Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Fluffy »

Chce Was poinformować, że w czasie ciszy wyborczej temat ze względu na obowiązek jej zostanie zablokowany, aż do 21 w niedzielę.
Lol :mrgreen:
A to na jakiej podstawie prawnej?

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Fluffy pisze:
Chce Was poinformować, że w czasie ciszy wyborczej temat ze względu na obowiązek jej zostanie zablokowany, aż do 21 w niedzielę.
Lol :mrgreen:
A to na jakiej podstawie prawnej?
Kodeks Wyborczy

Art. 77. 1. W dniu głosowania oraz na 24 godziny przed tym dniem zwoływanie zgromadzeń, organizowanie pochodów i manifestacji, wygłaszanie przemówień, rozdawanie ulotek, jak też prowadzenie w inny sposób agitacji na rzecz kandydatów jest zakazane.

Fluff mam świadomość, że to trochę przerost formy nad treścią, ale trzymajmy się zasad
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

To godzi w moje podstawowe konstytucyjne prawo do wolnej wypowiedzi i głoszenia poglądów, jako prywatnego człowieka. Nie jestem członkiem żadnego komitetu wyborczego, wyrażam swoje prywatne poglądy. Zapewne jak większość wypowiadających się w temacie.

Znajomych dyskutujących przy piwku o polityce też byś zamykał i ładował milion PLN kary?

Proszę o wskazanie konkretnego przepisu.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Fluffy pisze:

Znajomych dyskutujących przy piwku o polityce też byś zamykał i ładował milion PLN kary?

Proszę o wskazanie konkretnego przepisu.
Nie, ponieważ rozmowy przy piwie w przeciwieństwie do tych na forach internetowych nie mają charakteru publicznego.

Przepis już wskazałem.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Fluffy daj sie Robertowi wyszalec, w koncu studiuje prawo :P

Ale swoja droga mowilem ze bedzie szalał - mówiłem :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Mało które forum internetowe wprowadza ciszę wyborczą, nawet takie o znacznei większym zasięgu niż bp. Poza tym, przeciez w 1 turze nikt nie blokowal tego tematu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

malo ktore forum sciga tez za oficjalne proby sprzedazy recastow z rosji czy chin

take it or leave it, jak dla mnie :)
zresztą temat Polity Ekonomia i inne tam będzie otwarty o programach partii mozna tam gadac
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

I znów będzie Bigos, Ciastko, Ogórek itd. :D Nikt tutaj nie agituje za żadnym z kandydatów, którzy są w drugiej turze :) Korwin tam nie startuje ani Kukiz :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

gajowy ostatnio zrobił się tak płodny w inicjatywy że jakby kampania potrwała jeszcze tydzień to może oddał by mi kasę z OFE a po paru kolejnych dniach zaczął grać w batla. smutne jest to że jeśli te wybory wygra to już będzie miał wszystko i wszystkich jeszcze bardziej w dupie. referendów się zachciało, obrońca demokracji bezpośredniej.. a jak było referendum o Bufetową to zachęcał żeby do lasu iść...
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Może tak. Chciałem to zrobić dla dobra użytkowników, bo niektórzy mogą złamać delikatną granicę między rozmowa o kandydatach, a agitacją. To prawda Andrzej, że nikt nie blokował, bo nie chciałem tego robić i nikt też nie chciał. Natknąłem się jednak na reportaże, że prokuratura zamierza oskarżyć ponad dwustu użytkowników internetu za prowadzenie agitacji. Chodziło głównie o wpisy typu ,, głosuj na X, bo Y to matoł" myślę, że i tak im odpuszczą, ale chciałem tego oszczędzić naszym userom. Dobrze w takim razie nie będę zamykał tematu, ale pamiętajcie, żeby nie pisać manifestów wyborczych od 0:00 23.05.2015 r.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Na szczęście Heretic jest tu Panem i Władcą. A ja mu będę pomagał. Szczególnie drugi link polecam.
https://www.youtube.com/watch?v=aCAxjXGjhcY
https://www.youtube.com/watch?v=Otub59k1VDw
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Heretic pisze:Natknąłem się jednak na reportaże, że prokuratura zamierza oskarżyć ponad dwustu użytkowników internetu za prowadzenie agitacji. Chodziło głównie o wpisy typu ,, głosuj na X, bo Y to matoł" myślę, że i tak im odpuszczą, ale chciałem tego oszczędzić naszym userom.
Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Grolshek i Heretic przypominacie mi młode wilki 8)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kal_Torak pisze:
Heretic pisze:Natknąłem się jednak na reportaże, że prokuratura zamierza oskarżyć ponad dwustu użytkowników internetu za prowadzenie agitacji. Chodziło głównie o wpisy typu ,, głosuj na X, bo Y to matoł" myślę, że i tak im odpuszczą, ale chciałem tego oszczędzić naszym userom.
Na serio coś takiego ma miejsce!?! Nawet nie jestem wstanie znaleźć na takie działanie prokuratury odpowiednich słów...
Oni tak lubią czepiać się tam gdzie nie trzeba, a tam gdzie muszą się sprawą zająć to dziwnie nabierają wody w usta.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

