End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Artein »

Kamyk pisze:Coś mi się wydaje, że to nie jest ostatnia część. Nigdzie nie ma info o grande finale, a trąbili by o tym. No i tym razem znowu hardback będzie dostępny w zwykłych sklepach.
Blurb powieści towarzyszącej Archaonowi, pogrubiłem istotną część:
THE STORY
The End Times have come. Archaon Everchosen marches on the city of Middenheim, and if he captures it, the key to the Chaos gods’ ultimate victory will be his. The last heroes of men, elves and dwarfs gather to stop him, but to stand against the hordes of the Ruinous Powers, they must turn to darker allies. Against all reason, the last hope for the world may be the Undying King, Nagash himself – if he and the mortal races can find common cause and work together. If they cannot, Archaon’s plan will come to fruition and the world will be consumed by Chaos.

READ IT BECAUSE
The oncoming apocalypse finally arrives to the Warhammer world. This is the ultimate showdown between the remaining heroes of light and the Ruinous Powers led by the dread Lord of Chaos. This final instalment delivers all the apocalyptic action and casualties of war you would want to see in the finale of the End Times.

Kamyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamyk »

A no to chyba, że tak. Dzięki za info :)

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

No to czas start, jak tylko pojawi sie pdf w necie, to prosze o wrzucenie linka do ksiazki fabularnej.
Normalnie jestem zwolennikiem kupowania ksiazek w wersji papierowej, ale za 60 euro to niech gw sie w dupe pocałuje:p
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Balcerek
Wałkarz

Post autor: Balcerek »

Polać mu!

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

jeździec ma fajne naramy w tle :)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Galharen pisze:No to czas start, jak tylko pojawi sie pdf w necie, to prosze o wrzucenie linka do ksiazki fabularnej.
Normalnie jestem zwolennikiem kupowania ksiazek w wersji papierowej, ale za 60 euro to niech gw sie w dupe pocałuje:p
A poprzednie nie kosztowały jakoś podobnie? Ta jest chyba sporo grubsza.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Grimgor, a gdzie wzmianka o telefonie do eldarów? :wink:
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Orientuje się ktoś w ty mco oni teraz wydali?

- The End Times: The Lord of The End Times 35$
- Archaon: Everchosen - 16$ - ma to coś wspólnego z End/Times, czy tylko opowiada historie archaona "za młodości"?
- Warhammer: Archaon 100$

Czy pierwsza i trzecia książka się pokrywa ze sobą czy jak? Gdzie jest więcej treści merytorycznej, ogarnia ktos temat może? :)

Co do cen, to Archaon jest droższy np. od Khaina o 10-15 euro.

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Byqu pisze:Grimgor, a gdzie wzmianka o telefonie do eldarów? :wink:
Ano było, było. Czyli przed zemdleniem Slanny dryndnęły do Eldrada, mówiąc "No hej, wiecie chaos nam burdel robi na hacie więc wysłaliśmy się do was na latających piramidach. Pomieszkamy trochę w tych waszych przyczep... światostatkach, a jak nam dacie Lance, Karabiny Fuzyjne i Serpent Shieldy to wrócimy i ogarniemy swoje podwórko. Dzięki, a teraz czas kończyć rozmowę, bo gigantyczny księżyc spada nam na głowy no i jeszcze telekomunikacja za międzygwiezdne skasuje." :lol2:
Ale jakbym się o takich smaczkach miał rozpisywać (min. imiona Plaugelordów to anagramy łacińskich przydomków niektórych papieży, pontyfikujących w czasie trwania Czarnej Śmierci) to wtedy to i tak drobiazgowe streszczenie zabrałoby ze 100 stron.
Jak ktoś chce to szybciej, sprawniej i zwięźlej pociągnąć to zapraszam bo mi coś słabo idzie, no i Archaon za pasem. :wink:
Galharen pisze:Orientuje się ktoś w ty mco oni teraz wydali?
- The End Times: The Lord of The End Times 35$
- Archaon: Everchosen - 16$ - ma to coś wspólnego z End/Times, czy tylko opowiada historie archaona "za młodości"?
- Warhammer: Archaon 100$
To pierwsze to wersja standardowa książka, z głównymi bohaterami, zerem zdjęć i jakimś fabularnym ciągiem wydarzeń z najnowszego fluffu. Czyli po prostu powieść.
Drugie to pojęcia nie mam, pewnie re-print w nowym wydaniu bajki o Archaonie, może rozszerzony o ET.
To trzecie to ostatnia, piąta część End Times, opisy, bitwy, arty, zdjęcia, kawały fluffu.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

No to widać, że army list Archaona będzie zawierał jednostki Beastmenów, WoCH, DoCH i uwaga - Skavenów :)

Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Azgaroth pisze:No to widać, że army list Archaona będzie zawierał jednostki Beastmenów, WoCH, DoCH i uwaga - Skavenów :)
Cóż rzec...
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

=D> Szczury dostaną w skóry :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

GrimgorIronhide pisze:Drugie to pojęcia nie mam, pewnie re-print w nowym wydaniu bajki o Archaonie, może rozszerzony o ET.
Wydanie w miękkiej okładce książki, która kilka miesięcy temu była wydana w innym formacie. Black Library najpierw wydaje wersję w twardej okładce dostępną tylko w ich sklepach, po trzech miesiącach wydaje wersję "trade paperback", miękka okładka, trochę większy format, a po kolejnych trzech "mass market paperback", najtańsza, najmniejsza, miękka okładka. To jest ta druga albo trzecia wersja, nie jestem pewien.

Oprócz tego wyszedł też sequel (na razie w twardej okładce), Archaon: Lord of Chaos.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

GrimgorIronhide pisze:
Byqu pisze:Grimgor, a gdzie wzmianka o telefonie do eldarów? :wink:
Ano było, było. Czyli przed zemdleniem Slanny dryndnęły do Eldrada, mówiąc "No hej, wiecie chaos nam burdel robi na hacie więc wysłaliśmy się do was na latających piramidach. Pomieszkamy trochę w tych waszych przyczep... światostatkach, a jak nam dacie Lance, Karabiny Fuzyjne i Serpent Shieldy to wrócimy i ogarniemy swoje podwórko. Dzięki, a teraz czas kończyć rozmowę, bo gigantyczny księżyc spada nam na głowy no i jeszcze telekomunikacja za międzygwiezdne skasuje." :lol2: .
A tam, ten slann to był nikt inny, a Domino Jachaś i przyjmował właśnie zamówienia dla Galakpizzy :lol2:
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

source: bols

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Ona last charge, brzmi fajnie, nie ma zadnych innych nowych pdf'ow?;))

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Nowe preordery które ruszą w najbliższy weekend:
Skarr Bloodwrath £18
This multi-part, plastic, clampack hero is a special character from the Chaos forces.

Blood Tide of Khorne £80
The box contains; 10 Bloodletters; 3 Bloodcrushers of Khorne; a Blood Throne/Skull Cannon of Khorne; and a Daemon Prince.

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Fajnie widze Scylle na Artach Promujacych Archaona,moze wkoncu ten Bohater zrobi cos sensownego we Fluffie :)
Jak to jest z Dorgharem?Nie zostal czasem zastrzelony w SoCh?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

storm of chaos nie mialo miejsca wiec i dorghar zyje.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2015, o 22:00 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Nie Bardzo rozumiem(zaczalem grac juz po calym SoCH) GW zrobilo Kamapnie,po czym usuneli cale to wydarzenie?Dlaczego?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

ODPOWIEDZ