Bandy w Mordheimie
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
A nie chodziło koledze przypadkiem o Middenheim?Sykstus pisze:Jest jeden powód dla którego sie nie opłaca .. Banda nieoficjalna czyli nie zagrasz na turnieju. Tyle minusów z mojej strony
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
Tak, chodziło mi o Middenheim. Więc zdecydowałem się jednak na Łowców Czarownic pytanie: czy mogę używać tu najemników, np. z Reikladnu czy Middenheimu?
Nie Cresusie
Aragornie: może zatrudniać hired swordów. Polecam Ogra ochroniarza, ale nie na sam początek bo trochę kosztuje BTW tez gram WH I używam w dużych ilościach flagelantów, 2 pieski (bo tyle mam figsów ) max herosów czyli 3xwh, captain i priest. Zelotów nie używam bo mam wizje specjalistycznej dobrze wyszkolonej bandy ;P
Aragornie: może zatrudniać hired swordów. Polecam Ogra ochroniarza, ale nie na sam początek bo trochę kosztuje BTW tez gram WH I używam w dużych ilościach flagelantów, 2 pieski (bo tyle mam figsów ) max herosów czyli 3xwh, captain i priest. Zelotów nie używam bo mam wizje specjalistycznej dobrze wyszkolonej bandy ;P
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
ok. dzięki za radę, a jakie modele używasz na pieski oraz na łowców ? Możecie mi podać jakiś sklep gdzie są figsy do Mordki ?
Sklep to www.games-workshop.com Moja banda to niecały box milicji imperialnej, ogr, flagelanci imperialni i 2 pieski z oryginalnej bandy Wh kupione przez MO.
jest blister do LOTRa 3 psiaki i hobbit co prawda troszki przymałe ma brytany WH ale mogą być
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538
Lotrowe są brzydkie, małe i nie pasują klimatem do Mordheim, przypominają jamniki. Kup przez Meil Ordera, albo poluj na okazję na allegro, ebay-u.
Pokaż jakieś przykładowe fotoTelchar pisze:Fajne są też psy z Chronopii (i tanie ).
Widziałem te z Chronopi. Dwa wzory tylko (reszta to klony) i paskudne... a oszukałem się tego kiedyś ze szok...
Na zdjęciu nie wyglądają tak źle no i 5 psów metalowych za 18 zeta się opłaca. Chociaż trochę przypominają świniaki z obrożami:P
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Podzielam zdanie Telchara; od siebie dodam, że wystarczy nieco inwencji, dorobienie własnych obróż (np. z kolcami, kawałkiem łańcucha) i innych dupereli trochę na modłę piesków GW (w stylu jakaś opaska na oko ) i mamy sprawę piesków załatwioną - jak za tę cenę, całkiem nieźle.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Pieski z GW są dwa różne Nie klony :p Wiem bo mam Kto jak woli ja tam wolałem pieski Gw przy okazji innego MO zamówić
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Właśnie o to chodzi - tylko dwa wzory, a jeżeli chcesz mieć pełną piątkę piesków do WH, to masz dokładnie taki sam atak klonów, jak ten z Chronopii, z tą różnicą, że nieco fajniejszy i droższy.
Dlatego w bandzie mam miejsce na max 2 psy I max 5 flagasów
Można pokonwertować, a Sykstus ma do tego smykałkę Nawet mam dla Ciebie fajną propozycję na konwersję, jak zaczynałem przygodę z Mordką, niegrający już niestety kolega miał ładnie skonwertowanego pieska - z przyklejoną do pleców wymodelowaną z GS książką, wymodelowane były stronice etc, i coś niby napisane. Bardzo ładny efekt.