Pillars of Eternity
Moderator: Zaklinacz Kostek
Pillars of Eternity
Kto interesuje się tą grą i zamierza kupić ?:) Ja napaliłem się na tę grę już jakiś czas temu, czuć klimat Baldura w odświerzonej stylistyce... Premiera już niedługo, 26 marca
Gameplay: https://www.youtube.com/watch?v=jfz0hu8Zjqg
-
- Warzywo
Wygląda super, jak będzie dostępna na stanie to prawdopodobnie ja kupie
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Zamówiona edycja kolekcjonerska (czy jak się tam nazywa inna niż standardowa) już parę miesięcy temu. Tylko nie wiem kiedy zagram, bo nadal nie udało mi się skończyć Wastelanda 2, który jest świetny, oldschoolowym cRPG-iem.Azgaroth pisze:Kto interesuje się tą grą i zamierza kupić ?:) Ja napaliłem się na tę grę już jakiś czas temu, czuć klimat Baldura w odświerzonej stylistyce... Premiera już niedługo, 26 marca
Lest we forget:
Beta okazała się być małą katastrofą ze względu na ocean bugów, dlatego też finalna wersja powinna być o wieeeeele lepsza. Też czekam.Xet pisze:grałem zdaje się w bete i jakoś mi nie podeszło, pewnie dopiero za drugim podejsciem sie zabujam
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.
Mam nadzieję, że będzie wolna od wszelkich bugówChomikozo pisze: Beta okazała się być małą katastrofą ze względu na ocean bugów, dlatego też finalna wersja powinna być o wieeeeele lepsza. Też czekam.
Mechanika opiera się tak samo jak Baldur na D&D czy to jakiś autorski system ?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dziś premiera. Kto kupił? Jak pierwsze wrażenia?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ja tam jestem Filarów bardzo ciekaw, acz na pewno z zakupem się nieco wstrzymam. O dziwo nawet nie przez braki w portfelu, tylko po prostu nie za bardzo mam obecnie czas na wsiąkanie w kolejny przebogaty świat CRPG-a, kiedy przechodzę sobie właśnie trylogię mass effecta, a i wasteland 2 jest zainstalowany i czeka. Ocean bugów z bety też nie zachęca, bo wątpię że wszystkie poprawią do premiery. A po doświadczeniach w betafieldzie 4 niekoniecznie chcę grac w coś co osiągnie jako taki stan póltora roku po premierze .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jezu jaka GRA! Grałem od wczoraj do dzisiaj ... na prawdę mega klimat i na prawdę dobrze zrobiona - no Baldur i Dragon Age razem wzięte .... to będzie hit na wiele lat
Edit - ja wiele lat czekałem na taki tytuł - wiele było prób ale to nie było to - tymczasem Pilar jest prosty a niesamowicie wciąga ! . ...no i ..."przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę..."
Edit - ja wiele lat czekałem na taki tytuł - wiele było prób ale to nie było to - tymczasem Pilar jest prosty a niesamowicie wciąga ! . ...no i ..."przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę..."
Potwierdzam, gra jest nieziemska Klimat, piękne widoczki i naprawdę dobre wykonanie
Jedyne co mnie dziwi odrobinę to wymagania sprzętowe które są chyba trochę nieadekwatne do grafiki tejże gry - na moim lapku i5 2.5 Ghz, 12GB RAM i Radeon 7730M czasem potrafi zjechać poniżej 30 klatek a dodatkowo w ustawieniach grafiki nie można zmieniać niczego prócz rozdzielczości..
Generalnie pewnie będę siedział pół weekendu z myszką w dłoni a miałem taki ambitny plan dokończyć 25 glade ridersów na mastera...
Jedyne co mnie dziwi odrobinę to wymagania sprzętowe które są chyba trochę nieadekwatne do grafiki tejże gry - na moim lapku i5 2.5 Ghz, 12GB RAM i Radeon 7730M czasem potrafi zjechać poniżej 30 klatek a dodatkowo w ustawieniach grafiki nie można zmieniać niczego prócz rozdzielczości..
Generalnie pewnie będę siedział pół weekendu z myszką w dłoni a miałem taki ambitny plan dokończyć 25 glade ridersów na mastera...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
kuna kupiłem i też problem z wydajnością a sądziłbym że taka gra nie będzie zajeżdżać mojego i5 z Radeonkiem R9 M265X. Fak a tu zaskoczenie.
Ale brak możliwości dostosowania grafiki to jest potężny blamaż, baldur 2 sprzed 15 lat miał taką możliwość.
Ale brak możliwości dostosowania grafiki to jest potężny blamaż, baldur 2 sprzed 15 lat miał taką możliwość.
Ja myślę ,że to jest kwestia optymalizacji bo u mnie na I7 jest to samo a na dokładkę mam drobne problemy z dźwiękiem, np jak przewijam stronę w dzienniku to mi się dźwięk z tła zapętla ... ale to drobiazgi są
mam tak samo, jak sobie z tym radzisz\?PiotrB pisze:Ja myślę ,że to jest kwestia optymalizacji bo u mnie na I7 jest to samo a na dokładkę mam drobne problemy z dźwiękiem, np jak przewijam stronę w dzienniku to mi się dźwięk z tła zapętla ... ale to drobiazgi są
tak czy siak gra jest przekozak
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
jak zrobisz load to jest ok. Nauczyłem się nie przeglądać tych karteczek bez potrzeby - zawsze też możesz ściszyć dźwięk odgłosów i zostawić tylko muzykę i głosy ale wtedy coś brakuje ...myślę ,że na pewno to szybko poprawiąAldean pisze:mam tak samo, jak sobie z tym radzisz\?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
uporałem się z wydajnością - po prostu moj komp domyślnie używał zintegrowanej karty z jakiegoś powodu
zatem po przełączeniu na właściwą dla tej aplikacji śmiga jak ta lala.
Heh póki jestem na początku zastanawiam się czy jednak nie zacząć od nowa i przemyśleć klasę i rasę. Coś czego nie miałem
w grze od Baldura pierwszego. Heh i wcale nie jest to łatwe.
zatem po przełączeniu na właściwą dla tej aplikacji śmiga jak ta lala.
Heh póki jestem na początku zastanawiam się czy jednak nie zacząć od nowa i przemyśleć klasę i rasę. Coś czego nie miałem
w grze od Baldura pierwszego. Heh i wcale nie jest to łatwe.