HIGH ELVES NA 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kary771
Plewa

HIGH ELVES NA 2000

Post autor: kary771 »

WITOM JESTEM POCZATKUJACY GRACZEM PRZYGOTOWAłEM ROZPISKE CHCIAłBYM ZEBYSCIE JA OCENILI JAK JA ZJEDZIECIE TO SPOKO PRZERZYJE :wink: LAE SZCZERZE OKI JESZCZE WSZYSTKICH FIGUREK NIE POSIADAM ALE TO KWESTIA CZASU A WIEC NIE ZAGADUJE TYLKO PISZE O CO KAMAN :D

PRINCE 260 pkt.
elven steed
blade of leaping gold
guardian phoenix
pure of heart

COMMANDER 143 pkt.
elven steed
reaver bow
talisman of protection

MAG 170 pkt.
2xdispel scroll

MAG 170 pkt.
2xdispel scroll

10xARCHERY 130 pkt.

5xSILVER HELMS 115 pkt.

5xSILVER HELMS 115 pkt.

5xSILVER HELMS 115 pkt.

10xDRAGON PRINCE 330 pkt.
command group
lion standard

15xSWORDMASTER 245 pkt.
command group
war banner

2xBOLT TROWER 200 pkt.

razem to daje 1993 pkt.

a teraz jak to widze po mojemu prince razem z DP tworzą trzon ataku koles ma 7 ataków save 2+ i przerzut 5+ commander z łukiem do zwalczania magów i nękania słabszych jednostek magowie wiadomo do dispelowania czarów moze cos tam rzucą :lol2: łucznicy do osrtzału
te piatki SH do osłony magów i brania na klate co niektorych i zajmowania połówek SW to druga siła uderzeniowa no i 2 bolty wiadomo a z reszta te machiny to podstawa w kazdej rozpisce wiadomo czekam na wasze opinie głównie nastawiam sie na atak a nie jak wiekszość na obrone i magie dzieki za ocenki w razie wu cos pozmieniam

Awatar użytkownika
szalony_brytan
Warzywo

Post autor: szalony_brytan »

HElfowi czarodzieje, to chyba bardziej do rzucania czarów, niż tylko do dispellowania...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

tez tak sądze, zamiast tego Commandera dać następnego maga i max 2-3 scrolle

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ta rospiska jest przede wszystkim na starych he,a nie na aktualnych.

Awatar użytkownika
kary771
Plewa

dzieki za rady tak zrobie wiem ze to nie jest rozpiska na nowe HE ale stare tez sa spoko

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

czlowiek albo zrezygnuj z kofeinki albo biez pigułki uspokajajace bo twoj text czyta sie taj jagbys go napisal po 5l TIGERA!
Jak dla mnie to to jest straaaaaaaasznie plewna rozpa. Btw zwaz na t ze musisz miec rowno 2k+ zeby moc wystawic lorda no i 10dp ?? nie przesadzasz ?? No i po co dla princa 7 atakow skoro i tak to jest plewna sila4. Lepiej daj mu zwykla lance i zamiast tego mieczyka wsadz na niego luk zeglarza to bedziesz mial dodatkowego bolca ze tak powiem+ oczywiscie fenixa zeby mial chociasz ten ward na 5+ i lepiej wzoc go na smoka lub orla chociasz a jak nie stac ciebie punktowo na smojka a orzelek za plewny to wsadz go nagryfa tez terrorysta z dobrymi atakami i latacz. Commandera tez lepiej usadz na orle wiecej zrobi tym lukiem. Wywal tych SM i wsadz 2 charioty a za dodatkowe pkt wsadz banner of sorcery na dp zmniejszonych do 5. A i jeszcze utnij 5 SH a bedziesz mial pkt na lataczy pod princa i commandera. No i moze znajda sie pkt na jeszcze jednego bolca lub moze nawet na 2.
imho lepiej nie rob wiecej rozpisek na stare he tylko nastawiaj sie na nowe i poczekaj te 3 dni zeby dostac Book'a chyba ze mozesz wczesniej.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Relosu, przeczytaj to co sam napisałes a potem oceniaj innych :)

po pierwsze jak ma rozpiske na 2k to nie musi miec wcale rownych 2000 pkt.
a reszty mi sie nie chce komentowac :)

a co do rozpiski - sa juz nowe HE - zapomnijmy o starych :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Stare są spoko,ale na turnieju niezagrasz starymi.

Awatar użytkownika
kary771
Plewa

w tym tygodniu bede miał nowego army book wiec napisze cos na nowych elfach jak macie jakies propozycje co do jednostek jakie moge uzyć to z góry dzieki jak narazie na chacie mam 16 SH 16 archerów 5 DP 2 bolty maga i lorda planuje zakup nowych figórek zastanawiam sie czy SM czy WL tak z 15 cały regiment

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

WL - najbardziej wszechstronna piechota - dobry save od strzelania tzn. 3+, i te 8a z s6 boli.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a kto teraz bieze czempionow ?? Lepiej biez 14 SM jak ci walnie 14 atakow z s5 i ww6(czyli praktycznie trafia na 3 rani na 2) to nie ma bata

ODPOWIEDZ