End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Przemcio »

Wiadomo juz jak zginął Gotrek ?
Sorry Buddy ale wygląda, że jako o nim jedynym wiadomo, że nie zginął w End Times... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

No właśnie przekopalem sie przez Warseera i znalazlem to:

"It seems to me a game with the word "doom". As a slayer, Gotrek was searching for the mightiest "doom" a slayer could have. This usually means dying fighting the mightiest possible rival. But all such "dooms" are just remembrances of the one mighty doom of the first slayer, Grimnir, which was to fight Chaos for eternity (actually like 8000 years). Gotrek found literally the mightiest doom a slayer can have: Taking Grimnir's fate, fighting alone for thousands of years to contain Chaos.What happens to Grimnir is unknown. He wanted to leave in order to take his place in the last battle, maybe die, in the End Times. But as far as we know, there is no sign of him in the ET.So yeah, you got deceived: Gotrek is the only non daemonic character to be confirmed to be alive! As he is currently in the realm of Chaos, nothing stops him from appearing again in the new WH setting. Of course, nothing is sure at this point.To make Gotrek take Grimnir's placewas a clever way to give him the closure and respectful doom he (and we) was promised, without ruling out a comeback."
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Gotrek zajął miejsce Grimnira, ponieważ, jak to powiedział Grimnir "Other worlds need gods", czyli 9ed to nowy świat ze starymi bogami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Skoro Grimnir tam będzie to Dwarfy tez bo chyba nie bedzie nowym bogiem elfów :)?

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Raczej tak, lecz obecność Grimnira nie przeszkadza w tym, aby krasnoludy pojawiły się tylko jako oddział slayerów oraz załoga machin w nowej frakcji ludzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Post autor: Fubuki »

Settra ostatni raz był widziany gdy szarżował do walki i nie jest ukazana scena jego unicestwienia?
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Koski
Pseudoklimaciarz

Post autor: Koski »

Jedną z ostanich scen ukazanych w pierwszym tomie, traktującym o Nagashu, była ta, w której na rozkaz Wielkiego Nekromanty dokonuje się "egzekucja" Settry.
Tutaj zacytuję:
SPOILER ALERT:
"A chorus of brittle snapping sounds split the air, as Settra's body was torn apart and flung across the sands. The broken limbs twitched once and then lay still"
Jak jednak napisał Okoń, później zostaje wskrzeszony.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam,
Koski

PS. W trakcie konfrontacji z Nagashem Settra uraczył nas tekstem na miarę Grimgora: Settra does not serve, Settra rule :)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2015, o 18:04 przez Koski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Koski pisze:Jedną z ostanich scen ukazanych w pierwszym tomie, traktującym o Nagashu, była ta, w której na rozkaz Wielkiego Nekromanty dokonuje się "egzekucja" Settry.
Tutaj zacytuję:
SPOILER ALERT:
"A chorus of brittle snapping sounds split the air, as Settra's body was torn apart and flung across the sands. The broken limbs twitched once and then lay still"
Niech się jakiś znawca fizjologii Tomb Kingów, ew. ktoś kto czytał dalsze księgi wypowie, czy to oznaczało jego ostateczną anihilację :).
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam,
Koski

PS. Przed śmiercią Settra uraczył nas tekstem na miarę Grimgora: Settra does not serve, Settra rule :)
Musisz nadrobić zaległości, bo mało wiesz :P. Już w pierwszym tomie End Times: Nagash na koniec książki był fragment, jak Settra zostaje wskrzeszony przez "cztery głosy" (czyli bogów chaosu).

