Jakie Speciale?
Moderator: Yudokuno
A tak swoją drogą, myślał ktoś nad używaniem innych specjali niż Malekith, czy Crone? Całkiem obiecująco wygląda Lokhir as 2+, regena. A przede wszystkim może bić po dowolnym bohaterze w CC. A w challange'u daje unbreaka oddziałowi. Takie armie jak Lizaki, ogry, czy bretka, trzymają swoich bohaterów w drugim szeregu. On mógłby tutaj sporo namieszać. A jest znacznie lepszy niż pożal się boże Fleetmaster Tylko trochę drogi.
Tullaris za 155 pkt też jest niczego sobie. Dla egzekutorów wychodzi taniej niż Crone, a także ich freenzuje. Plus ma 4 ataki z KB na 5+.
Shadowblade stanowi dla mnie zagadkę. Ma w opisie napisane, że posiada 'rzucającą broń' ale cholera wie co to jest. Nie ma nigdzie opisu tego.
Tullaris za 155 pkt też jest niczego sobie. Dla egzekutorów wychodzi taniej niż Crone, a także ich freenzuje. Plus ma 4 ataki z KB na 5+.
Shadowblade stanowi dla mnie zagadkę. Ma w opisie napisane, że posiada 'rzucającą broń' ale cholera wie co to jest. Nie ma nigdzie opisu tego.
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Bretka trzyma bohaterow w 1 szeregu, a command group przesuwa do 2. Dzie temu moze robic mur paladynow 1++
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
Tullarisa i Kourana używałem, klimatyczni i miło się nimi gra, chociaż jakiegoś wielkiego wow nie robią, ale zasady dodatkowe na pewno na plus. Shadowblade odkąd stracił możliwość siedzenia w obcych oddziałach jakoś słabo mi pasuje i nie używałem jeszcze, tak jak Lokhira bo nie gram korsarzami.
Okoń pisze:Może Teclis ma miecz mały,
za to odbyt wytrzymały.
a to jest legalne? Command grup nie powinien być zawsze z przodu? Poza tym chodzi mi o bicie po magiczkach swoją drogą właśnie doczytałem, że zasada show no mercy obowiązuje także wtedy, jak bohater ubije 'charaktera' czyli taki lokhir, musiałby zabić championa, a ma jeszcze przerzuty zranieńSzczwaniak pisze:Bretka trzyma bohaterow w 1 szeregu, a command group przesuwa do 2. Dzie temu moze robic mur paladynow 1++
Lokhir w korsarzach marnowałby swój potencjał, on musi siedzieć w egzekutorach A ci panowie z unbreakiem, wyglądają syto a lokhir budzi jeszcze terror i ma dobrą zasadę do breakowania. Tylko, że ma 4 ataki i s4. Jedyna wada
teoretycznie takim oddział można by coś przyjąć na bok lokhir ubija championa i trololo nikt nie łamie egzekutorów, którzy za chwilę się bardzo konkretnie odwiną
Nie musi wystawiać Lokhir i tak zabije championa i da unbreaka oddziałowi. W tym tkwi cały jego urok. On może bić po dowolnej postaci w walce. Nie musi się z nią sytkać base to base. Lokhir musi przeżyć ture CC. A ma na to sporą szanse ponieważ ma as 2+ i regenke No i budzi terror. A jak się go połączy z magią beasta, to rzeźnik (przerzuty zranień), jakich mało. Wtedy zabije dowolnego bohatera
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Musi być z przodu, ale w CC można zrobić make way i wtedy ma się 3 bohaterów z przodu a FCG w 2 szeregu (tak robią np. ogry).Jarlaxle pisze: a to jest legalne? Command grup nie powinien być zawsze z przodu? Poza tym chodzi mi o bicie po magiczkach
Zgodnie z opisem jego skilla: tak zresztą, możba by go spróbować schować do drugiego szeregu. A wtedy byłby nie do ruszenia.konan pisze:A moge jego atakami uderzyc w czarodzijke bretonską z drugim szeregu?
Jak kawaleria ma as 1+ to rzeczywiście s4 wypada słabo. Ale zawsze można trzymać go w oddziale z razorem