ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
To ja może wzorem Janusa nieśmiało zaproponuję zdjęcie limitu z gołych maszyn w kraśkach.
Jest różnica między klopką z S4 i rerollami scatter/misfire a klopą bez zabawek.
Odblokowanie wniosło by trochę świeżości w rozpiski, a trudno spam gołych maszyn nazwać przegiętym.
Jest różnica między klopką z S4 i rerollami scatter/misfire a klopą bez zabawek.
Odblokowanie wniosło by trochę świeżości w rozpiski, a trudno spam gołych maszyn nazwać przegiętym.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie no, jasne, 2 orunowane organy, 2 orunowane klopy, 3 czyste cannony i 1 czysta klopa - świeżość, że huk.
kudłaty pisze:Jak mi się chłopy zgodzą nie widzę problemu, na BSB też nie jest gięty.Janus pisze:Ja w sptawie blasted sztandar w wochu- może lepiej zrobić ograniczenie na tylko warriorach. Na konnicy która sama z siebie kosztuje milion pkt nie jest przegiety w żaden sposób a otwiera ciekawe funowskie buildy.
Czyli: blasted banner on warriors of chaos(core unit)- 1 choice
a na chosenach?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Nic dodać nic ująć. Dużym odświeżeniem dla mety byłaby rozpa krasi z 1500pkt w maszynach i gyrkach. Brakowałoby tylko przedmiotu zdejmującego wszystkie makiety ze stołu, bo co do za powiew świeżości jak się przeciwnik schowa.swieta_barbara pisze:Nie no, jasne, 2 orunowane organy, 2 orunowane klopy, 3 czyste cannony i 1 czysta klopa - świeżość, że huk.
Durin pisze:kudłaty pisze:Jak mi się chłopy zgodzą nie widzę problemu, na BSB też nie jest gięty.Janus pisze:Ja w sptawie blasted sztandar w wochu- może lepiej zrobić ograniczenie na tylko warriorach. Na konnicy która sama z siebie kosztuje milion pkt nie jest przegiety w żaden sposób a otwiera ciekawe funowskie buildy.
Czyli: blasted banner on warriors of chaos(core unit)- 1 choice
a na chosenach?
Na chosenach też jest to do bani pomysł jeżeli pytasz o radę w budowie rozpy.
wiem, że jest;p wspominam, że jest jeszcze jeden unit, który może sobie blasteda ponosić:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
A on na face mowi zebym "spier*" i przestal go meczyc - zdecydujcie się
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
wydaje mi się, że nie
zasada specjalna to ghostly howl a terrora to death shriek
w restrykcjach jest Banshee howl i terror shriek
jakby bylo samo ghostly howl / death shriek to kazdy model z ta zasada by byl liczony nawet lord z tym smiesznym mieczykiem
zasada specjalna to ghostly howl a terrora to death shriek
w restrykcjach jest Banshee howl i terror shriek
jakby bylo samo ghostly howl / death shriek to kazdy model z ta zasada by byl liczony nawet lord z tym smiesznym mieczykiem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
ale co tu masz interpretowac?lohost pisze:Misha, zarowno banshee jak i mortis maja ghostly howl...kazdy interpretuje jak chce.
nie ma czegos takiego jak banshee howl
jest banshee i jest ghostly howl, zasada specjalna ma swoja nazwe
tak samo jest terrorgeist i death shriek 2 osobne rzeczy
mortis nie jest banshee ale ma zasade specjalna ghostly howl, nie jest compowany lord z mieczykiem tak samo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Nie pamiętam dokładnie wordingu, ale limity są tylko na poziomie rozpy, więc jak ma dostęp to droga wolna. Nie widzę powodu by miał nie móc tego robić. To tak jak kiedyś z dyscypliną, można było ten sam efekt uzyskać biorąc tyranta i nie płacić slota za dyscyplinę, ale to było dość drogie obchodzenie problemu.
Troche slabo dla ludzi ktorzy (jak ja) graja demonami, kupili figsy ktore nie sa wcale takie tanie i okazuje sie ze conajwyzej mozemy sobie na nie popatrzec. A co do 'demonowosci' tych jednostek to mysle ze to tylko i wylacznie kwestia gracza i zlozenia modelu. Moje np maja glowy typowo demonowe i wygladaja bardziej jak plagusy na sterydach niz warrior mortali. No nic, nie bede narzekac, moze 9ed cos zmieni.kudłaty pisze: Tak zdaję sobie sprawę. Putridzi budzili niestety bardzo dużo emocji w Dochu, a ich legalność w tej armii jest mocno dyskusyjna. Tak dostało im się trochę prewencyjnie.
@Kudlaty:
Czy Bitty nowy zalicza sie jako 1 wybor? Czy jest planowane jakies dodatkowe oblozenia tego modelu restrykcjami, bo jak pokazuje przyklad powyzej to troche strach kupowac nowych, drogich wyrobow GW bo niewiadomo czy sie nimi zagra (Nagash/Glottkin/etc). Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam. Marek.
A co maja powiedzieć Wochowcy co nakupowali po 2 chimery i hellki, putridów, skulki, szrajny czy gorebeasty i nagle grają na samych hero i corach?Tirit pisze:Troche slabo dla ludzi ktorzy (jak ja) graja demonami, kupili figsy ktore nie sa wcale takie tanie i okazuje sie ze conajwyzej mozemy sobie na nie popatrzec. A co do 'demonowosci' tych jednostek to mysle ze to tylko i wylacznie kwestia gracza i zlozenia modelu. Moje np maja glowy typowo demonowe i wygladaja bardziej jak plagusy na sterydach niz warrior mortali. No nic, nie bede narzekac, moze 9ed cos zmieni.kudłaty pisze: Tak zdaję sobie sprawę. Putridzi budzili niestety bardzo dużo emocji w Dochu, a ich legalność w tej armii jest mocno dyskusyjna. Tak dostało im się trochę prewencyjnie.
Z tego co się orientuję to Putridzi w drafcie 3.0 są dopuszczeni. No i co mają powiedzieć gracze posiadający armie na kilkanaście tysięcy punktów, a zasady ETC są cały czas na 2.4kTirit pisze:Troche slabo dla ludzi ktorzy (jak ja) graja demonami, kupili figsy ktore nie sa wcale takie tanie i okazuje sie ze conajwyzej mozemy sobie na nie popatrzec.
\/\
1 Wybór. Nie spodziewam się dalszych cięć.Tirit pisze:Troche slabo dla ludzi ktorzy (jak ja) graja demonami, kupili figsy ktore nie sa wcale takie tanie i okazuje sie ze conajwyzej mozemy sobie na nie popatrzec. A co do 'demonowosci' tych jednostek to mysle ze to tylko i wylacznie kwestia gracza i zlozenia modelu. Moje np maja glowy typowo demonowe i wygladaja bardziej jak plagusy na sterydach niz warrior mortali. No nic, nie bede narzekac, moze 9ed cos zmieni.kudłaty pisze: Tak zdaję sobie sprawę. Putridzi budzili niestety bardzo dużo emocji w Dochu, a ich legalność w tej armii jest mocno dyskusyjna. Tak dostało im się trochę prewencyjnie.
@Kudlaty:
Czy Bitty nowy zalicza sie jako 1 wybor? Czy jest planowane jakies dodatkowe oblozenia tego modelu restrykcjami, bo jak pokazuje przyklad powyzej to troche strach kupowac nowych, drogich wyrobow GW bo niewiadomo czy sie nimi zagra (Nagash/Glottkin/etc). Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam. Marek.