Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
I herszt. Niezbyt może wypieszczony technicznie ale i tak go lubię
może nie malowanie ale jak ktoś lubi stare krasnoludy to może się na mnie podenerwować :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1340819
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1340819
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
-
- Chuck Norris
Bardzo zacna kolekcja
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Jak chcesz mieć czarny-metaliczny to proponuję najprościej: czarny podkład i bardzo delikatny drybrush metalikiem. Dosłownie końcówką grubego pędzla.de_wil pisze:pytanie z cyklu "jak?"
Jak malować czarny metaliczny pancerz płytowy (np. ironbreakera)? ktoś może zna dobry (sprawdzony) i w miarę prosty (czyli bez miliona farb i warstw) tutorial?
mi do głowy przychodzą dwa sposoby ale żadnego z nich nie stosowałem więc nie wiem czy efekt będzie zadawaljący:
1. Ciemny srebrny na podkład, czarny wash i lakier błyszczący bezbarwny
2. kupujemy farbkę czarny metalik ( na pewno są w sklepach modelarskich) i tym malujemy
w każdym razie pochwal się efektem
1. Ciemny srebrny na podkład, czarny wash i lakier błyszczący bezbarwny
2. kupujemy farbkę czarny metalik ( na pewno są w sklepach modelarskich) i tym malujemy
w każdym razie pochwal się efektem
1) to wyjdzie tak jak kazdy normalny metalik. chyba nie o to chodizlo.Thorkild pisze:1. Ciemny srebrny na podkład, czarny wash i lakier błyszczący bezbarwny
2) to moze byc dobre rozwiazanie. w sumie to mzoesz tez zmieszac czarna farbe ze srebrna.
aczkolwiek ja tego jakos nie widze.
wydaje mi sie, ze bedzie to za ciemne i metaliczne przeblyski bedzie widac tylko w momencie gdy swiatlo sie bedzie odbijalo.
nawet jesli krawedzie przejedzie sie troche jasniejszym srebrnym.
tak czy inaczej pokaz efekty
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Łatwiej by było gdybyś pokazał co Ci się podoba. Wtedy było by łatwiej podpowiedzieć.de_wil pisze:pytanie z cyklu "jak?"
Jak malować czarny metaliczny pancerz płytowy (np. ironbreakera)? ktoś może zna dobry (sprawdzony) i w miarę prosty (czyli bez miliona farb i warstw) tutorial?
Może budżetowym rozwiązaniem z dobrym efektem było by kupno medium metalicznego od Vallejo za 8,40 zł. Te medium w różnej ilości dodajesz do każdej farby akrylowej niemetalicznej. Dzięki połączeniu tych farb masz kolor metaliczny. To medium to " Vallejo 70521 Metal Medium MC191 ".
albo czarny i krawedziowanie srebrnym ... ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
kiedyś widziałem na sieci model starego irona pomalowanego na czarno w sposób, który mi się mocno spodobał. nie wpadłem niestety na pomysł, by sobie to zdjęcie zapisać...
z tego, co pamiętam (albo mi się wydaje, że pamiętam) to zbroja była bardziej czarna niż metalowa - może faktycznie czarna farba została zmieszana z małą ilością metaliku. na krawędziach jaśniejsza lekko, ale nieznacznie. do tego był dodany motyw "magiczności" zbroi (ironi mieli rune of stone w 5 ed.) - delikatny jasny niebieski w zagłębieniach, ale też na krawędziach (wash?).
malowanie testowe w przyszłym tygodniu.
z tego, co pamiętam (albo mi się wydaje, że pamiętam) to zbroja była bardziej czarna niż metalowa - może faktycznie czarna farba została zmieszana z małą ilością metaliku. na krawędziach jaśniejsza lekko, ale nieznacznie. do tego był dodany motyw "magiczności" zbroi (ironi mieli rune of stone w 5 ed.) - delikatny jasny niebieski w zagłębieniach, ale też na krawędziach (wash?).
malowanie testowe w przyszłym tygodniu.
...
Myślę, że lepiej by wyglądało krawędziowanie ołówkiem.-Qc- pisze:albo czarny i krawedziowanie srebrnym ... ?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jeśli masz aero to najłatwiej INKami pocieniować. Jeśli pędzelek, to faktycznie wash.
Wyciągnij też światłocień na bujnych brodach i zgraja będzie wyglądała jak ta lala
Wyciągnij też światłocień na bujnych brodach i zgraja będzie wyglądała jak ta lala
Haaa Polska Bialo czerwoni Hamki w naszych barwach Jest klimat ! Fajnie wygladaja !
Kladles bialy na czarnym podkladzie o ile sie moge spodziewac Troche brak gladkosci ale wyglada fajnie
Kladles bialy na czarnym podkladzie o ile sie moge spodziewac Troche brak gladkosci ale wyglada fajnie
3 i 4 to 4 i 5 ed maraudera - clansmani. 1 i 2 to mogą być norsi albo imperiale...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"