Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Mudżahedin
A mozna miec 2 arcane itemy na jednym kolesiu ?Artemis pisze:- Mage 2 lvl - 175pkt. (SeerStaff, Silver Wand)
- 2x10 Archers - 220pkt.
- 5 DP z Muzykiem i Sztandarem i Warbannerem - 200pkt.
595 pkt.
-
- Mudżahedin
Hmm co byscie teraz radzili do noszenia BoS na mniejsze punkty ?
Wrzucac w DP ?
Brac jakis wiekszy oddzialek SM?
5 phoenixow siedzacych w krzakach ?
Wrzucac w DP ?
Brac jakis wiekszy oddzialek SM?
5 phoenixow siedzacych w krzakach ?
ja do trzymana BoS uzywam SM lub WL w liczbie minimum 12
i ruszam nimi do walki
choc jest tez opcja 7 PG z armour of caledor - ten niepozorny klocek wraz z magiem przyjmuje smoka na klate i go breakuje
i ruszam nimi do walki
choc jest tez opcja 7 PG z armour of caledor - ten niepozorny klocek wraz z magiem przyjmuje smoka na klate i go breakuje
przełamuja go statystycznie
ale wytłumacze
7 PG z FCG, champion z Armour of Caledor.
dochodzi do nich mag czyli razem jest ich 8.
smok szarzuje, wyzywamy championem na pojedynek.
wypłacamy nasze dwa zabojcze ataki - dla uproszczenia przyjmujemy ze nie zadalismy rany.
Nastepnie ataki smoka i herosa - w zaleznosci jaki to jest i jaki heros (mozna przeprowadzic kilka symulacji) - champion dostaje 1-2 rany (ma save 2+ i 4+ warda) - przyjmujac nawet pesymistyczny scenariusz -> champion traci 2 rany, wynik walki jest natepujacy:
smok z kolesiem - 2 rany
PG z magiem - sztandar, przewaga (US 7), muzyk
smok breakuje sie o 1 - a jak nie ubije championa (co jest całkiem prawdopodobne) to nawet o 2.
problemem moze byc StarDragon - bo on ma US7, wszystkie inne smoki maja US6, ale mozna temu zapobiec dajac kolejnego PG
pozdrawiam
ale wytłumacze
7 PG z FCG, champion z Armour of Caledor.
dochodzi do nich mag czyli razem jest ich 8.
smok szarzuje, wyzywamy championem na pojedynek.
wypłacamy nasze dwa zabojcze ataki - dla uproszczenia przyjmujemy ze nie zadalismy rany.
Nastepnie ataki smoka i herosa - w zaleznosci jaki to jest i jaki heros (mozna przeprowadzic kilka symulacji) - champion dostaje 1-2 rany (ma save 2+ i 4+ warda) - przyjmujac nawet pesymistyczny scenariusz -> champion traci 2 rany, wynik walki jest natepujacy:
smok z kolesiem - 2 rany
PG z magiem - sztandar, przewaga (US 7), muzyk
smok breakuje sie o 1 - a jak nie ubije championa (co jest całkiem prawdopodobne) to nawet o 2.
problemem moze byc StarDragon - bo on ma US7, wszystkie inne smoki maja US6, ale mozna temu zapobiec dajac kolejnego PG
pozdrawiam
a jakie są szanse, że rzucając na Ld-2 ustoi?
Belaner, str 71 RB
tableka z US.
dosiadany potwór/rydwan - Jak potwór/rydwan +1
ja zintepretowałem to tak ze "potwór / (rydwan +1 )" - choc mozliwe ze sie pomylilem i prawidłowa interpretacja to "(potwór/rydwan) +1".
wielkim problemem to nie jest - wystraczy dodać tego jednego PG i odpowiedni US juz mamy
ale wiecej niz 9 (+mag) bym nie wystawiał
a co do zdawalności breaków, to juz całkiem inna sprawa - smok breakujacy sie na 8 (lub cos w tych okolicach) to napewno lepiej niz my brekujacy sie na 7-8
ustanie pierwszej tury walki ze smokiem to spora przewaga - potem jest nasz tura i mozemy kombinowac jak go skontrowac.
