Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: GrimgorIronhide »

Cały problem z Kukizem to że to nie jest poważny senatoris tylko taki trybun ludowy, działa emocjonalnie a nie racjonalnie. W tym głowa JKM żeby wykorzystać to wraz ze swoją wiedzą ekonomiczną i doświadczeniem, na razie potwierdzone mają wspólne listy na jesień. Tylko tak dalej a silna reprezentacja w sejmie bez PSLu wyjdzie krajowi na zdrowie
Korwin-Mikke pisze: Moi Drodzy! To moja ostatnia prośba przed ciszą wyborczą. Spotkałem się na trasie z setkami tysięcy ludzi. Nastrój: WYGRAMY! Jesteśmy potęgą. Sama życzliwość i sympatia. Dwóch tylko ludzi okazało wyraźną niechęć lub wrogość (jeden mną „pogardza” - ale nie wytłumaczył, z jakiego powodu). Teraz musicie Państwo przekonać możliwie wielu Krewnych i Znajomych. Przypominam argumenty:Na zwolenników pp.Dudy i Komorowskiego:„Wynik pierwszej tury jest przesądzony. I tak spotkają się pp.Duda i Komorowski. Więc nie ma sensu marnować na nich głosu – natomiast głosując na JKM pokażecie, że nie podoba się Wam to skorumpowane, nieudolne państwo” Na zwolenników p.Kukiza: „To zacny i porządny człowiek – ale nie zna się na polityce. Najlepszy dowód z tymi JOWami: działają dokładnie odwrotnie, niż On sądzi. Głosując na JKM pokażecie, że jesteście za radykalną zmianą, ale JKM już 50 lat z tym walczy – i dokładnie wie, co trzeba zrobić. Kukiz powinien zrozumieć, że trzeba go poprzeć” Trzeba przypomnieć, że popiera mnie masa ludzi – np. Stanisław Michalkiewicz – w tym wiele kobiet (popierała mnie np.śp. Joanna Chmielewska czy Krystyna Sienkiewicz). I pokazać, jak telewizja kłamie: że niby kazałem strzelać do górników (!!), nie pokazuje wielkich wieców (pokazać!), nie daje czasu w TV (zestawienie dwa dni temu). Itd. Wreszcie podać najwłaściwsze punkty mojego programu: 1) Zlikwidować podatki dochodowe i od kupna sprzedaży, co usunie bezrobocie. 2) Radykalnie zmniejszyć biurokrację i uprościć przepisy 3) Zlikwidować korupcję poprzez prywatyzację4) Wprowadzić prywatną – znacznie tańszą i lepszą – oświatę i służbę zdrowia. Znikną kolejki do lekarzy, lekarstwa (te droższe...) stanieją 6 (sześć) razy. Dobry bywa przykład z weterynarią: psy i koty nie czekają w kolejce do lekarza, a leki i operacje są b. tanie – bo weterynaria jest prywatna! 5) Wetowanie wszelkich podwyżek podatków 6) Zasadnicza naprawa prokuratury i systemu sądownictwa (to drugie potrwa, niestety, kilka lat). 7) Silna 100.000 armia8) Niedopuszczenie, by pp.Duda lub Komorowski wciągnęli Polskę w III Wojnę Światową – do czego się Oni szykują. Robią już próbny pobór do wojska, podbechtują Amerykanów, by zrobili wojnę "w obronie Ukrainy".I tak dalej. To BARDZO ważne. Każdy głos się liczy! Musimy IM pokazać, gdzie raki zimują! Aha: dowiedziałem się dziś, że mamy dziurę w budżecie bo zamówiliśmy o „pół spotu” za dużo. Pieniądze, okazuje się, można wpłacać do 23.59 w niedzielę. Będę wdzięczny – bo jest kłopot... 

