Czy podrzuci ktoś link do tutoriala lub spróbuje mi to łopatologicznie wyjaśnić, jak pomalować model tak, by wyglądał na eteryczny?

Z góry dziękuję.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Wash Nihilakh Oxide na biały podkład i jak wyschnie drybrush białym. Wychodzi spoko, w wolnej chwili wrzucę do swojej galerii strzygę zrobioną w ten sposób. Jak chcesz się bardziej pobawić to możesz w niektórych miejscach dać Biel-Tan Green.Matis pisze:Witajcie
Czy podrzuci ktoś link do tutoriala lub spróbuje mi to łopatologicznie wyjaśnić, jak pomalować model tak, by wyglądał na eteryczny?![]()
Z góry dziękuję.
wrzucasz do płynu hamulcowego dot 3Aseoks pisze:Nie chcę się przekopywać przez to wszystko, jakiś sposób na zmycie paru warst farby z plastiku??
Nakładanie czystej bieli na ciemną bazę to z założenia słaby pomysł (wyjątkiem jest areograf). Ale jeśli bardzo chcesz to musisz po prostu nałożyć więcej niż jedną warstwę. Generalna zasada jest zawsze taka że nakłada się kilka cienkich warstw.valve pisze:Dziś starałem się zrobić taki sztandar. Przy próbie położenia skull white (cytadela) farba (fioletowa) strasznie przechodziła przez białą. Jaki błąd popełniam ??