High Elves 2250
High Elves 2250
Archmage (225)
- IV level (35)
- Book of Hoeth (100)
360
Mage (100)
- II level (35)
- 2x Dispel Scroll (40)
175
Noble (85)
- Battle Standard (25)
- Standard of Balance (45)
- heavy armour (4)
159
Noble (85)
- Pendant of Vengeance (35)
- heavy armour, shield, great weapon (14)
134
Archers x10
110
Spearmen x15
- Standard Bearer (10)
- Banner of Ellyrion (15)
- Musican (5)
165
White Lions x 12
- FCG (30)
- Lion Standard (25)
235
Dragon Princes of Caledor x 6
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- War Banner (20)
230
Ellyrian Reavers x 5
- bows (20)
- musican (7)
112
Tiranoc Chariot
85
Tiranoc Chariot
85
RBT x 4
400
TOTAL:
2250
Taki wstępny pomysł - czekam na konstruktywną krytykę
- IV level (35)
- Book of Hoeth (100)
360
Mage (100)
- II level (35)
- 2x Dispel Scroll (40)
175
Noble (85)
- Battle Standard (25)
- Standard of Balance (45)
- heavy armour (4)
159
Noble (85)
- Pendant of Vengeance (35)
- heavy armour, shield, great weapon (14)
134
Archers x10
110
Spearmen x15
- Standard Bearer (10)
- Banner of Ellyrion (15)
- Musican (5)
165
White Lions x 12
- FCG (30)
- Lion Standard (25)
235
Dragon Princes of Caledor x 6
- Musician (10)
- Standard Bearer (20)
- War Banner (20)
230
Ellyrian Reavers x 5
- bows (20)
- musican (7)
112
Tiranoc Chariot
85
Tiranoc Chariot
85
RBT x 4
400
TOTAL:
2250
Taki wstępny pomysł - czekam na konstruktywną krytykę
To ten bajer na kowadło
no ale swordzi się jednak lepiej klepią,i da się ich bezproblemu zchować przed ostrzałem.
A co do rospiski to ja bym zarzucił że jest mało konkretnołamiących oddziałów,niby to nowe he ale jednak można by tego dać więcej,np kosztem tego śmiesznego pieszego herosa i ew jakiś sztandarów.No i brak banner of sorcery,rzucasz 2x na 3 lub raz na 4 czy 5,za mało.
A co do rospiski to ja bym zarzucił że jest mało konkretnołamiących oddziałów,niby to nowe he ale jednak można by tego dać więcej,np kosztem tego śmiesznego pieszego herosa i ew jakiś sztandarów.No i brak banner of sorcery,rzucasz 2x na 3 lub raz na 4 czy 5,za mało.
Banner of sorcery nie jest mi w tej rozpisce potrzebny, a nie chce tracić 50 punktów, na cos, co nie jest mi potrzebne do szczęścia - arcymag ma rzucać jeden kluczowy czar na 5 kościach (albo IF - jakieś 80% szans, albo miscast, że tak powiem bez kompromisów), 3 kości na małego maga, z reguły na drain magic
Co do małej ilości oddziałów rozpierdalających - ten śmieszny koles jest wbrew pozorom bardzo ważny w tej armii. Kowadło boli nowe HE strasznie, do tego na krasie, jeśli nie wylosuje pitki albo popychaczki, to zawsze mam pieszych herosow do "wyrzucania" w maszyny. Lioni + ten koleś i BSB z tylu w spearmenach mogą przyjąć prawie wszystko (no może poza jakimiś wymiataczami na monsterach czy czołgami).
I zdecydowanie wole mieć 6 dragonow z warbannerem niż jakieś 5ki minimaksów - takie coś łamie klocki od przodu, miażdży to, co zatrzymają lioni, mogą wyjechać nawet pod szarże innej 5ki dragonów. Oczywiście trzeba jeszcze uważać na ostrzał wroga
No i jak mam spearmenow z ellyrionem i lionow + tego BSB, to nie łatwo będzie przeciwnikowi dorwać moich herosów.
Pozdrawiam,
Kowal
Co do małej ilości oddziałów rozpierdalających - ten śmieszny koles jest wbrew pozorom bardzo ważny w tej armii. Kowadło boli nowe HE strasznie, do tego na krasie, jeśli nie wylosuje pitki albo popychaczki, to zawsze mam pieszych herosow do "wyrzucania" w maszyny. Lioni + ten koleś i BSB z tylu w spearmenach mogą przyjąć prawie wszystko (no może poza jakimiś wymiataczami na monsterach czy czołgami).
I zdecydowanie wole mieć 6 dragonow z warbannerem niż jakieś 5ki minimaksów - takie coś łamie klocki od przodu, miażdży to, co zatrzymają lioni, mogą wyjechać nawet pod szarże innej 5ki dragonów. Oczywiście trzeba jeszcze uważać na ostrzał wroga
No i jak mam spearmenow z ellyrionem i lionow + tego BSB, to nie łatwo będzie przeciwnikowi dorwać moich herosów.
Pozdrawiam,
Kowal
Balance to odp. na psychę? Nie wiem czy ten sztandarek taki niezbędny, a drogi. Poza tym bardzo mi się podoba, tylko ja bym wolał 2 czary na 4ech kościach z arcy... z 5 ponad 20% na miscast to za dużo jak dla mnie.
Aha i dwa rydwany na 5 dragonów.
Aha i dwa rydwany na 5 dragonów.
- Loremaster
- Oszukista
bez BoS-a nie walniesz dwóch czarów na 4 kościach Pingus, nie jesteśmy już w 6ed