Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
nie, chociazby ze wzgleud na fakt ze jest jednoosobym unitem black orcow - wiec automatycznie ma w zadzie wszystkie paniki jakie moglyby wywolac zwykle orki
mogl ale tego tez nie powiedzial mogl tam tez dac BO bossa war/big ktory wogole odzdzielnie uderza i w sumie mozna by wyciagnac z 5 osobowego szeregu circa 20 atakow :p (liczac ze jest tam bohater,champion,sztandar z +1 ataku dla odzdzialu ale to jest czysta polemizacja
Co to jest to The Ebony Skulls?
Bo taki przedmiot jest w arcane w armybuilderze, ale w armybooku go nie ma..
Czyli go można używać, czy to jakiś błąd armybuildera?
Tam jest napisane że to jakiś bound spell, ale nie rozumiem go zbytnio.. coś że power lv 6 i że wchodzą zombie pirates (?)
Bo taki przedmiot jest w arcane w armybuilderze, ale w armybooku go nie ma..
Czyli go można używać, czy to jakiś błąd armybuildera?
Tam jest napisane że to jakiś bound spell, ale nie rozumiem go zbytnio.. coś że power lv 6 i że wchodzą zombie pirates (?)
blad
jest taki przedmiot,wydany przez GW przy jakiejs okazji
bound spell dla wiekszosci armii...tylko nie pamietam czy ma opponents app.
rzucasz do skutku(1x na ture)
udane-wychodzi oddzial zombie(ktory zakupiles za pkty),chlopaki maja w turze kiedy wyszli terror oraz na stale z tego co pamietam aquatic
zadna rewelka
bound spell dla wiekszosci armii...tylko nie pamietam czy ma opponents app.
rzucasz do skutku(1x na ture)
udane-wychodzi oddzial zombie(ktory zakupiles za pkty),chlopaki maja w turze kiedy wyszli terror oraz na stale z tego co pamietam aquatic
zadna rewelka
Sorki dopiero dorwałem się do kompa i podręcznika jednocześniePitagoras pisze:wogóle nic tak? bo właściwości tejże zbroi są takie:
WS na 2+ przeciw n ie magicznym atakom,
heawy armour
i to oczym było już wspomniane czyli możli odniesienia tylko jednej rany z uderzenia
W opisie ataku giganta przy "Pick Up and -> Squash/Eat" jest napisane, że "...model is removed from the game", także uważam że żadne WS armoury czy odnoszenie jednej rany tu nie działa
Pozdro
a swistak siedzi i zawija...Deep pisze:A jak atakujesz olbrzymem na malekita. On ma pancerz taki żę można mu naraz tylko 1 życia zabrać naraz. Więc kiedy ci się wylosuje zjadł to po nim czy jeden życia mu zabiera?
moze i ma zbroje ale nie przewidzial ze go ktos zje-> remove from game
jedyne co mozesz zrobic to pomscic generala w takim wypadku
Effigy of mork- enemy at -1 to hit in hth (w pl armybooku: przeciwnik dostaje -1 modyfikator do trafienia)
Więc jak mam ten przedmiot to przeciwnik musi rzucić np. 4+ to 5+ tak?
A jak on mnie trafia normalnie na 6? To teraz na 7? Czy 6 max?
Więc jak mam ten przedmiot to przeciwnik musi rzucić np. 4+ to 5+ tak?
A jak on mnie trafia normalnie na 6? To teraz na 7? Czy 6 max?