2400 8 edycja
Moderator: Ziemko
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Re: 2400 8 edycja
1 Slann Mage-Priest @ 490.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Life; Battle Standard
D: Soul of Stone [25.0]
D: Becalming Cogitation [25.0]
Standard of Discipline [15.0]
Power Scroll [35.0]
D: Focus of Mystery [35.0]
D: Harmonic Convergence [30.0]
1 Saurus Oldblood @ 261.0 Pts
Great Weapon
Glitering Scales [25.0]
Talisman of Preservation [45.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Tetto'Eko @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
#The Eye of the Old Ones [0.0]
#The Stellar Staff [0.0]
1 Skink Chief @ 99.0 Pts
Light Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Tormentor Sword [5.0]
1 Ripperdactyl
1 Skink Priest @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of beast
Dispel Scroll [25.0]
2x 10 Skink Skirmishers @ 140.0 Pts
Blowpipe
2x9 Skink Skirmishers @ 160
Lustrian Javelin; Shield
2x 1 Skink Brave @ [10.0] Pts
10 Skink Cohort @ 60.0 Pts
Lustrian Javelin; Shield; Musician
41 Skink Cohort @ 240.0 Pts
Lustrian Javelin; Shield; fcg
2x4 Ripperdactyl Riders @ 320 Pts
Spear; Shield
22 Temple Guard @ 352.0 Pts
Halberd; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Revered Guardian @ [10.0] Pts
Light Armour; Shield
Models in Army: 120
Total Army Cost: 2397.0
mysl jest taka 5 chaneli na 6 plus 2x loremasterzy high i heven. szaman do noszenia ds z beast. horda skinkow ktora lubie. troche musiałem opkroich TG ale zerowka z beast i straszak w postaci oldboya pozwoli mi przetrzymac ataki wroga.....co sadzicie?
General; Magic Level 4; Lore of Life; Battle Standard
D: Becalming Cogitation [25.0]
Standard of Discipline [15.0]
Power Scroll [35.0]
Great Weapon
Glitering Scales [25.0]
1 Cold One @ [0.0] Pts
1 Tetto'Eko @ 185.0 Pts
#The Stellar Staff [0.0]
1 Skink Chief @ 99.0 Pts
Light Armour; Shield
Dragonhelm [10.0]
Tormentor Sword [5.0]
1 Ripperdactyl
Magic Level 1; Lore of beast
Dispel Scroll [25.0]
2x 10 Skink Skirmishers @ 140.0 Pts
Blowpipe
2x9 Skink Skirmishers @ 160
Lustrian Javelin; Shield
2x 1 Skink Brave @ [10.0] Pts
41 Skink Cohort @ 240.0 Pts
Lustrian Javelin; Shield; fcg
2x4 Ripperdactyl Riders @ 320 Pts
Spear; Shield
22 Temple Guard @ 352.0 Pts
Halberd; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Revered Guardian @ [10.0] Pts
Light Armour; Shield
Models in Army: 120
Total Army Cost: 2397.0
mysl jest taka 5 chaneli na 6 plus 2x loremasterzy high i heven. szaman do noszenia ds z beast. horda skinkow ktora lubie. troche musiałem opkroich TG ale zerowka z beast i straszak w postaci oldboya pozwoli mi przetrzymac ataki wroga.....co sadzicie?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2014, o 17:40 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Byku. ...lore life to przeoczenie a skink na terku fajna sprawa.....chcial bym zas widziec jak pomysl sie podoba? Kosmicznie duzo czarów
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Podoba się, podoba Mówisz jednak o chiefie na terku a masz na ripperze. O to się czepiałemlwieserce85 pisze:Byku. ...lore life to przeoczenie a skink na terku fajna sprawa.....chcial bym zas widziec jak pomysl sie podoba? Kosmicznie duzo czarów
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Bo to detal; )zreszta wariat na riperze moze wyjac jakiegos herosa z kb ....tak mi ostatnio dref zdial luzno latajacego weterana pancernego.riper ma tez dajne pieprzniecie choc kamienie od terka tez są mile. ...
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Wpierdziel jaki zebralem na masterze oraz podpatrzenie armii innych gadpw i wysluchanir kilku ciekawych rad sprawil ze w glowie mej zrodzil sie nowy chory pomysl.....stand by....
