135
bsb nurgla na DM, scaled skin i armour of destiny. 271
lord tzeentcha na dysku, preservation, tricckster helm, zianie 383
lord tzeentcha na dysku, dragonhelm, ots, endurance 313
Dp slaanesh lvl4 lot, +1 to hit, dragonbane gem, enchantes shield, soulfeeder, familiar 500
1196 w lordach.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
wstaw Spawna. Serio.
lub
Można doinwestować maga - koń, ES, levl, mark i miec cos teczy lub metalu ewentualnie
lub
Można doinwestować maga - koń, ES, levl, mark i miec cos teczy lub metalu ewentualnie
es na diable, więc odpada. myślałem aby dać mu konia, opal, slaanesh (bo fasty sa slaanesha), ale 2 lvl na shadow nie robi roznicy w zasadzie, atrybut z shadow trudny do wykorzystania, bo ludzie ta miasme beda zbijac. nawet chcialem mu jakas kose za 5pkt dac, niech ma, ale to wiecej pkt do oddania po prostu... spawn brzmi ciekawie 

Szczur22
Szczur22
- swieta_barbara
- habydysz
Doinwestuj maga.
Mark slanesza, cycowąż, lvl. Atrybut jest b. dobry pod dyskowców, bo to też kawaleria, a dodatkowy poziom da Ci 2 czary do rzucenia z niego (i większą szansę na użycie atrybutu). Jak wylosujesz lot, to w ogóle nagle robi się bardzo dobry.
Mark slanesza, cycowąż, lvl. Atrybut jest b. dobry pod dyskowców, bo to też kawaleria, a dodatkowy poziom da Ci 2 czary do rzucenia z niego (i większą szansę na użycie atrybutu). Jak wylosujesz lot, to w ogóle nagle robi się bardzo dobry.
lol dzisiejsza bitwa: galrauch wpada w oldblooda i zionie. -9 testów do zadania. Wszystkie zdane
Smok to bardzo stabilny model. Przeciwnicy skupiają się raczej na galrauchu oraz exaltedzie bo ich łatwiej zabić,a też potrafią nabrudzić.
Jednak wielkie rozczarowanie.
faq: https://docs.google.com/document/d/11F6 ... MI1hDQ/pub
25.9. Q: If you take multiple hits from Galrauch’s breath, do you take multiple tests?
A: No, just one.

Smok to bardzo stabilny model. Przeciwnicy skupiają się raczej na galrauchu oraz exaltedzie bo ich łatwiej zabić,a też potrafią nabrudzić.
Jednak wielkie rozczarowanie.
faq: https://docs.google.com/document/d/11F6 ... MI1hDQ/pub
25.9. Q: If you take multiple hits from Galrauch’s breath, do you take multiple tests?
A: No, just one.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, o 13:25 przez Janus, łącznie zmieniany 2 razy.
sprężyna + lvl2 i brakuje mi 2 pkt na tego maga ;x
wejdzie lvl1 tylko, szkoda. bohaterów zmienię itemkami tak jak ma Basia (mam nadzieję że się o to nie obrazisz
) i mag złapie ES i opal.
wejdzie lvl1 tylko, szkoda. bohaterów zmienię itemkami tak jak ma Basia (mam nadzieję że się o to nie obrazisz

Szczur22
Szczur22
- swieta_barbara
- habydysz
No to w ten sposób sysek:
diabeł slanesza: 4 lvl slanesza, mieczyk +1 do hita, ch. shield, db. gem, ch. familiar, soul feeder, scaled skin, latanie @ 520
lordunio tęczy na dysku: gw, top, trickster's helm, generał @ 358
lordunio tęczy na dysku: gw, endurance, dragonhelm, ots, @ 318
bsb nurgla na dm: gw, destiny @ 254
maguś na sprężynie: 2 lvl shadow, ds, es, luckstone @ 210
shrine tęczy @ 135
2 rydwany nurgla @ 250
2x5 piesków @ 60
3x6 fasta: sztandary @ 300
Lords: 1196
Hero: 459
Core: 610
Special: 135
diabeł slanesza: 4 lvl slanesza, mieczyk +1 do hita, ch. shield, db. gem, ch. familiar, soul feeder, scaled skin, latanie @ 520
lordunio tęczy na dysku: gw, top, trickster's helm, generał @ 358
lordunio tęczy na dysku: gw, endurance, dragonhelm, ots, @ 318
bsb nurgla na dm: gw, destiny @ 254
maguś na sprężynie: 2 lvl shadow, ds, es, luckstone @ 210
shrine tęczy @ 135
2 rydwany nurgla @ 250
2x5 piesków @ 60
3x6 fasta: sztandary @ 300
Lords: 1196
Hero: 459
Core: 610
Special: 135