jak pokonać krasnale?
Moderator: Yudokuno
jak pokonać krasnale?
jak w temacie. załóżmy dla ułatwienia, że przeciwnik ma 2 grudge, 2 organki, 3 żyrokoptery i 2 hordy. jak gracie?
We can't stop here. This is bat country.
jako grasz krasnoludów zaobserwowałem że DE stosują nowatorską taktykę polegającą na - uwaga - rzuceniu słonka na 30' co zjada całą armię i pozwala wygrać bitwę. Słońce rzucane jest na zmianę z pitką.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Witam wszystkich, jako iż to mój pierwszy post na forum
Oczywiście purple sun zawsze jest dobrą opcją na dwarfy, ale jako, że mój znajomy po 3ciej zmianie armii
zdecydował się na dwarfy, bo dobrze kopały tyłek DE to ułożyłem pod niego parę innych opcji.
Bardzo skuteczne okazało się niezbyt doceniane bloodwrack shrine w unicie BG/egzekturów. Testowanie In albo
hit z killing blow i s4 skutecznie przerzedzały hordę co turę, w to wciśnięty bsb coby się utrzymało jakby coś poszło nie tak. Dodatkowe kary do ld dla wroga i plusy dla DE w 6" też pomagają. Ostatnio udało się złamać hordę longbeardów nadziewaną runesmithem i bsb
Jeszcze nie miałem okazji wypróbować tej rozpiski, ale w podobnym co powyżej układzie wystawić sisters of slaughter, których specjalne zdolności są robione praktycznie pod krasnoludów. Trafianie na 2+ i wound na 4+ z kasowaniem premii za ranki i możliwości parowania? Dorzućmy jak wyżej shrine'a z meduzą i pijmy krew zawistnych karłów!
Oczywiście purple sun zawsze jest dobrą opcją na dwarfy, ale jako, że mój znajomy po 3ciej zmianie armii
zdecydował się na dwarfy, bo dobrze kopały tyłek DE to ułożyłem pod niego parę innych opcji.
Bardzo skuteczne okazało się niezbyt doceniane bloodwrack shrine w unicie BG/egzekturów. Testowanie In albo
hit z killing blow i s4 skutecznie przerzedzały hordę co turę, w to wciśnięty bsb coby się utrzymało jakby coś poszło nie tak. Dodatkowe kary do ld dla wroga i plusy dla DE w 6" też pomagają. Ostatnio udało się złamać hordę longbeardów nadziewaną runesmithem i bsb
Jeszcze nie miałem okazji wypróbować tej rozpiski, ale w podobnym co powyżej układzie wystawić sisters of slaughter, których specjalne zdolności są robione praktycznie pod krasnoludów. Trafianie na 2+ i wound na 4+ z kasowaniem premii za ranki i możliwości parowania? Dorzućmy jak wyżej shrine'a z meduzą i pijmy krew zawistnych karłów!
Nietrafione porównanie, bo czarodziejka ma zazwyczaj look outa na 2+ i/lub jakiegoś ward save'a.Alcioch pisze:No tak samo celny strzał trafia w czarodziejkę z vortexem, więc sztuka tym by odpowiednio odciągnąć uwagę shade'ami, fast cav albo pegazami.
No i mniejszą podstawkę też trudniej trafić z działa/katapy.
moim pomyslem jest wyskoczyc po jednym unicie warlockow, harpii i pegazostow na kazde organki. cos na pewno przezyje i dojdzie. odpowiednio sie dostawiasz i po znjszczeniu organek robisz overruna na dziala/grudgethrowery. potem to juz huzia na jozia
We can't stop here. This is bat country.