1 Slann Mage-Priest @ 430.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic; Battle Standard
Channeling Staff [15.0]
Great Weapon
Glitering Scales [25.0]
Cold One
1 Saurus Oldblood @ 252.0 Pts
Great Weapon; Shield
Arabyan Carpet [50.0]
Armour of Destiny [50.0]
1 Tetto'Eko @ 185.0 Pts
#The Stellar Staff [0.0]
Magic Level 1; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25.0]
10 Skink Skirmishers @ 70.0 Pts
Lustrian Javelin; Shield
Lustrian Javelin; Shield
Blowpipe
26 Skink Cohort @ 165.0 Pts
Lustrian Javelin; Shield; Standard; Musician
1 Skink Brave @ [10.0] Pts
4 Ripperdactyl Riders @ 160.0 Pts
Spear; Shield
Spear; Shield
4 Razordon Hunting Pack @ 260.0 Pts
12 Skink Handlers @ [48.0] Pts
zamysł jest następujący.... staram sie przepchnąć scenariusz w którym wiadomo kto pierwszy sie będzie wystawiać i zaczynac, chyba meeting engagmend.
następnie jeśli będę zaczynać na przeciw wroga ustawiam jeżozwierze.z vanguardow podstawiam je 18 cali od wroga(kawaleria albo elitarna piechota) i podbija w magii bs oraz daje na nich reroll 1 od tito....Na pizgam ze strzelania i pociskow magicznych ( high magic) dodatkowo mam latającego koksa oldboya który ogarniać będzie to z czym sobie rippery nie radzą ( morfuangi albo jakies inne morghasty)
oldboy na co pilnowac bedzie slana. niestety po ostatniej bitwie z as1 mam uraz do templi. ten oddział miał punktowac a trzymał tylko punkty i ginał.
czekam opinii
1 Slann Mage-Priest @ 430.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic; Battle Standard
Channeling Staff [15.0]
Great Weapon
Glitering Scales [25.0]
Cold One
1 Saurus Oldblood @ 252.0 Pts
Great Weapon; Shield
Arabyan Carpet [50.0]
Armour of Destiny [50.0]
1 Tetto'Eko @ 185.0 Pts
#The Stellar Staff [0.0]
Magic Level 1; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25.0]
Lustrian Javelin; Shield
Lustrian Javelin; Shield
Blowpipe
Spear; Shield
Spear; Shield
4 Razordon Hunting Pack @ 260.0 Pts
12 Skink Handlers @ [48.0] Pts
zamysł jest następujący.... staram sie przepchnąć scenariusz w którym wiadomo kto pierwszy sie będzie wystawiać i zaczynac, chyba meeting engagmend.
następnie jeśli będę zaczynać na przeciw wroga ustawiam jeżozwierze.z vanguardow podstawiam je 18 cali od wroga(kawaleria albo elitarna piechota) i podbija w magii bs oraz daje na nich reroll 1 od tito....Na pizgam ze strzelania i pociskow magicznych ( high magic) dodatkowo mam latającego koksa oldboya który ogarniać będzie to z czym sobie rippery nie radzą ( morfuangi albo jakies inne morghasty)
oldboy na co pilnowac bedzie slana. niestety po ostatniej bitwie z as1 mam uraz do templi. ten oddział miał punktowac a trzymał tylko punkty i ginał.
czekam opinii
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Niezły pomysł, ale masz 6 punktów kompozycji - slann z harmonic convergence (2), Tetto (3) i powyżej 50% punktów w postaciach (1).
Co do samej strategii - ustawienie razordonów 18 cali od elitarnej kawalerii to pewna szarża tejże na 9/10/11+ bez możliwości ucieczki z Twojej strony, to może być trampolina dla przeciwnika w środek Twojej armii. Zresztą elitarnej kawalerii z AS 2+, gdzie ewentualnie razordony mogą coś zdziałać, jest mało. Pocisk z high magic z S4 też nie robi za bardzo wrażenia, chyba że mówisz o kawie WE, ale znowu pojawia się problem zasięgu.
Co do samej strategii - ustawienie razordonów 18 cali od elitarnej kawalerii to pewna szarża tejże na 9/10/11+ bez możliwości ucieczki z Twojej strony, to może być trampolina dla przeciwnika w środek Twojej armii. Zresztą elitarnej kawalerii z AS 2+, gdzie ewentualnie razordony mogą coś zdziałać, jest mało. Pocisk z high magic z S4 też nie robi za bardzo wrażenia, chyba że mówisz o kawie WE, ale znowu pojawia się problem zasięgu.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Ab mowi ze jesj akurat 50 pkt...zawsze mozna cos sciac.zdjac tarcze z oldboya.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Mi wychodzi 1218 pkt w herosach i lordach, musisz wywalić coś więcej niż tylko tarczę.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Sugestie??? Jak bede musial to malego szamana z ds wywale.slan dostanie reroll dispela.wejda tez kameleony albo jeszcze jeden jezozwierz.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Lwieserce i jak testowałeś tą rospiskę na razorkach bo jestem ciekawy testów , głównie zastanawia mnie czy przeciwncy dają Ci wpuścić HoG na razorki bo bez tego to trafianie na 4/5 ( np na dalekim) to już słabo to wygląda no i ta losowość w ilości strzałów. Bo tak na dobra sprawę to 24 skinki w cohorcie 2x12 z 0 z beasta strzelaja podobnie bo tez BS3 i S4 wtedy a do tego poisony ale zasieg mniejszy. Mam mieszane uczucia i byłbym wdzięczny jakbyś opisał play testy
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Odszedlem od tego ppmydlu.slan w tg musi miec life dla 3 i 2 czaru...bez hog jeze sa dosyc slabe....teraz jest inna kmina ale musze to potestowac by moc sie wypowiedzieć
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Zagralem 3 gry razorami na ostatnim turnieju - jesli przeciwnik uzywa mozgu to Ci zdispeluje HoG jako glowne zlo.
