Bandy w Mordheimie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Motor pisze: pieska - z przyklejoną do pleców wymodelowaną z GS książką, wymodelowane były stronice etc, i coś niby napisane. Bardzo ładny efekt.
To mi się podoba! Bluźniercze, szaleńcze i psychopatyczne - na miarę Mordheim :twisted:!

P.S. Poświęćcie kiedyś chwilę na baczne przyjrzenie się wszelkim artwork'om z podręcznika (Living Rulebook niestety jest pod tym względem trochę wykastrowany; przydałby się oryginalny podręcznik) i wczujcie się w tę atmosferę szaleństwa i apokalipsy.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

Post autor: Wertus »

od biedy można też użyć tych z D&D - pełno ich na allegro (głównie wilki ) ale trzeba się liczyć z tym że 1. sę gotowe (pomalowane ) 2. są z gumy
proszę daj się okraść: http://s1.visarcana.pl/ref.php?id=2538

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Mam 15 tych psów, do CoU - za 32 zł kupione. Opłaca się, bo nie są wcale takie tragiczne :)

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

Motor pisze:WH do 40-stki i skonwertować, widziałem takie coś bardzo zacnie prezentuje się na stole.
Motor pisze:niegrający już niestety kolega miał ładnie skonwertowanego pieska - z przyklejoną do pleców wymodelowaną z GS książką, wymodelowane były stronice etc, i coś niby napisane. Bardzo ładny efekt.

pojawia sie na falkonie :D

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Wertus pisze:od biedy można też użyć tych z D&D - pełno ich na allegro (głównie wilki ) ale trzeba się liczyć z tym że 1. sę gotowe (pomalowane ) 2. są z gumy
D&D to straszne czereśniaki...

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

Skavenblight pisze:
Wertus pisze:od biedy można też użyć tych z D&D - pełno ich na allegro (głównie wilki ) ale trzeba się liczyć z tym że 1. sę gotowe (pomalowane ) 2. są z gumy
D&D to straszne czereśniaki...

czytaj proszę uważnie dziewczynko .........

tam na początku, samiutkim począteczku stoi jak byk

OD BIEDY

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Budda pisze:
Motor pisze:WH do 40-stki i skonwertować, widziałem takie coś bardzo zacnie prezentuje się na stole.
Motor pisze:niegrający już niestety kolega miał ładnie skonwertowanego pieska - z przyklejoną do pleców wymodelowaną z GS książką, wymodelowane były stronice etc, i coś niby napisane. Bardzo ładny efekt.

pojawia sie na falkonie :D
Chodziło mi o ciebie i o Reinharta. Nie żartuj, że będzie :shock: Uściskam go serdecznie po tych dwóch latach odkąd się nie widzieliśmy :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Wertus pisze: czytaj proszę uważnie dziewczynko .........

tam na początku, samiutkim począteczku stoi jak byk

OD BIEDY
Od bardzo dużej biedy, misiu :)

Można to aby pomalować raz jeszcze? Żeby chociaż pomalowane nie było tak kasztańsko...

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

można , ale wpierwy podład nałożyć tża :)

misiu....... hmmmmmm

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

witam.
chcialbym sie dowiedziec ktora z band jest uniwersalna czyli troche strzela i troche w cc sie bawi. wogole nie znam sie na mordheimie a wfb dawno porzucilem na rzecz 40k ale chcialbym zebrac jakas bande ludzi i ja odpicowac i powpadac gdzies zeby nauczyc sie chociaz troche w to grac;)

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Z ludzkich band to Marienburg, możesz go złożyć na 100 sposobów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wertus
Wałkarz

Generalnie każdą ludzką banbę można ustawić pod powiedzmy dowolny styl walki.

proponowałbym Averland :
z jednej strony masz MOUNTAIN GUARDÓW - typowi siepacze WS 4 BS , z drugiej HALFING SCOUT WS 2 BS 4 i hunterzy ( chyba tak się nazywają ) WS3 BS 3
z herosami wygląda to podobnie szefu uniwersalny sierżant do walki w zwarciu BERJAGERZY jako strzelcy i gnojek jako maskotka

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Robacek pisze:witam.
chcialbym sie dowiedziec ktora z band jest uniwersalna czyli troche strzela i troche w cc sie bawi. wogole nie znam sie na mordheimie a wfb dawno porzucilem na rzecz 40k ale chcialbym zebrac jakas bande ludzi i ja odpicowac i powpadac gdzies zeby nauczyc sie chociaz troche w to grac;)
Zdecydowanie Marienburg. Kupa kasy i największe możliwości jeżeli chodzi o styl gry. No i kolorowi, a więc idealni do picowania ;).

