Mając na uwadze fakt, że niektórzy użytkownicy nie dorośli mentalnie do korzystania z forum BP w całej jego liberalnej okazałości, a jednocześnie pamiętając o tym, że Border Princes to coś więcej niż miejsce napinki - np. także ważnych rozmów klubowych, ogłoszeń o kupnie i sprzedaży, a także podejmowania ważnych dla całego środowiska WFB inicjatyw - od dziś wprowadzamy nowy mechanizm na Forum Border Princes:
Miękki Ban
W dużym skrócie: użytkownik z założonym "miękkim banem"* nie traci dostępu do forum (może się logować, korzystać z Prywatnych Wiadomości), traci natomiast możliwość pisania na forach; nie dotyczy podfor klubowych, LS oraz działu Targowisko - tam użytkownik z miękkim banem zachowuje wszystkie dotychczasowe prawa, w tym do pisania.
Mam nadzieję, że pozwoli to przenieść środek ciężkości z kary (często mocno krzywdzącej) na resocjalizację.
Oczywiście w przypadkach wyjątkowych - recydywy, totalnego braku poprawy lub nawet pogorszenia zachowania itp. itd. - możliwość założenia bana "twardego" (kompletne odcięcie od możliwości zalogowania) wciąż istnieje.
* Z technicznego punktu widzenia po prostu dodany przez któregoś z adminów do grupy "Soft Banned"
Miękkie Bany
Miękkie Bany
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Pomysł dobry,tylko można by osobie zbanowanej udostepnić dostep do sekcji turnieje i inne imprezy by mógł się zgłaszać na turnieje bądź też zakładać tematy o organizowanym turze.
Ponadto w utrzymaniu porządku i przejżystości mogła by pomóc lista osób zbanowanych o ile takie wogóle będę, ale to tylko moja sugestia.
Ponadto w utrzymaniu porządku i przejżystości mogła by pomóc lista osób zbanowanych o ile takie wogóle będę, ale to tylko moja sugestia.
Zgłaszanie się na turnieje jest z reguły mailowe, a założenie tematu może wykonać kolega z klubu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
dokladnie tak. poza tym, jesli komus zalezy na pisaniu na podforum turniejowym, niech sie pilnuje, aby nie dostac bana, ktorego przyznajemy dopiero po kilku upomnieniach.Tomash pisze:Zgłaszanie się na turnieje jest z reguły mailowe, a założenie tematu może wykonać kolega z klubu.
"I fart in your general direction"
Dobry pomysł Tomashu!
Ty to masz łeb.
Ty to masz łeb.