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Pająk pisze:
Okoń pisze::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zapisałam się do komisji. Jestem po szkoleniu. Oto czego się dowiedziałam się na szkoleniu:
Głosy wychodzące poza kratkę są NIEWAŻNE. chyba,że są na Bronisława Komorowskiego.
Głosy na Korwina w mojej komisji są zawsze nieważne. Wychodzą poza kratkę wszystkie bez wyjątku. Co drugi głos na Dudę wychodzi poza kratkę i też jest nieważny. Na Bronisława wszystkie są ważne. Urzędujący prezydent zawsze ma ważne głosy. Nawet jak głos jest pomiędzy kratkami. Np pomiędzy Komorowskim a Korwinem trzeba go podciągnąć do góry na Komorowskiego.
Co ciekawe w innej komisji gdzie mój znajomy pracuje co dziesiąty głos na Korwina ma być ważny, żeby jakiś % uzyskał. No bo na wiecach tłumy. Potem ma być tłumaczone, że dużo ludzi na wiecach ale większość w wieku 16-17 lat dlatego Korwin uzyskał taki niski wynik.
Nie dostałam instrukcji co do Kukiza, Jarubasa, Kowalskiego, Tanajno, Ogórek, Wilka.
I najważniejsze. W Komisji w tym roku będą długopisy z czarnym atramentem bo społeczeństwo chce przyjść ze swoimi. Większość ludzi w domu ma długopisy z atramentem niebieskim. Więc głos oddany długopisem z niebieskim atramentem = NIEWAŻNY. Chyba, że na Komorowskiego to uznaje się kolor jest czarny.
Głosy liczymy ręcznie, żeby nie było cyrku z systemem. Jeżeli Komorowskiemu wychodzi mniej niż 50% to mamy odjąć brakującą liczbę % Kandydatowi, który w komisji będzie drugi i dać Komorowskiemu. Np. Komorowski ma 46% a Duda 26% to zabieramy Dudzie 4% i Dajemy Komorowskiemu dzięki Czemu będzie stosunek głosów 50% do 22%. Zaleca się dodawać 1%-2% więcej żeby nie było równe 50% ale 51%,52%.
Każdy z komisji zobowiązany jest zagłosować na Komorowskiego Bronisław Maria. Głos będzie oddawany przed otwarciem lokali wyborczych pod nadzorem specjalnej komisji.
Będę robić tak jak kazali bo podpisałam papiery, które zabrali ze sobą. Inaczej nie dostanę pieniędzy.
KONIECZNIE ! ! ! PROSZE POCZYTAC,JAK BEDZIE PRZEPROWADZONE LICZENIE GLOSOW W WYBORACH
to jest totalna bzdura :wink: byłem w komisji i zorganizowanie czegoś takiego jest właściwie niemożliwe, tym bardziej że przy liczeniu są obecni mężowie zaufania :wink:
ja tez bylem w komisji i moglbym robic co bym chcial, produkowac glosy niewazne na przemyslowa skale. pisze z cudzego lapka i nie mam polskich znakow.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Korwin-Mikke pisze:  Trzeba przypomnieć, że popiera mnie masa ludzi – np. Stanisław Michalkiewicz
WOW Stanisław Michalkiewicz popiera Krula - zawsze myślałem że bliżej mu do Sławomira Sierakowskiego...
Korwin-Mikke pisze:I pokazać, jak telewizja kłamie: że niby kazałem strzelać do górników (!!),
a komu miał kazać Kucom ? policji ? wojsku ?
Korwin-Mikke pisze:nie pokazuje wielkich wieców (pokazać!),
to se kup telewizje i pokazuj 24h niewidzialna ręka rynku FTW
Korwin-Mikke pisze:nie daje czasu w TV (zestawienie dwa dni temu). Itd.
wrzucisz ?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

@Żaba
Straszny bełkot.
wrzucisz ?
http://www.wykop.pl/artykul/2535149/ile ... lne-zarty/
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Wiecie mnie osobiście ominą wybory, ale tak sobie was czytam i odnoszę wrażenie, sposób argumentacji który się napotyka bardzo pokrywa się z logiką którą operują ich polityczni przedstawiciele.
W ogóle mam wrażenie że toczy się walka korwinowcy vs reszta świata. Cóż IMO ta postać jest równie barwna co palikot swego czasu i równie szybko zgaśnie.

A co do panów szczególnie grimgora i xeta, nie żeby coś, ale większość użytkowników na wasze posty reaguje pewnie podobnie jak ja:

Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

kuba, jednak fajniej wypadałeś jak stroniłeś od polityki :lol2: nie wiem czy tak szybko zgaśnie, bo Palikot działa w praktyce jakieś 6 lat, a Korwin 26 i ciągle, popatrz pan nie gaśnie, a jaśnieje.
kubencjusz pisze:większość
http://www.polskatimes.pl/artykul/43979 ... l?cookie=1 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Żaba

JKM powie: do kobiet, które będą podpalały sklepy i niszczyły samochody kazałbym strzelać.