Nie do konca testy byl miarodajne, bo trafilem 2xkrasie 1ximp gdzie razory raczej nie bedza blyszczec. W kazdej z bitew mocno sciagaly ogien - czy to dobrze czy zle - nie wiem.
Wydaje mi sie jednak, ze 2x4 ripy wiecej zrobia, aczkolwiek waham sie.
Nie do konca testy byl miarodajne, bo trafilem 2xkrasie 1ximp gdzie razory raczej nie bedza blyszczec. W kazdej z bitew mocno sciagaly ogien - czy to dobrze czy zle - nie wiem.
Wydaje mi sie jednak, ze 2x4 ripy wiecej zrobia, aczkolwiek waham sie.
Wszystko zależy od parringu. Imo swietnie się combują z tettoeko.
Robisz nimi vanguarda do lasu albo do wody i od pierwszej tury mogą zacząć strzelać.
Wtedy okazuje się, że wpuszczenie HoG przestaje być głównym złem, gdyż mając rerol pał od tetto-eko wchodą łatwo np. kometa i flamesy. Dla niektórych armii te czary to overkill, więc decydują się na wpuszczenie HoG.
Mi się nawet udawało przy 10 kostkach rzucić kometę z 3, flamesy z 5, HoG z jednej i na koniec jezcze przerzuty 1 na razory. Mam w rozpie ponadto 2x3 tereczki z bolasami do zdejmowania regenek. Razordony poprawiają średnio z BSem 5. Niezłe kombo mi czasem z tego wychodziło.
Robisz nimi vanguarda do lasu albo do wody i od pierwszej tury mogą zacząć strzelać.
Wtedy okazuje się, że wpuszczenie HoG przestaje być głównym złem, gdyż mając rerol pał od tetto-eko wchodą łatwo np. kometa i flamesy. Dla niektórych armii te czary to overkill, więc decydują się na wpuszczenie HoG.
Mi się nawet udawało przy 10 kostkach rzucić kometę z 3, flamesy z 5, HoG z jednej i na koniec jezcze przerzuty 1 na razory. Mam w rozpie ponadto 2x3 tereczki z bolasami do zdejmowania regenek. Razordony poprawiają średnio z BSem 5. Niezłe kombo mi czasem z tego wychodziło.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Ja mam tito i slana z life w klocu tg (bardzo mi sie podoba ten oddział) wiec hand of glory miec nie będę. Powiedzcie prosze jak zapatrujecie sie na stegadona starozynego??? Terki mi z rozpiski wypadly bo strasznie spieprzam rzuty na nich.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Na stedziu nie zdążysz nic spieprzyć. Dostanie w czapę i pójdzie spać.
Stedzie sprawdziły mi się rewelacyjnie tylko na zeszłoroczny format poznański na małe pkt. Na masterze grałem wprawdzie bretką, a wcześniej wygrałem chyba ze 2 lokale w Warszawie lizakami mając dużego i małego stedzia w rozpie. Tam był jednak limit maszyn, granie bez lordów, speciale i rary 0-1 i stół o wymiarach 48x48. Stedzie szybko wchodziły w combat i bardzo dobrze sobie radziły.
W grze na duże pkt to żadna filozofia odstrzelić stedzia lub zabić w combacie jakimś srogim klepaczem.
Stedzie sprawdziły mi się rewelacyjnie tylko na zeszłoroczny format poznański na małe pkt. Na masterze grałem wprawdzie bretką, a wcześniej wygrałem chyba ze 2 lokale w Warszawie lizakami mając dużego i małego stedzia w rozpie. Tam był jednak limit maszyn, granie bez lordów, speciale i rary 0-1 i stół o wymiarach 48x48. Stedzie szybko wchodziły w combat i bardzo dobrze sobie radziły.
W grze na duże pkt to żadna filozofia odstrzelić stedzia lub zabić w combacie jakimś srogim klepaczem.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Wiec co polecasz zamiast raperów? ??
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
tylko majac tette'eko i slana z channelami nie mamy drugiego kowboja co może bardzo zaboleć. Waham się miedzy drugi Oldblood a tette'eko.
Maluje na zamówienie więcej info na priv.
Salamander Paintings :
https://www.facebook.com/pages/Salamand ... 74?fref=ts
Salamander Paintings :
https://www.facebook.com/pages/Salamand ... 74?fref=ts