Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Bo dobry elf to martwy elf. Jedynym plusem końca warhammera była śmierć wszystkich elfów.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Slayer Zabójców
- Masakrator
I to, żę wszyscy slayerzy znaleźli godną śmierćMatis pisze:Bo dobry elf to martwy elf. Jedynym plusem końca warhammera była śmierć wszystkich elfów.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Myślę, że Imperium i Krasnoludy wiele nie odstają.panterq pisze:Dark Elves i High Elves?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Co racja to racja, może liczebnością krasnoludy nie przodują, za to zaawansowaniem technologicznym jak najbardziej
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Norsmeni też robią swoje. Można uznać że morza warhammera rządzą się same
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Byqu pisze:Morzami rządzi namiestnik Maannana, książę Aldehar van der Maaren
Mimo sympatii Norsmeni według mnie nie. Flota służy im raczej do transportu niż do walki.
Krasnoludy również. Malakai Makaisson i "Niezatapialny v.II" ( ) oraz inne pancerniki mogą stanowić jedynie wsparcie wielkiej floty Imperium,a szczególnie prowincji Nordland.
Zdecydowanie Marienburg i Książe Mórz
Krasnoludy również. Malakai Makaisson i "Niezatapialny v.II" ( ) oraz inne pancerniki mogą stanowić jedynie wsparcie wielkiej floty Imperium,a szczególnie prowincji Nordland.
Zdecydowanie Marienburg i Książe Mórz
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Marienburg został zniszczony przez Glottkina, więc nieKordelas pisze: Zdecydowanie Marienburg i Książe Mórz
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Ach ten Games Workshop potrafią zniszczyć nawet ostatnią ostoję wolnego rynkudebelial pisze:Marienburg został zniszczony przez Glottkina, więc nieKordelas pisze: Zdecydowanie Marienburg i Książe Mórz
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Witam, jestem kompletnie nowy w tym hobby (a właściwie to dopiero mam zamiar zacząć). Jestem fanem warhammera od wielu wielu lat, ale zawsze fundusze uniemożliwiały, lub skutecznie odstraszały mnie od zaangażowania się w bitewniaki. Nieco się w tej kwestii zmieniło i postanowiłem zacząć i zbierać armię wojowników chaosu , jednak nasunęło mi się pewno pytanie: czy w związku z plotkami dotyczącymi rychłego wyjścia 9 edycji WHFB opłaca się teraz zaczynać zbierać figurki? Dodam, że wolałbym latać z miarką i kostkami dookoła stołu niż podziwiać piękne modele na półkach. Czy w związku z tym wiadomo jak to będzie z armiami? Czy jakieś figsy będą unieważnione i tak dalej? Średnio się orientuje w tym temacie więc mam nadzieje, że ktoś mądrzejszy mnie oświeci Czy to prawda że podobno armie mają zostać połączone zamiast pozostać opcjonalnymi sojuszami? O ile w przypadku chaosu to ma jeszcze ręce i nogi (kiedy są inwazje) ale inne kombinacje już nie bardzo.
PS. Witajcie, to mój pierwszy post na forum i dotychczas dużo się tu dowiedziałem, ale mam zamiar zaglądać i udzielać się częściej
PS. Witajcie, to mój pierwszy post na forum i dotychczas dużo się tu dowiedziałem, ale mam zamiar zaglądać i udzielać się częściej
WoC W9 D1 L6
WoCh kupuj w ciemno ta armia zawsze bedzie miała z GW dobrze
A jak dobrze pokupujes zi dasz od razu na okragle to luzem sie na 40k przerzucisz
A jak dobrze pokupujes zi dasz od razu na okragle to luzem sie na 40k przerzucisz
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Jak podoba ci się obecny klimat Wochu to kupuj śmiało, nikt nie zakaże Ci grać na stare zasady.
Ale, jeśli koniecznie zakładasz bycie na bieżąco to wstrzymaj się i chomikuj kasę na przyszłe wydatki (bo znając GW będą spore). 9 edycja to jedna wielka niewiadoma póki co.
Ale, jeśli koniecznie zakładasz bycie na bieżąco to wstrzymaj się i chomikuj kasę na przyszłe wydatki (bo znając GW będą spore). 9 edycja to jedna wielka niewiadoma póki co.