TVN powie: JKM chce strzelać do kobiet.

Żaba powie: JKM chce strzelać do kobiet.

nc

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

To po co to mówi?

Rozsądny człowiek powiedziałby, że kobiety, które będą podpalać sklepy, powinny być traktowane tak samo, jak mężczyźni-wandale.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jeżeli górnicy chcą wyszarpać od rządu 3 mld złoty niech sobie protestują.

Jeżeli ci sami górnicy żeby wyszarpać 3 mld złotych podpalają sklepy i niszczą kilofami samochody kazałbym strzelać.

TVN : JKM chce strzelać do górników

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Po pakiecie artykułów typu: "pobił mnie suszoną podwawelską", czy "zabiły go opony zimowe" fakt, że Cię to razi jest dziwny....

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

kubencjusz pisze:Po pakiecie artykułów typu: "pobił mnie suszoną podwawelską", czy "zabiły go opony zimowe" fakt, że Cię to razi jest dziwny....
dobry jest tez "nie spie bo trzymam szafe"
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Xet pisze:Jeżeli ci sami górnicy żeby wyszarpać 3 mld złotych podpalają sklepy i niszczą kilofami samochody kazałbym strzelać.
Wbijta sobie do głowy. Kontrola tłumu nie poelga na ładowaniu ostrą amunicja gdy tylko pojawia sie problem! JEst naprawde sporo innych rozwiazan ktore nie zakladają zabijania. A to że JKM widzi tylko to strzelanie (z ostrej amunicji - to tez jego słowa) to niewazne czy chce strzelac do wandali, kiboli czy szalonych wyznawcow Sigmara - jest po prostu skandaliczne że nie znajduje innego rozwiązywania problemów niż XIX argument ołowiu. Ale mało to dziwi bo jego poglądy włąsnie z tej epoki się wywodzą i do niej pasują

No ale skoro takich ma sympatyków:

Obrazek
btw - z profilu KORWINa:

Aha: dowiedziałem się dziś, że mamy dziurę w budżecie bo zamówiliśmy o „pół spotu” za dużo. Pieniądze, okazuje się, można wpłacać do 23.59 w niedzielę. Będę wdzięczny – bo jest kłopot...
Z góry dziękuję.

Co za beka :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Xet pisze:Jeżeli górnicy chcą wyszarpać od rządu 3 mld złoty niech sobie protestują.

Jeżeli ci sami górnicy żeby wyszarpać 3 mld złotych podpalają sklepy i niszczą kilofami samochody kazałbym strzelać.

Inteligentny polityk:
Coś takiego jest w państwie prawa niedopuszczalne. Policja jest od tego, by chronić mienie praworządnych obywateli.
Następnie wyciąga np. zdjęcie rodziny, do której należał jeden z podpalonych samochodów i opowiada, jakie mają kredyty, jak nie dadzą radę kupić nowego samochodu w tym roku i ile % ich pieniędzy jest co roku przekazywanych górnikom w formie dotacji, dopłat do ZUS itd.

Better?

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jak kibic wbiegnie na murawę i zastrzelą.

Dobrze zrobili, musi się liczyć z tym, że łamiąc prawo może za to zapłacić.

Górnicy przyjechali z kilofami wyszarpać 3 mld złotych, podpalają sklepy i niszczą samochody.

Są inne cywilizowane metody, żeby poradzić sobie z tym problemem.

nc

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

JKM mówi, żeby strzelać do podpalaczy

TVN mówi że korwin chce podpalać albo strzelać do ludzi

Żaba mówi, że korwin chce strzelać do podpalaczy

better ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Barbarossa pisze:
Xet pisze:Jeżeli górnicy chcą wyszarpać od rządu 3 mld złoty niech sobie protestują.

Inteligentny polityk:
Coś takiego jest w państwie prawa niedopuszczalne. Policja jest od tego, by chronić mienie praworządnych obywateli.
Następnie wyciąga np. zdjęcie rodziny, do której należał jeden z podpalonych samochodów i opowiada, jakie mają kredyty, jak nie dadzą radę kupić nowego samochodu w tym roku i ile % ich pieniędzy jest co roku przekazywanych górnikom w formie dotacji, dopłat do ZUS itd.