poza tym jest to dobry efekt psychologiczny - gracz grajacy smokiem wie ze jak wpadnie w naszych PG to najprawdopodbniej ugrzeznie
tableka z US.
dosiadany potwór/rydwan - Jak potwór/rydwan +1
ja zintepretowałem to tak ze "potwór / (rydwan +1 )" - choc mozliwe ze sie pomylilem i prawidłowa interpretacja to "(potwór/rydwan) +1".
wielkim problemem to nie jest - wystraczy dodać tego jednego PG i odpowiedni US juz mamy
ale wiecej niz 9 (+mag) bym nie wystawiał
a co do zdawalności breaków, to juz całkiem inna sprawa - smok breakujacy sie na 8 (lub cos w tych okolicach) to napewno lepiej niz my brekujacy sie na 7-8
ustanie pierwszej tury walki ze smokiem to spora przewaga - potem jest nasz tura i mozemy kombinowac jak go skontrowac.
poza tym jest to dobry efekt psychologiczny - gracz grajacy smokiem wie ze jak wpadnie w naszych PG to najprawdopodbniej ugrzeznie
to jest jeden ze sposobów - czym wiecej sposobów tym wieksza szansa ze smok nam nie bedzie przeszkadzał
Macie jakis pomysł na rozpiski na 1500?? JA wykminiłem coś takiego ale na wszystko mi punktów brakowało (a nawet mi slotów zabrakło to wziąłem lion chariota zamiast 2 tiranoców)
Dragon Mage 435
silver wand
2x scroll
(jestem ciekawy gościa to wziąłem na spróbowanie)
10x archers 110
2x7 swordmasters 2x111
2xmusican
2x5 dragon princes 200,180
2xmusican
2xstandard
1xwarbanner
2xRBT 2x100
Lion Chariot 140
total 1487
I co o tym myślicie?? Czy wogle pomaguje se jednym magiem? czy lepiej już zastąpic go dwoma normalnymi i jakoś upchnąc BoS.
Dragon Mage 435
silver wand
2x scroll
(jestem ciekawy gościa to wziąłem na spróbowanie)
10x archers 110
2x7 swordmasters 2x111
2xmusican
2x5 dragon princes 200,180
2xmusican
2xstandard
1xwarbanner
2xRBT 2x100
Lion Chariot 140
total 1487
I co o tym myślicie?? Czy wogle pomaguje se jednym magiem? czy lepiej już zastąpic go dwoma normalnymi i jakoś upchnąc BoS.
ja bym troche inaczej złozył rozpiske na 1500 pkt.
draon mage - to bardzo dobry wybór - poza tym ze to mag to jeszcze smok - co dla wielu armii jest przeszkoda nie do przeskoczenia (terror, US 5, zioniecie)
zainwestowałes w sałbe oddziały piechoty - 2x 7 SM prawie nic nie zrobi - byle zablakana strzała zdejmuje Ci 2 ataki, tak samo jak głupie d6s4.
2RBT i DP to wrecz oczywistosc przy takiej armii
draon mage - to bardzo dobry wybór - poza tym ze to mag to jeszcze smok - co dla wielu armii jest przeszkoda nie do przeskoczenia (terror, US 5, zioniecie)
zainwestowałes w sałbe oddziały piechoty - 2x 7 SM prawie nic nie zrobi - byle zablakana strzała zdejmuje Ci 2 ataki, tak samo jak głupie d6s4.
2RBT i DP to wrecz oczywistosc przy takiej armii
Ja bym pomyślał nad daniem sorcery bannera,masz 3 czary,każdy rzucisz przynajmniej na 3 kościach,taką moc trudno przyjąć.Jak dla mnie dać 1 swordów 12 z socery banerem,zamiast 2x7,i obcioł baner jedym dragonom,nierozumiem też braku spirmanów.