Desari malowanko

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Re: Desari malowanko

Post autor: Desari »

Właściwie ślinotok model ma wyrzeźbiony chociaż nieadekwatny do obrzydliwości modelu:D
Fakt troszkę obróbki po klejeniu by mu się przydało.. :oops:

Dzięki za miłe słowa;p

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Jeszcze co do Nurglowych klimatów :mrgreen: , tym razem wersja z poprawioną bardziej kontrastującą górą. Malowanie wzorowane na 'pudełkowym'.
Co sądzicie? Osobiście nie przepadam za tym odcieniem wybielonej zieleni jednakże wydaje mi się że całość nie jest tragiczna :)

Obrazek

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Góra wygląda zdecydowanie lepiej, na poprzednich zdjęciach zlewało się to nieco z całością. Można by jeszcze powyciągać skórę tego dużego stwora. Chociaż patrząc na to jaki jest wielki, to chyba też by mi się nie chciało :D
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wygląda świetnie! Szczególnie przebarwienia skóry przy kolcach mi się podobają. I Ostrza broni jeźdźca.

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

dzięki :) szczerze mówiąc po kilku godzinach zmagania z tym modelem już padałam więc niedoróbki są, ale naprawdę jestem zadowolona i wiem że na stole będzie się nim świetnie grało klientowi, bo sama bym sobie chętnie pograła takim robaczkiem :P

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Model wygląda naprawdę fajnie, szkoda tylko, że masz zdjęcie z jednego profilu. Chciałbym zobaczyć go też z innej strony :).
btw nie uważasz, że jeździec zlewa się trochę z bestyjką ?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Sam model jest koszmarny. Malowanie wyszło fajnie, szczególnie broń przypadła mi bardzo do gustu =D> ...

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Świetnie wyszło!! (ale nadal brakuje mi ślinotoku i jakiegoś gluta dyndającego u pyska :))
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Myślę że jeździec się odcina od potworka z dołu;)
Super że broń się podoba;) zawsze fajnie jak coś trudniejszego(metalik) dobrze wyjdzie
Następnym razem muszę zadbać o wielkiego gluta;)

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Zapomniałam ostatnio wspomnieć, że poza Magottkiem równolegle robiłam jeszcze jedno małe zamówienie na Infinity.
Co sądzicie o efekcie końcowym? Jak zawsze czekam na rady :) I dzięki za pomoc :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

świetne podstawki a zdjęcie jest takie, że o modelach można powiedzieć, że są do Infinity i są trochę niebieskie :)

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Kacpi 1998 pisze:świetne podstawki a zdjęcie jest takie, że o modelach można powiedzieć, że są do Infinity i są trochę niebieskie :)
+1 niestety pojedyńczych modeli nie widać ;(

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kolorystycznie wygląda to dobrze. I tyle tylko można powiedzieć.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Podstawki mega a co do figurek to tak z daleka wygląda jak by było za dużo niebieskiego:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Sorki za słabą fotkę, wyglądało to nieźle na pierwszy rzut oka z aparatu. Mam nadzieję że klientowi taka ilość niebieskiego jednak pasuje :D

Teraz w końcu z namiotem robione zdjęcia (chyba trochę lepsze fotki wyszły).

Nareszcie coś do mojej kolekcji :mrgreen: ! Ulga bo ostatnio nie miałam kiedy coś dla siebie zrobić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwszy z 9 :twisted:

Brakuje mu jeszcze tarczy reszta raczej jest już ok.

Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wygląda nieźle, ale cieniowanie sztandaru nader dziwne. ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Czy kolory są takie w rzeczywistości, czy nie za dużo żółtego na fotkach?

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

według mnie paskudne, technicznie dobre ale te tęczowe kolory, jakieś dziwne przejścia, pseudo osl na wszystkim-to powoduje, że nie mam pojęcia o co chodzi :?

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

tak ;p wszyscy mówią że paskudne (wszyscy faceci) ale mi się poprostu podoba taka kolorystyka 'tęczowa' :) Chcę żeby moja armia pasowała do mnie, dlatego wychodzi dziwnie :mrgreen:
Są malowane techniką laserunkową (studiuję malarstwo i wpadł mi do głowy pomysł użycia tej techniki w malarstwie figurkowym) dlatego barwy są bardzo nasycone i zależnie od kąta padania światła zmieniają lekko barwę. Technika jest trudna i dużo kłopotu sprawia przemyślenie tego jaką barwę chcemy 'prześwitującą', ale poza tym mnóstwo zabawy :wink:

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

A mi się bardzo podoba :)
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

ODPOWIEDZ