Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Ksiazka znowu wypadnie z rozpisek, szkoda....
Niby prosta sprawa, ale gra słów wprowadza zamieszanie.
Przeciwnik rzuca czar Cracks call na Flame`a a Antkiem.
Antek zdał, Feniks nie.
Zgodnie z regułą Feniks, może powstać z popiołów po utracie ostatniego "wounda"... A tu nic nie utracił, po prostu zginął. Zgodnie z logiką powinien się "móc" wskrzesić, ale patrząc ślepo w zasady Antek wraz z pticą jest stracony...
Miał ktoś taką sytuację na turnieju ? Jest to gdzieś wyjaśnione ?
Przeciwnik rzuca czar Cracks call na Flame`a a Antkiem.
Antek zdał, Feniks nie.
Zgodnie z regułą Feniks, może powstać z popiołów po utracie ostatniego "wounda"... A tu nic nie utracił, po prostu zginął. Zgodnie z logiką powinien się "móc" wskrzesić, ale patrząc ślepo w zasady Antek wraz z pticą jest stracony...
Miał ktoś taką sytuację na turnieju ? Jest to gdzieś wyjaśnione ?
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Witam, widzę, że w tym temacie jest wszystko więc nie będę tworzył nowego Jaka jest wasza ocena arcymaga na smoku ? Warty jest swoim pkt warto wydawać pkt aby "posadzić" go na smoka ?
Pachoł tak trochę grał i jak chcesz dac cos na smoka daj prince'a. dawanie mu warda od maga nawet z icona się w warunkach bitwy raczej nie sprawdza
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Mam pytanko czy do małych oddziałów takich jak 5 ellyrian reavers czy 8 silver helms opłaca się dawać pełną grupe dowodzenia ? Jeśli nie do jakich warto zainwestować w FCG ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ja mam dwie torpedy (albo raczej fajerwerki; p) po 6 sh z championem i sztandarem w rozpie obecnej, w formacji najczęściej 3x2
nie masz championow grając na smoku?
Te sh są właśnie dla championow do wyciągania challengy
Te sh są właśnie dla championow do wyciągania challengy
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Wojtus, nie wiem co pijesz, ale nie zaczynaj o 8 rano. Przeczytaj moj post jeszcze raz.
Dobra, dobra.
Nie masz muzyka!? W rozpiętości na smoku, przecież czasem się przydaje...
Nie masz muzyka!? W rozpiętości na smoku, przecież czasem się przydaje...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
W rozpisce na smoku wszystko sie przydaje a punktów na to nie ma;)
-> wyrzuć smoka z rozpiskiGalharen pisze:W rozpisce na smoku wszystko sie przydaje a punktów na to nie ma;)
-> masz wolne punkty do wydania
-> nie masz smoka w rozpisce, więc nie potrzebujesz wszystkiego
.
.
-> podwójny profit: są punkty i nie potrzeba wszystkiego.
Nie bierz sztandarow daj muzykow i gotowe poza tym 5tka robi praktycznie to samo co 6
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Nie do końca. Na przykład taka 6tka Silver Helmsów z Championem ustawiona w jednym szeregu jest w stanie przyjąć lub samemu zaszarżować Kowboja lub innego Smoka i przez 2 tury CC to trzymać. Jednakże dając Championa i Standard do 6tki, nie bardzo nadaje się to do odginania, bo oddaje się 183pkt-Qc- pisze:poza tym 5tka robi praktycznie to samo co 6