Better?
Dokładnie jak piszesz

Xet - jak uważasz, że kibica zastrzelili "i to dobrze" to spoko, pozdro, szacun. Ale jak beda strzelać kiedys do dynamicznych marszów korwinistów na stolicę to kurwa nie licz na zrozumienie ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

przecież ja was cytuję

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie, to ja cytuje Ciebie. Ja w zyciu nie wypowiedzialem tego co niby mi przypisujesz :P wiec popracuj nat cudzysłowiami

Btw niezły kabaret na face:
1) Zlikwidować podatki dochodowe i od kupna sprzedaży, co usunie bezrobocie.
hahahaha
Zlikwidować korupcję poprzez prywatyzację
Say what? Zamaist placic lekarzowi w kopercie po prostu bedzie sie placic na konto? :D
Wprowadzić prywatną – znacznie tańszą i lepszą – oświatę i służbę zdrowia. Znikną kolejki do lekarzy, lekarstwa (te droższe...) stanieją 6 (sześć) razy. Dobry bywa przykład z weterynarią: psy i koty nie czekają w kolejce do lekarza, a leki i operacje są b. tanie – bo weterynaria jest prywatna!
Taaaa tania weterynarja, np przeszczepy narządów te są szczególnie tanie :)
Wetowanie wszelkich podwyżek podatków
Czyli przedluzenie wprowadzenia pdowyzki o 2 miesiace (odrzucenie veta) a nie czekajcie przeciez vacatio legis od nastepnego okresu pdoatkoweg ergo NIC to nie zmieni...

potem jakies straszenie wojną - i wmawianie kandydatom czegos czego nie powiedzieli, jakies marudzenie ze zreformuje sadownictwo i prokuratur - ale nie pisze JAK zreformuje...

Tak - taki włąsnie jest obraz XXIwiecznego populisty z XIX wiecznymi resentymentami

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

kubencjusz pisze:Wiecie mnie osobiście ominą wybory, ale tak sobie was czytam i odnoszę wrażenie, sposób argumentacji który się napotyka bardzo pokrywa się z logiką którą operują ich polityczni przedstawiciele.
W ogóle mam wrażenie że toczy się walka korwinowcy vs reszta świata. Cóż IMO ta postać jest równie barwna co palikot swego czasu i równie szybko zgaśnie.

A co do panów szczególnie grimgora i xeta, nie żeby coś, ale większość użytkowników na wasze posty reaguje pewnie podobnie jak ja:

Obrazek
Otóż, to. Dodam, że niektórzy prominentni przedstawiciele korwinizmu głosowali na Palikota 8) elektorat buntu się szybko znudzi Korwinem. Tzn. znudzi się jak wejdzie do Sejmu, bo akurat ukula te 5% i nagle okaże się, że Korwin jest dokładnie taki sam, jak reszta. Wtedy skruszeni Korwiniści będą z łzami spływającymi po policzkach, zarzekać się, że oni zawsze byli za Cookiem 8) a to co pisali, na forum, to takie tam żarciki. A tak właściwie, to z Korwina, jak z Palikota się wyrasta. A to ich dzień... My! Tylko pokiwamy ze zrozumieniem

Poza tym, o tym, że Korwin jest słaby już świadczy fakt, że znowu jego wyborcy muszą w pocie czoła tłumaczyć wypowiedzi swego mistrza :P marudząc, jak to reszta świata, ciemny i głupi lud, nie rozumie ich "księżyca życia", który od 25 lat ciągnie ze swoim dothrak'iem na Warszawe i dotrzeć nie może :P zabłądził gdzieś po drodze w Brukseli i koniec wojażdy :P ot, parabola Korwina. Westeros nie dla niego 8)

A jak rozmawiamy o Cooku, to tylko o jego programie! Czujcie moc 8)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

My! Tylko pokiwamy ze zrozumieniem
PODSUMOWANIE - proszę o weryfikację czy się nie pomyliłem:
Głos niewazny 1.
na Jarubasa =1,
na Tanajo = 1,
na Kowalskiego = 1,
na Brauna = 1,
na Komorowskiego = 2,