[MASTER] KUJAWIAK 2015, Włocławek (21-22 lutego)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [MASTER] KUJAWIAK 2015, Włocławek (21-22 lutego)

Post autor: QQrydza »

Grolshek pisze:
Kalesoner pisze:Ja się Groszkowi nie dziwię po tym co mu pół roku temu zrobili Tutaj z malfojem.
Do dziś mrużę oczy jak świeci słońce :) Głupia gra. 25 Sawadży i 8 trolli jedną if-ką...
Pewnie ucieszy Cię fakt, ze teraz TK moga rzucic duze slonce na ifce, wiec jak juz Ci przejdzie to Ci kamien na kamieniu z tych marzen o graniu w WFB nie zostanie... i to na ETC!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Zawsze mozna stwierdzic, ze kwadraty sa gra dla debili i ogolnie do bani. Tak po najmniejszej linii oporu ;)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

lajkonik pisze:
Lazur pisze:Allarielka to taka Brooke z Mody na sukces tylko zamiast Foresterom daje dupy wszystkim potomkom Aenoriona :)
Oglądasz Modę na sukces?
Chyba nawet już nie ma. Moja babcia oglądała, moja mama oglądała więc siłą rzeczy coś z tych 4385485474 odcinków musiało się przedostać do świadomości :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Rince pisze:Zawsze mozna stwierdzic, ze kwadraty sa gra dla debili i ogolnie do bani. Tak po najmniejszej linii oporu ;)
Pierwszy raz się zgadzamy.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Grolshek pisze:
Rince pisze:Zawsze mozna stwierdzic, ze kwadraty sa gra dla debili i ogolnie do bani. Tak po najmniejszej linii oporu ;)
Dziwne, myślałem, że wypomnisz "najmniejszą linię oporu", zamiast prawidłowego "po linii najmniejszego oporu" (idzie o opór, a nie o linię), ale najwidoczniej pod grammar nazi to nie podpada. :D
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Marks pisze:
Grolshek pisze:
Dziwne, myślałem, że wypomnisz "najmniejszą linię oporu", zamiast prawidłowego "po linii najmniejszego oporu" (idzie o opór, a nie o linię), ale najwidoczniej pod grammar nazi to nie podpada. :D
Generalnie mam to już w nosie jak sobie tu piszecie. Sami pokazujecie co sobą reprezentujecie. Znudziło mi się poprawianie świata. Teraz się zeń nabijam.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Tombo
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Tombo »

Grolshek pisze: (...)
1.Generalnie mam to już w nosie jak sobie tu piszecie. 2.Sami pokazujecie co sobą reprezentujecie.
3.Znudziło mi się poprawianie świata.
4.Teraz się zeń nabijam.
I vice versa : )

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Po 1 zawsze występuje 2...
ja ma pytanie na temat ocemy malarskiej na turnieju. CHODZI mi o spójności armii lizardmenow. Czemu to ze kazdy oddzial ma inna palete kolorow jest karane jesli w oddziale nie występują modele nie pomalowane lub pomalowane odmiennie. Spójność w moim mniemaniu ma sens np w imperium gdy cala armia wystawiana jest z jednej prowincji a nie np w lizakach albo zielonych ktorych armie to zbieranina roznych oddziałów. ...dodatkowo chcialem zapytac czy duzo bylo smiecio armii???
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

"Spójność w moim mniemaniu ma sens np w imperium gdy cala armia wystawiana jest z jednej prowincji "

Ocena malarska ok ale spójność generalnie bym pominął co jeśli gram imperialną armią złożoną z jednostek różnych prowincji? Park maszyn Nuln, łucznicy Averland, piechota Aldorf, itd.? Malowanie tak spójność kwestia dyskusyjna w ocenie.
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

jest szansa na jakieś foty z turnieju ? (czy może coś przegapiłem? :roll: )