ooo zaraz zaczynają :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Oooooj, z Dudem jest źle. W warstwie komunikacji niewerbalnej dzieją się tragiczne rzeczy, jakiś trzęsawki, co oni mu dali?

Wpierw trzęsie głową, potem ramionami, wygląda jak zdenerowany ptak.

Chorągiewka była ciekawym pomysłem, ale Bronek jako tako wybrnął, tylko w jednym punkcie się nieco zafafmucił na razie. Propsy dla tych, co go trenowali, good job.

Poza tym, podobał mi się kompletny offtop obu stron na początku i skok do gardzieli. W zasadzie zignorowali 50% pytań Moniki i wygłosili własne spicze.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Barb, srlsy, podobaja Ci sie takie zagrywki pod publiczke? Przeciez ta debata to juz tylko wzajemne wyciaganie sobie hakow - wczesniej Duda staral sie miec przekaz i byc merytoryczny, teraz zszedłw dól do poziomu Komora - zobaczymy czy jak w slynnym przyslowiu zostanie pobity doswiadczeniem, na razie Pan Prezydent raczej leży - w aktegoriach win=lose przyjetych przez mainstreamowe media

Hej, rzady PiSu, znowu :D nie wiem jak przezylem ten terror majac zaledwie 14 lat...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Debaty mi się podobają choćby ze względów zawodowych - to, jak ludzie sobie radzą pod presją, mowa ciała, riposty - to jest ciekawe, chociaż niemerytoryczne. A dużo pracy w to weszło.

Czy jest natomiast sens słuchać debat? Średnio. Wiadomo, że oni mają przygotowane spicze i większość ich wypowiedzi to są właśnie takie gładkie wcześniej wypieczone buły. Nikt nie zaryzykuje kontrowersyjnych poglądów, co widać było choćby przy okazji ominięcia pytania o Aborcję i in vitro.

W części gospodarczej Duda się trochę ogarnął, ale nadal się nieco trzęsie.

Edit: a teraz ma coś z oczami. Ja p$%%#lę, mogli go ogarnąć lepiej. Wypowiedź świetna, ale mruganie w połączeniu z wyciąganiem szyi kuriozalne. A Komorowskiego suszy, bo ciągle łyka.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Suszy bo ciągle łyka :P ?

osobiście uważam że trojkat weimarski to organizacja w ktorej jestesmy 5tym kołem i w najwazniejszych sprawach Niemcy i Francja i tak ugadują się razem. Natomiast grupa wyszehradzka to organizacja która mam przyszłość - tam mozemy byc liderem, a wielki sojusz panstw od morza do morza - od Szwecji po Rumunie, moglby w UE reprezentowac interesy Europy Srodkowej (ktora ma interesy inne niż europa zachodnia) i stworzyc silny i wplywowy blok bedacy przeciwwaga dla Francji i niemeic przy wsparciu wyspiarzy - na to naprawde sa widoki, i to nie ma byc wojna wewnatrz UE, a pelna racji stanu i racji samej Unii zdrowa konkurencja w efekcie ktorej ta organizacja powinna sie rozwijac i konkurowac z NAFTA i BRIC bo ma takie mozliwosci, ale Polska musi byc liderem, nie może byc widzem i kibicem, tylko aktywnym graczem - a to niestety moze sie zdarzyc tylko za Dudy, bo Po i Bronek to tylko salonowe pieski w przedpokojach minstrow spraw zagranicznych Francji i Niemiec ; /

Dalej powoluje sie na zmanipulowana ankiete - nie chce mu sie czytac interneta? pewnie za duzo gra w wieska 3 ...

ODPOWIEDZ