Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Marks »

Masz rację, technicznie było zdecydowanie lepiej.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

http://www.fakt.pl/polityka/-6-tys-zl-t ... sg_infobiz

Ja nic nie chce mówić, ale jest już po wyborach :D Nawet mi żal Komorowskiego :mrgreen: odrzucił flagę PO, jakby była śmierdząca, a ta wylądowała na podłodzę. No ale :mrgreen: Bieńkowska znokautowała PBK :D
Jak można, decydując o życiu Polaków, aż tak bardzo oderwać się od rzeczywistości! Elżbieta Bieńkowska (51 l.) jeszcze jako wicepremier mówiła rzeczy, od których włos się jeży na głowie. – 6 tys. zł! No rozumiesz to? (...) To jest niemożliwe, tak? Żeby ktoś za tyle pracował – dziwiła się ówczesna minister infrastruktury w rozmowie z Pawłem Wojtunikiem (43 l.), szefem CBA. Rozmowę, będącą kolejną szokującą odsłoną afery taśmowej, w lutym 2014 r. nagrali kelnerzy w restauracji Sowa i Przyjaciele, a jej treść ujawnił właśnie tygodnik „Do Rzeczy”.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Słuchałeś nagrania (całości), czy opierasz się na artykule? Bez sensu w sumie o to pytać nawet, bo nie trudno się domyślić odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Nie słuchałem dwugodzinnego nagrania w całości. Rozumiem, że Ty to zrobiłeś i z chęcią wyjaśnisz światu co Bieńskowska miała na myśli :mrgreen: Poza tym, stwierdzam prosty fakt: jak ludzie to przeczytają... a przeczytają :mrgreen:

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Kto jest sprawą zainteresowany niech sam odsłucha nagrania, a nie prosi o wyjaśnienia.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No wydaje mi się, że jeśli Duda wygra, to w dużej mierze dzięki tej taśmie. Timing jej wypuszczenia był bezbłędny - gdyby to wyszło razem z innymi sensacjami od Sowy, to pewnie by przyschło. A tak, w końcówce kampanii - trafiony zatopiony. Co prawda przez członków służb lub prokuratury, którzy to wyciekli, ale bardzo celnie.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Skoro raz po wygralo przez zaplakana sawicka to 1-1
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

PO na bank przegra któreś wybory. Jeśli nie te prezydencki i parlamentarne, to w następnych poniesie już spektakularną klęskę. Jest już zbyt duże zmęczenie ich rządami i nieudolnością.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Barbarossa pisze:No wydaje mi się, że jeśli Duda wygra, to w dużej mierze dzięki tej taśmie. Timing jej wypuszczenia był bezbłędny - gdyby to wyszło razem z innymi sensacjami od Sowy, to pewnie by przyschło. A tak, w końcówce kampanii - trafiony zatopiony. Co prawda przez członków służb lub prokuratury, którzy to wyciekli, ale bardzo celnie.
Normalnie można się doszukiwać poparcia specsłużb dla PiSu. Nic tylko jakiś inszy Sumlinski i już mamy "Ciemne ścieżki AD do prezydentury" :mrgreen:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

QQrydza
Prawie jak Ziemko

A to nie funkcjonuje ta historia że tasmy był dostepne juz w 2011 ale czekano z ich publikacja na kampanie ;) ?

Nowy spot Komora mi sie podoba - "Nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć", cóż za młodzienczy bunt ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie mogłem oglądać debaty. Czy możecie mi powiedzieć, czy został poruszony temat WSI, czy znów kandydaci na urząd prezydenta nie docenili powagi tego zagadnienia? =P~
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jakoś nie docenili. Ale szczerze to nie mogę powiedzieć, żeby w ogóle był poruszany jakikolwiek istotny temat. Na pytanie o stanowisko w sprawie aborcji Duda odpowiedział, że rektor UJ powiedział, że nie blokuje etatu, a Komorowski poprosił o przeprosiny za nazywanie go kłamcą.

Wszystkie wypowiedzi kandydatów miały luźny cel "nie powiedzieć nic kontrowersyjnego dla centrum" + "pojechać drugiemu". Różnice zdań zarysowały się przy okazji tego, czy orzeł może być z czekolady, jak bardzo przepraszać Żydów za Jedwabne i konwencji antyprzemocowej.

Duda nie cytował taśm ani nie używał WSI, od tego jest internet przecież, po co sklejać sympatyczny budyniowy image z tematem, który jest już w grze.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, o 07:56 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

jedni robią orła z czekolady inni marsze z pochodniami :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Wobec tego kwestia jest poważna i polaryzująca, bo przecież żar z pochodni mógłby stopić orła z czekolady.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No i dobrze, ze nie jechał. Hit na dziś - "za 6 tysiecy to tylko frajer pracuje" ^^ Komentarz Czarzastego - no to trzeba sie pochylic nad postulatem placy minimalnej, celnie :)

Bronek aktualnie podkreśla swoje komeptencje hmmmm

I nie powiedzial ze bedzie gral w Wieska 3 w trakcie ciszy - nie głosuje :( juz łamie obietnice wyborcze :(

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

debata technicznie lepsza niz pierwsza. wg mnie lepsza formuła.
Komorowski lepszy w pierwszej czesci, Duda w drugiej.

Ale naprawde sztab przygotowal Dude do debat slabo. Nieumiejętność przegadania gajowego powinna byc odnotowywana w CV.

Jezeli ktos oczekiwal merytorycznych odpowiedzi na pytania (ktore byly calkiem niezle, trzeba tez pochwalic prowadzacych) to raczej sie zawiódł. Bardziej utwierdzenie wlasnego elektoratu + mrugnięcie okiem do niezdecydowanych.

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

A wybiorcza znowu wymyśla. I komu tu wierzyć :roll:
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,143885, ... larniejsze
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mi to się śmiać chciało bo moja żona (kompletnie nie interesuje się polityką) stwierdziła po 2 wypowiedziach Dudy, że to debil, który jej podniósł ciśnienie...

Chodziło o pomoc dla Frankowiczów i SKOKI... akurat tak się składa, że moja żona jest bankowcem i w głowie jej się nie mieści jak Państwo z naszych podatków ma pomagać idiotom, którzy zadłużyli się we franku szwajcarskim... a co do SKOKÓW to ona nie rozumie jak Duda mógł bronić decyzji Kaczki o tym, żeby nie poddawać SKOKów pod kontrole KNF a już tekst, że to wina KNF, że upadło SKOK Wołomin to po prostu komedia...
Do tej pory jedyne wypłaty z BFG dotyczyły właśnie klientów SKOK...
Ciekawe co będzie jak Duda przerżnie wybory a z szafy wyskoczy Prezes, Pawłowicz i Macierewicz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

poszukiwania polityka który nie ma nic "za karkiem" jest równie karkołomne jak znalezienie dziewicy w burdelu.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Nie wiemy czy pomoc frankowiczom ma byc z budzetu. Powiedział, że 60% umów kredytowych ma bezprawne klauzule, wiec moze po prostu przymuszą banki do przewalutowania ?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, o 09:17 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