7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

:D :D A co chcesz wiedzieć to zaczniemy jeszcze raz :D :D
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Hesed
Warzywo

Post autor: Hesed »

[quote="Elgrond"]:D :D A co chcesz wiedzieć to zaczniemy jeszcze raz :D :D[/quote]

Zdecydowanie wystarczy podsumowanie, wierzę że chęci nie brak ;).

Orientujecie się może czy ktoś nie wpadł na genialny pomysł umieszczenia skanów nowego podręcznika w necie?

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Nie mam skanera :)

Edit: Z pytaniami napisz na gg.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

A ja ma skaner , :D ale jeszcze nie book'a :D

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

A bolce nadal mogą strzelać salwą?

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Tak i w koncu w jawny sposob jest napisane ,ze nie dostaja -1 za multi shot , wiec nie bedzie wiecej pytan.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Hesed pisze:
Elgrond pisze::D :D A co chcesz wiedzieć to zaczniemy jeszcze raz :D :D
Zdecydowanie wystarczy podsumowanie, wierzę że chęci nie brak ;).

Orientujecie się może czy ktoś nie wpadł na genialny pomysł umieszczenia skanów nowego podręcznika w necie?
A proszę bardzo

- cała armia ASF oprócz mountów
- nowa tabelka jednostek teraz na mniej niz 2000 1+Core, 0-5 special, 0-3 rare, na 2000+ 2+ Core, 0-6 Special, 0-4 Rare
- nie ma żadnej jednostki 2 za 1 slot
- magowie herosi i lordowie koszt +5 punktów , lord moze jezdzic na smoku
- prince i noble koszt +25, prince moze jezdzic na 3 rodzajach smoków , w tym najsilniejszym Star Dragon z min. S7 W7
- nowy heros Dragon Mage jezdzi na najmniejsyzm smoku zajmuje 2 sloty , tylko z fire'a czary , nie ma save'a , zasada ala Slaan i może zamienic zawsze czar na Fiery sword
- Spearmeni 9punktów , archersi 11 , LSG 13 , nie ma strzelania w dwóch rankach
- nie ma intrygi na dworze i honorów , ale nadal są tansze itemy
- nie ma jednostek 0-1
- Dragon Princes nie mają ithimalr barding ale maja 2A kazdy 30p
- Swordmasters 2A 15p
- Pheonix Guard 15p, Ward na 4+, fear
- White Lions 15p stubbron zawsze, woodsmen , S4, 3+save vs strzelnie
- Shadow Warriors hate na wszytsko WS5 B55
- Lion Chariot M8, save 4+, fear, Lwy mają po 2A S5 WS5 + obsługa łacznie 2A S5 WS5
- zmiany magii czar dający warda na 5+ jednostce jako 1, i czar dający stubbron jednostką w 12'' - 3 na 8+

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

- prince i noble koszt +25
-prince koszt +25, nobel koszt + 15 :)
taki mały szczegół
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Asassello pisze:
- prince i noble koszt +25
-prince koszt +25, nobel koszt + 15 :)
taki mały szczegół
dzięki za sprsotowanie nie chciało mi się szukac starego army booka zeby to sprawdzac a koszt princa z 6ed pamietałem

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

To tak jakbyś zapomniał tabliczki mnożenia

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Bardzo ładne i zwięzłe strreszczenie zasad :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a shadow warriorzy nie maja przez przypadek BS 4 ;) ?

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Mają :)

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

o tam mają mają tak się rozpędziłem że im BS5 dałem przepraszam za bład ale mechanicznie to trochę pisałem

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Czy wy też czujecie że GW zrobiło nowe HE lekko na odpierdol??
Nie uaktualniają strony, nie machnęli to jako najważniejszy news miesiąca (tak jak to robią normalnie), za dużo rzeczy pozostawili tak jak było, dali bardzo mało nowych modeli (głównie herosi), słabo wymyśleni specjalni herosi (można było dać im dużo fajnych zasad) i okładka nowego booka trochę nie dopracowana, zwłaszcza morda tego nobla jadącego na koniu jako postać centralna, poza tym wszystko wygląda jak by było malowane na kolorowym papierze (jasno niebieskim) i za mało wrażliwych linii których było wyjątkowo dużo w starszych AB co dawało bardzo fajny efekt :wink:
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