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dopiero wczoraj do domu wróciłem. Melanż był naprawdę srogi, dzięki wszystkim z którymi miałem okazję się pobawić a przede wszystkim ORGANIZATOROM :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

lwieserce85 pisze:ja ma pytanie na temat ocemy malarskiej na turnieju. CHODZI mi o spójności armii lizardmenow. Czemu to ze kazdy oddzial ma inna palete kolorow jest karane jesli w oddziale nie występują modele nie pomalowane lub pomalowane odmiennie. Spójność w moim mniemaniu ma sens np w imperium gdy cala armia wystawiana jest z jednej prowincji a nie np w lizakach albo zielonych ktorych armie to zbieranina roznych oddziałów.
Bo prawda jest taka, że Spójność powinno oceniać się tylko na podstawie Podstawek i Trayów, gdyż większość armii (EMP i dzielnice, HE i regiony, BRE i herby itd.) może być reprezentowana fluffowo przez jednostki z różną kolorystyką. Jest to punkt, który ma imho dać tak na prawdę wyższą ocenę modelarską osobie z własną armią, a nie takiej która kompletuje swoją z pożyczek, a w praktyce dyskryminuje niektóre osoby niestety, które przywiązują wagę do heraldyki, czy jak to tam można nazwać w Lizaczkach ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Stawy rodne;)
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

w kolanach ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Ad spójność) chodzi o jeden styl malowania. Wyłączając to zawsze są elementy wspólne typu skóra, metaliki i różne pierdółki (paski, sakiewki itp).

"Jest to punkt, który ma imho dać tak na prawdę wyższą ocenę modelarską osobie z własną armią, a nie takiej która kompletuje swoją z pożyczek" true

"w praktyce dyskryminuje niektóre osoby niestety, które przywiązują wagę do heraldyki, czy jak to tam można nazwać w Lizaczkach" not true

Oczywiście znaczenie ma też jakość pomalowania armii. Jeśli komuś nie wychodzi (nie umie), a stara się bawić w heraldykę, rozróżnienia kolorami, sędziemu będzie trudniej ocenić ten pkt.
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Sam nie wiem. Uważasz, że Bretonnia z każdym pojedynczym rycerzem pomalowanym w inne barwy, dostanie punkty za spójność? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Żeby armia była spójna nie musi być identyczna, wystarczą podobne podstawki, uzbrojenie czy konie malowane tym samym stylem.
Wiadomo że jak do armii utrzymanej w stylistyce pustynnej doda się oddział z trawką i roślinkami to tego punktu się nie otrzyma

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Azurix pisze:Sam nie wiem. Uważasz, że Bretonnia z każdym pojedynczym rycerzem pomalowanym w inne barwy, dostanie punkty za spójność? :)
jeśli spełni to co napisałem wyżej otrzyma full pkt za spójność.

EOT
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Azurix pisze:Sam nie wiem. Uważasz, że Bretonnia z każdym pojedynczym rycerzem pomalowanym w inne barwy, dostanie punkty za spójność? :)
Chyba nie do końca rozumiana jest spójność armii.
To nie jest przecież jednakowe malowanie wszystkiego a efekt całości, który otrzymasz jeśli ktokolwiek kto podchodzi do stołu od razu wie, że to jest jedna armia. Spokojnie uzyskasz to nawet jeśli każdy unit masz malowany inaczej [ kolory ], ale w jednym stylu i charakterze. Ciężko to dokładnie wytłumaczyć jednak każdy kto maluje powinien wiedzieć o co chodzi.
To np jak masz na stole dwie armie WE i od razu wiesz czyje jednostki są czyje.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Ocena modelarska chyba nigdy nie jest obiektywna ale juz najmniej ocena spojnosci armii.o ile w modelarce nie maial bym pretensji gdyby ktos wylapal proxy albo nie zrobione podstawki o tyle ocenianie czy oddzial a i b sa do siebie ppdobne czy tez nie jest w mojej ocebie bez sensu.ti samo tyczy sie ocenianie podstawek.np.poczatki mojego malowania to proste podstawki zrobione z piasku i yrawki elektrostatycznej natomiast ostatnie modele maja full modelowabe podstawki (drzewka trupy jakies tam liście) .dostane mniejsze punkty za modelarke bo rozwijam swoj skill i kazdy model ma cos wiecej niz poprzedni? Znaczy sie ze jestem karany za starannoac i chec ppdnoszenia umiejętności? Aby nie bylo.moje pacyny nie wygladaja tak ze jeden oddzial ma ppdstawke pustynna a 2 lesna.chodzi mi bardziej o starannosc i czas wlozozny w podstawki tych 2 oddzialow.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

ODPOWIEDZ