Averland to mimo wszystko banda strzelecka, tak samo jak Reikland. Middenheimerzy i Ostland to hth. Ale oczywiście jak wszystkie ludzkie bandy są bardzo elastyczni i da się złożyć walczący wręcz Averland i strzelający Ostland - ale IMO to nie to.

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

oki dzieki. tak wiec zaczne od Marienburg'a. poczytam troche zasady i chetnie zaczne juz cos malowac. czy jakis schemat kolorow jest ustalony z gory? i jaka jednostka napewno powinna sie znalezc to bym mogl od takiej zaczac juz malowanie zanim poznam zasady ktore pozwola mi zlozyc jakas rozpiske:)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Robacek pisze:oki dzieki. tak wiec zaczne od Marienburg'a. poczytam troche zasady i chetnie zaczne juz cos malowac. czy jakis schemat kolorow jest ustalony z gory? i jaka jednostka napewno powinna sie znalezc to bym mogl od takiej zaczac juz malowanie zanim poznam zasady ktore pozwola mi zlozyc jakas rozpiske:)
Oficjalne kolory to różne kombinacje niebieskiego, żółtego i czerwonego. Do obejrzenia tutaj:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... nav=300808

W każdej bandzie musi być kapitan więc od niego możesz zacząć.

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

generalnie kolejnosc skladania bandy jest dowolna - ja w skavenkach zaczynalem od bohaterow a w krasiach od heanchmenow..co sprowadzilo sie do tego ze nadal mam do pomalowania skavenskich heanchmenow i krasnoludzkich bohaterow :)

najlatwiej jest zaczac od przejrzenia tematu o rozpiskach i bandach. bedzies mial poglad co i jak ludzie wrzucaja do band. oczywiscie wypracuj swoj pomysl na granie a propozycje innych traktuj pomocniczo. generalna zasad jest prosta - bohaterowie zarabiaja :)

dla band ludzkich sprawa jest banalna, oczywiscie jesli nie masz w planach kupowania oryginalnych figsow z MO lub jakis wypasow z Reapera czy innych producentow, to po prostu kupujesz box imperialnej milicji i juz masz bande

kolory Marinburga sa..kolorowe :) to jest jedno z najbogatszych miast Imperium wiec szlachta tam nosi sie bogato. mozna oczywiscie stosowac schemat Marienburga (z AB imperialnego) ale, IMO, lepsze sa wlasne pomysly kolorystyczne. w termacie o Bazyliszku (i innych) masz linki do galerii zdjec z turniejow - mozesz zobaczyc jakich kolorkow uzywaja ludzie, wspomne tylko o "cyrkowym" Reiklandzie" Pitera"Cartmana")

ps: mam nadzieje ze piszac o "jednostkach" nie miales na mysli regimentow czy innych formacji/oddzialow bo tego w tej grze brak

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

nie mialem tego na mysli:) jest to jeden z powodow dla ktorego chce sie w to pobawic bo jest malo figurek i mozna je fajnie odpicowac w niedlugim czasie i dobrze sie bawic;) dzieki za pomoc panowie jak cos juz bede mial to bede dalej zawracal glowe;)

kurcze przegladam te wszystkie tematy i nie mam pojecia jaki ekwipunek dac dla bossa;/ nawet jesli nie robic na poczatek bossa to nie mam pojecia co komu dac tyle roznych dziwnych rozpisek jest:) moze panowie pomozecie cos z jakas jedna figsa?:)

Zły dotyk moderatora boli przez całe życie. Używanie funkcji "edytuj" NIE.

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

chyba najlepiej bedzie jak w topicu o rozpiskach zamiescisz swoja propozycje i zwyczajowo uslyszysz o niej cieple lub konstruktywnie krytyczne slowo
taka metoda jest lepsza bo gotowe przepisy innych graczy wcale nie musza byc dobre dla Twojego stylu grania

slowem..kombinuj i testuj..wtedy dopiero bedziesz mogl stwierdzic czy dana rozpiska/ekwipunek sie sprawdza

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Z Twojego posta wnioskuję, że chcesz mieć wyswig. Kusza, miecz, lekka zbroja tarcza, hełm, pistolety pojedynkowe. To tak docelowo mógłby mieć Twój kapitan, wiadomo, że na początku tego wszystkiego nie kupisz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

czyli generalnie moge mu wsadzic w lape kusze i miecz ew tarcze helm? nie ogarniam tego kupowania jeszcze expa itp ale spoko;]

ODPOWIEDZ