Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Blue Table zrobilo taka kawalerie na wilkach do Krasnoludów chaosu.
Użyli dużych wilków i tych małych z osobnego boxa i wygląda to naprawdę fajnie.
Użyli dużych wilków i tych małych z osobnego boxa i wygląda to naprawdę fajnie.
http://www.games-workshop.com/en-PL/Kho ... Web-Bundle widzieliscie jakie fajne zna ktos zasady bo te modele mi sie o wiele bardziej podobaja niz putribowie
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
Wrathmongers:
infantary 5+
55pkt/model
M 4
WS 6
BS 3
S 5
T 4
W 3
I 5
A 3
LD 8
Champion +1A, EotG
Mark of Khorne, Chaos Armour
Paired wrath-flails: +1S w pierwszej turze CC, +1a, Impacts hit (D3)
Champion, Standard bearer po 10pkt (tak, są bez muzyka)
magiczna szmatka do 50pkt
Dość ciekawi po 5 ataków na modelu z S5, a w turze szarży nawet 6
Skullreaper:
infantary 5+
40pkt/model
M 4
WS 6
BS 3
S 4
T 4
W 3
I 5
A 3
LD 8
Champion +1A, EotG
Mark of Khorne, Chaos Armour, two hand weapons
Paired Ensorcelled weapon 5pkt/model: +1S,+1A, magical attacs
Champion, Standard bearer po 10pkt (bez muzyka i szmatki magicznej)
I bonusik pewnie będzie za tydzień:
Skarr Bloodwrath:
Infantary
300pkt
M 4
WS 8
BS 3
S 5
T 5
W 3
I 7
A 5
LD 8
Chaos armour,
Bloodstorm Blades: magic weapon, paired weapons, +2S w pierwszej turze CC, Impact hits (D3)
EotG, ItP, MR (1), Mark of Khorne
Bloodborn: kładziemy znacznik za każdego herosa zabitego w challenge'u i monstera. Jeśli zginie w jakikolwiek sposób, poza zamianą w spawna lub DP, na koniec tury rzucamy K6+ilość znaczników. Na 1-3 nic się nie dzieje i model uznajemy za poległy, na 4+ Skarr odradza się do 6" od miejsca w którym został zabity i 1" od wszystkiego. Usuwamy wcześniejsze znaczniki. Odzyskuje on D3 woundów. Przestają działać wszelkie czary, oraz np to, że uciekał. Zachowuje natomiast wszystko z EotG.
infantary 5+
55pkt/model
M 4
WS 6
BS 3
S 5
T 4
W 3
I 5
A 3
LD 8
Champion +1A, EotG
Mark of Khorne, Chaos Armour
Paired wrath-flails: +1S w pierwszej turze CC, +1a, Impacts hit (D3)
Champion, Standard bearer po 10pkt (tak, są bez muzyka)
magiczna szmatka do 50pkt
Dość ciekawi po 5 ataków na modelu z S5, a w turze szarży nawet 6
Skullreaper:
infantary 5+
40pkt/model
M 4
WS 6
BS 3
S 4
T 4
W 3
I 5
A 3
LD 8
Champion +1A, EotG
Mark of Khorne, Chaos Armour, two hand weapons
Paired Ensorcelled weapon 5pkt/model: +1S,+1A, magical attacs
Champion, Standard bearer po 10pkt (bez muzyka i szmatki magicznej)
I bonusik pewnie będzie za tydzień:
Skarr Bloodwrath:
Infantary
300pkt
M 4
WS 8
BS 3
S 5
T 5
W 3
I 7
A 5
LD 8
Chaos armour,
Bloodstorm Blades: magic weapon, paired weapons, +2S w pierwszej turze CC, Impact hits (D3)
EotG, ItP, MR (1), Mark of Khorne
Bloodborn: kładziemy znacznik za każdego herosa zabitego w challenge'u i monstera. Jeśli zginie w jakikolwiek sposób, poza zamianą w spawna lub DP, na koniec tury rzucamy K6+ilość znaczników. Na 1-3 nic się nie dzieje i model uznajemy za poległy, na 4+ Skarr odradza się do 6" od miejsca w którym został zabity i 1" od wszystkiego. Usuwamy wcześniejsze znaczniki. Odzyskuje on D3 woundów. Przestają działać wszelkie czary, oraz np to, że uciekał. Zachowuje natomiast wszystko z EotG.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2015, o 23:49 przez Keller, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci Wrath coś tam są paskudni imo... z dupy głowy, paskudne flaile.... Skullrepearsi za to już są dośc zacni i ciekawi. Trochę zmniejszyć im nagromadzenie symbolami khorne'a i będą spoko, aczkolwiek, jeśli chodzi o grywalność to bez szału
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Tak jest.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Jak działają Zatrute ataki jeśli Lord ma na sobie Tricster"s Helm?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
potwierdzę nie ma rzutu na zranienie, więc hełm nie ma na co działać.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Z tego co widzę u innych i co obserwuję na necie, to wiele osób ma problemy z Chaos Knights i usadzeniem ich na podstawkach.
Czy komuś udał się znaleźć jakiś złoty sposób na rozwiązanie tego problemu. A mówię tutaj dokładnie o oddziale 10 knightów w formacji 2x5
Czy komuś udał się znaleźć jakiś złoty sposób na rozwiązanie tego problemu. A mówię tutaj dokładnie o oddziale 10 knightów w formacji 2x5
Jakby ktoś chciał VC Blood Knightami grać w formacji 2x5 to też nie ustawi tych koni... nie wiem, pierwszy szereg wymodelowany tak by konie stawały dęba to ogony będą nisko i może tylni szereg się dostawi
ew kombinować z przyklejaniem koni 1 szeregu lekko po skosie i naginać ogony czy wręcz ucinać i modelować inaczej, żeby dało się drugi szereg dostawić
drugi szereg też można wyżej postawić na jakichś kamyczkach/górce, żeby dać możliwość rónego dostawienia
ale z tego co pamietam to problemem tych modeli są również tarcze, bo wystają poza podstawkę w rzucie na płaszczyznę
ew kombinować z przyklejaniem koni 1 szeregu lekko po skosie i naginać ogony czy wręcz ucinać i modelować inaczej, żeby dało się drugi szereg dostawić
drugi szereg też można wyżej postawić na jakichś kamyczkach/górce, żeby dać możliwość rónego dostawienia
ale z tego co pamietam to problemem tych modeli są również tarcze, bo wystają poza podstawkę w rzucie na płaszczyznę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Cóż, dzięki, pokombinuję
Czy MR dziala na Miscasty?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.