[Pruszków]: Galaktyczna liga #11 [1200pkt] 04.03.15-01.04.15

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

[Pruszków]: Galaktyczna liga #11 [1200pkt] 04.03.15-01.04.15

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

W imieniu załogi sklepu "Galaktyka Gier" w Pruszkowie, zapraszam do udziału w kolejnej, jedenastej lidze WFB.

Doborowe towarzystwo, oraz wspaniałe warunki do gry, gwarantowane!!! :)

Regulamin ligi.

1. Liga startuje w dniu 04 marca 2015r i będzie trwać 4 tygodnie.
2. W każdym kolejnym tygodniu, uczestnicy zobowiązani są do rozegrania 1 bitwy i zgłoszenia wyniku, zgodnie z harmonogramem, który zostanie stworzony po zamknięciu listy uczestników.
3. Zgłoszenia do ligi wraz z namiarem na siebie (e-mail, tel) i rozpiską w formacie tekstowym lub PDF, wysyłamy na: szczepan.kalisiak@gmail.com (zgłoszenia do 03.03.2015). Wyniki wysyłamy na ten sam adres. Namiary będą dostępne dla wszystkich uczestników ligi.
4. Wpisowe do ligi to 20PLN, które wrzucamy do przepastnej skarbonki u obsługi sklepu. Całość wpisowego przeznaczona będzie na nagrody.
5. Zachęcam do korzystania z przestrzeni i bogatego wyposażenia sklepu :) Pretendenci do zwycięstwa moga zostać poproszeni o rozegranie swoich ostatnich bitew w sklepie.
6. Przewidziane są nagrody dla top3 ligi
7. Rozgrywki nie zostaną zgłoszone do Polskiej Ligi WFB
8. Gramy na 1200pkt, zgodnie z "Pruszkowskim formatem ligowym v.6.3" KLIK
9. Stoły rezerwujemy poprzez: sklep@galaktykagier.com

Tabela ligowa: KLIK

Zgłoszenia:
1. Filip Głowacki
2. Hubert Nowakowski
3. Przemysław Rozalski
4. Błażej Luberadzki
5. Mateusz Dziewanowski
6. Bogumił Kułakowski
7. Wiktor Skiba
8. Maciej Żebrowski
Ostatnio zmieniony 28 mar 2015, o 11:46 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 8 razy.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Brat Tomasz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat Tomasz »

Witam koleżeństwo,

Dzisiaj odbyłem kilka rozmów w kwestii zwiększenia ilości punktów w XI-tej Galaktycznej i chciałbym zaproponować pewne rozwiązanie które będzie dla graczy satysfakcjonujące.
Najpierw kilka spostrzeżeń natury filozoficzno - organizacyjnej aby rzucić światło na to o czym rozmawiamy:

- format ligowy i obecne punkty (1,2K) powstały jako kompromis, dużym nakładem pracy Kolegi Koordynatora i kształtowały się przez około rok. Jego niewątpliwą zaletą jest że można sprawnie rozgrywać bitwy także w tygodniu (po tzw pracy zawodowej), daje graczom dużo swobody przy tworzeniu rozp, balansuje power armii (in plus oraz in minus), idealnie pasuje pod stoły kwadratowe oraz eliminuje jakieś wynaturzenia i potworki wynikające z pomysłów Panów z Nottingham. Dodatkowo jest on dość łatwo osiągalny dla nowych graczy a tych przybywa (wyspa krwi albo batalion plus dwa trzy boxy i do boju)
- były próby zwiększenia punktów czy też rozgrywania parówek na 1,6K i wychodziło to różnie... generalnie bitwy bez presji czasu wychodziły fajnie (głownie w soboty) ale zdarzały się zdziwienia w postaci rozegranych dwóch rund jak gracze pojawiali się niecałe 2h przed zamknięciem sklepu i jedna strona miała 120 modeli a druga na przykład 100...
- sprawy nie załatwi dodanie 100 czy 200 pkt (a sam tak myślałem) bo rozjeżdżają się progi i się może okazać że cały format się wywali jak WTC... WFB pod koniec 8ed wygląda tak jak wygląda i trzeba uważać żeby sobie zabawy nie zepsuć...
- zmiana co jakiś czas by się przydała i jako gracze wszyscy to na pewno rozumiemy.

Ale świat idzie jakoś do przodu ku zagładzie to proponuję co następuje:
- 11-ta Liga jako że została ogłoszona odbędzie się w proponowanym formacie.
- jako sprawdzenie alternatywy, przyczynek do rozmowy nad modyfikacją formatu i test zostanie wypróbujemy 1600 pkt na turnieju w GG w połowie marca. Dobrą opcją jest podkradnięcie kolegom w Wrocka ich formatu z lutowego turnieju. Mało ograniczeń i może być ciekawie. Przy okazji gracze będą mogli zagłosować "nogami" czy chcą grać na większe punkty czy nie. Wiadomo że ligi na Euro w GG jeszcze prędko nie zrobimy ale zobaczymy większe punkty.
- jeżeli okaże się ten pomysł wypali to będziemy wiedzieli co robić dalej.

Wrzucę jutro stosowny ankieto - wątek.

Czuwaj i dobranoc.

Mateo
Chuck Norris

Post autor: Mateo »

Szczepan, co powiesz zamiast +100pkt dla bestii, możliwość brania markow i putridow?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

PBK to jednostka WOC, juz i tak jest przegięcie, ze ETC dopuszcza ich w DOC.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Mateo
Chuck Norris

W sumie racja... A co powiesz na marki? Bez tego bestie nie grają raczej, nawet z +100pkt

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

To jest zbyt duza ingerencja w zasady.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Przypominam, ze jutro mija termin nadsyłania zgłoszeń.

Obrazek

Mateo
Chuck Norris

Szczepan, zapisz mnie, zagram identycznie jak ostatnio

pozdro

Legend
Pseudoklimaciarz

Post autor: Legend »

Hej!

Dopiszcie jeszcze mnie. Rozpiskę prześlę wieczorem bo nie mam teraz przy sobie armibooka.

Pozdro!

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Mnie tez zapisz tak jak ostatnio. Rozpa ta sama

Awatar użytkownika
Brat Tomasz

i znowu wszyscy na ostatnią chwilę się kiedyś Komtur wk....rzy ;) i Wam nakopie po dupie :-)

Mateo
Chuck Norris

starczy osob by zagarc?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Jest na te chwile 8 osób, przy czym czekam na jedną rozpiskę.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Mr. Żebrowski nie przesłał rozpiski, mimo ponagleń.
Mr. Nowakowski zrobił delikatny błąd w rozpisce, czekam na jego reakcję.

Obrazek

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Wysłał,
przed chwilą.
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zapraszam na pierwsza rundę, link do pliku ligowego na górze.
Gramy Dawn Attack.

Wyniki do czwartku, do 20:00.

Karćcie się!

Obrazek

Mateo
Chuck Norris

Szczepan moj pegazista ma dawnstona jeszcze, pkt policzone dobrze a itemu nie ma wpisanego, pewnie gdzieś ucieklo

Awatar użytkownika
Brat Tomasz

tyrajcie się Gladiatorzy :-)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Mateo pisze:Szczepan moj pegazista ma dawnstona jeszcze, pkt policzone dobrze a itemu nie ma wpisanego, pewnie gdzieś ucieklo
Sprawdzam Cię ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

moj kolo nie ma oka

ODPOWIEDZ