Natomiast End Times: Archaon raczy nas pięknym kawałkiem o Settrze, który już był w tym temacie cytowany, ale pozwolę sobie to zrobić ponownie:
"‘And thus do the unworthy fall,’ a voice as dry as the desert sands rasped. Arkhan looked up from the crown, and turned. A familiar form, ancient bones shrouded in tattered ceremonial wrappings and broken armour, stepped towards them, khopesh in hand. ‘Will you join him in oblivion, Usurper?’
‘SETTRA,’ Nagash said.
‘I have walked across half of this world to find you, Usurper. You broke me and scattered me, but Settra is deathless. Settra is eternal. And so Settra returned, and now he stands here, sword in hand, and he denies you, Usurper. He stands between you and triumph,’ Settra croaked. He lifted his khopesh and pointed it at Nagash, who regarded him as if he were less a threat than a curiosity.
‘I DID NOT BRING YOU BACK, LITTLE KING,’ Nagash said.
‘No,’ Settra said. ‘You did not.’ The khopesh dipped. ‘They did. The jackals of the smokeless fire, the howlers in the Wastes. They dared to offer Settra aid.’
‘HOW FOOLISH OF THEM,’ Nagash said.
‘They offered Settra victories, and empires and life unending.’
‘AND WHAT DID THEY ASK IN RETURN, LITTLE KING?’
‘That I serve them and kill you.’ Settra looked down at the remains of Throgg, and then, quicker than Arkhan could follow, lunged. Nagash lurched aside, but Arkhan realised that Settra had not been aiming for the Incarnate of Death. Instead, the ancient king’s blade chopped into the scaly torso of the dragon ogre which had been preparing to smash its enormous axe down on the back of Nagash’s skull. The beast roared in agony, but Settra did not give it time to recover. He tore his blade free and slashed upwards, separating the monster’s head from its shoulders. It toppled over like a felled tree, and Settra turned.
He extended his khopesh towards Nagash. ‘Settra does not serve. Settra rules.’ He strode past them, towards the horde of monsters. ‘Go, prince of Khemri. Settra will forgive your trespasses if you but make the jackals howl. Teach them that the kings of the Great Land cannot be bought and sold like slaves. And then, when it is done, Settra shall take your head, and take back his people.’
As the last words left his mouth, Settra the Imperishable broke into a run, slashing out at a snarling giant even as the great beast reached down for him. His khopesh removed its fingers, and then its lower jaw in rapid succession. A moment later, he was lost to Arkhan’s sight as he plunged into the heart of the battle."
Więcej nic nie ma.
Obrazek

Koski
Pseudoklimaciarz

Post autor: Koski »

Kurcze, zatem najmocniej przepraszam, jeśli wprowadziłem w błąd, usunę niewłaściwe treści z poprzedniego posta.
Faktycznie mam do nadrobienia :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jak Gotrek przeżył to i Felix musial :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

crazygandalf
Chuck Norris

Post autor: crazygandalf »

Gokish pisze:Jak Gotrek przeżył to i Felix musial :D
No nie byłbym taki pewien. Skarsnik stracił Goblę, a też byli nierozłączną parą. :D
Sprzedaję ORKI, WoCh, HE, VC. Zapraszam!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

"White Dwarf 58 Codex: Apocrypha side bar - Verminlord to Thanquol "We must look to Skavenblight. Win or lose, the great capitol must not remain upon this world anymore....not safe. No-no"
Szczurki i Jaszczurki together ?

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Obrazek
Tylko w takim układzie
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Gobla też sądził, że to dobry pomysł.... :(

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Powalone to. Wszystko wyparowało i zaraz się okaże, że jednak wszyscy przeżyli... #-o Ja się trzymam wersji, że everything gone i nurkuję w stary, dobry fluff
Artein pisze:Gobla też sądził, że to dobry pomysł.... :(
:cry: najklimatyczniejsza postać z zielonego booka zabita przez miernego, szarego, czternastoplanowego statystę... grr wciąż mnie to wkurza

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No dobra, a Malekith przeżył, czy zinął??? Bo koniec jest chyba taki, że Everqueen i wskrzeszony Tyrion, stoją nad ciałem Malekitha i obserwują pochłonięcie świata przez Warp.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Koniec jest taki że Malek patrzy na Tyriona i Alę, którzy patrzą na otchłań, która następnie ich pochłania. Malekitha pochłania chwilę później.

Awatar użytkownika
Dziad
Chuck Norris

Post autor: Dziad »

Czy tylko ja mam wrażenie że szanowny GW postanowił wykonać tak skomplikowaną fabułę że tylko osoba która kilka godzin analizuje nowo wydanyme książki może coś zrozumieć. Nie chcę i nie mam siły pytać już o pochłonięcie świata przez Spaczeń ( lubię tą nazwę ) o odrodzeniu rasy krasnoludów o Skavenach które okazały się jakby krasnoludami. Już nie próbuje tego zrozumieć , olewam tą fabułe nawet przed End if Times nie byłem wtajemniczony w fabółe więc masowe zabójstwa bochaterów nie robią na mnie wrażenia.

No pożaliłem się , pozżędziłem , i obiecume że już nigdy więcej nie będe śmiecił i wkórzał ludzi w tym dziale.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ale słownik to ty szanuj.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Kolas111
Chuck Norris

Post autor: Kolas111 »

Fakt niektóre błędy kłują w oczy.

"O skavenach, które okazały się być jakby krasnoludami"