NO nie przesadzaj, nie chodzi o to żeby zamienic armie na nową tylko o przystosowanie armii do nowoedycyjnych standardów. Co do specjalnych charakterów to mimo iż nie czytałem jeszcze booka to słyszałem że na caradryuana nikt nie narzeka, podobnie jak na tyriona i teclisa. Tylko khornil podobno w dupke dostał, ale nie wszystko zawsze wychodzi ładnie. Okładka nowego Ab to rzecz gustu wg. mnie jest bardzo ładna, ładniejsza od tej starej.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Sito pisze:Czy wy też czujecie że GW zrobiło nowe HE lekko na odpierdol??
Nie uaktualniają strony, nie machnęli to jako najważniejszy news miesiąca (tak jak to robią normalnie), za dużo rzeczy pozostawili tak jak było, dali bardzo mało nowych modeli (głównie herosi), słabo wymyśleni specjalni herosi (można było dać im dużo fajnych zasad) i okładka nowego booka trochę nie dopracowana, zwłaszcza morda tego nobla jadącego na koniu jako postać centralna, poza tym wszystko wygląda jak by było malowane na kolorowym papierze (jasno niebieskim) i za mało wrażliwych linii których było wyjątkowo dużo w starszych AB co dawało bardzo fajny efekt :wink:
chyba ocipiales :D

book HE jest jednym z lepszych jakie widzialem... a widzialem wszystkie od IV ed w gore...
- sporo fluffu jak na nowo edycyjne ksiazki
- kompletnie nowe artworki, no nie wszystkie ale bardzo duzo
- nowe jednostki :) czyli lion chariot i dragon mage, cos czego w HE od 4 ed nie bylo.. (czyli powiewu swiezosci ;) )
- NAJLEPSZA obok IV ed okladka booka do HE, bardzo klimatyczna i fajnie narysowana
- o zasadach sie rozpisywal nie bede bo juz wszystko bylo powiedziane ;)

ogolnie rzecz biorac IMO book do HE jest bardzo profesjonalnie wydany

a ze malo nowych modeli to co z tego? po co zmieniac cos co jest dobre... ?

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

co wam powiem to wam powiem ale wam powiem, ze lepsiejszej magii niz tej haj elfowej to chyba nie ma. Jaki kolwiek czar mozna zamienic na warda na 5+ dla jednmostki w 18 calach i to na dodatek wychodzi na 5+ no i ten stubborn na 12 cali. Toz to jest jednymym ratunkiem dla takich archersow itd jak wpadnie w nich ciezka jazda lub inny badziew opancezony. NO i jak dla mnie to najfajnieszym bohaterem specjalnymjest Alith Anar the Shadow King ktory to posiada warda na 4+ -1 do strzelania w niego i luk co strzela bolcem na 36" a jak zabije kogokolwiek z tego luku i jest to regiment DE to ten regimet odrazu brejk. No i Caradryan jest super jak ginie to d6 woundow dla modelu ktory go zabil bez AS jest super. Teraz to mamy kogos kogo mozna popchnac na samobojcze misje czelendzowe na jakiegos wrogniego generala. IMO Korhil jest beznadziejny choc figurka jest super.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Relosu pisze:co wam powiem to wam powiem ale wam powiem, ze lepsiejszej magii niz tej haj elfowej to chyba nie ma. Jaki kolwiek czar mozna zamienic na warda na 5+ dla jednmostki w 18 calach i to na dodatek wychodzi na 5+ no i ten stubborn na 12 cali. Toz to jest jednymym ratunkiem dla takich archersow itd jak wpadnie w nich ciezka jazda lub inny badziew opancezony. NO i jak dla mnie to najfajnieszym bohaterem specjalnymjest Alith Anar the Shadow King ktory to posiada warda na 4+ -1 do strzelania w niego i luk co strzela bolcem na 36" a jak zabije kogokolwiek z tego luku i jest to regiment DE to ten regimet odrazu brejk. No i Caradryan jest super jak ginie to d6 woundow dla modelu ktory go zabil bez AS jest super. Teraz to mamy kogos kogo mozna popchnac na samobojcze misje czelendzowe na jakiegos wrogniego generala. IMO Korhil jest beznadziejny choc figurka jest super.
no magia jest super :) ja poza gra ze smokami bretka i imperium (metal/beast) bede pewnie zawsze bral HE... chocby dla draina, a najlepsze w tej magii jest to ze tylko jeden czar wymaga LOS-a :), czyli na wiekszosc armii arcymag siedzi sobie w 5 phoenixach z BoSem w srodku lasu.. bo co nam te armie po ukroceniu bez losowych czarow w pozostalych lorach zrobia :twisted:

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jak do lasu wsadzic to tylko 5 wl z bosem. No bo jak wkoncu cos mzoe do tego lasu wpasc(chocby tacy hoppersi lub spawn) to lepiej to to zabic i wystac na bank niz stac i liczyc ze ward wyjdzie.

ODPOWIEDZ