Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Xet »

Z dwojga złego myślę, że PIS będzie trochę mniej kradł.

Skoro i tak mamy państwo opiekuńcze to niech to państwo rozwiązuje problemy. Rozwiązania pośrednie dają pośrednie rezultaty.
700 tyś dzieci niedożywionych w podstawówkach co jest naocznym faktem. 500 zł dla dzieci najbiedniejszych i 500 zł na drugie dziecko w średniozamożnych z mojego punktu widzenia racjonalności wydatków państwa ma sens. Niech zabiorą się za przywileje emerytalne gdzie jest 30 mld zł.

bardziej na lewo to jeszcze nie znaczy, że lewak, jest bardziej na lewo. what the fuck is wrong with u guys ?

ps:

Na PiS chce głosować 35 procent ankietowanych - o 5 punktów procentowych więcej niż w badaniu z kwietnia. Platforma ma 34 procent poparcia, czyli o dwa punkty mniej niż poprzednio. W Sejmie znalazłyby się też PSL i KORWiN (po 5 procent poparcia). Osłabione po porażce Magdaleny Ogórek SLD ma 4 procent (o 3 punkty mniej) i nie weszłoby do Sejmu, podobnie jak Twój Ruch (2 procent), Ruch Narodowy czy Kongres Nowej Prawicy (po 1 procent).
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, o 14:09 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Żaba , częścią twoich wywodów można się zgodzić , z częścią nie gdyż wykazujesz lub nie chcesz się wykazać zainteresowaniem w danym temacie ( to skręcanie prezydenta w lewo ---patrz słynna ustawa anty przemocowa , ja Ci nie będę jej cytował , rusz zadek , poszukaj jej i dokładnie przeczytaj tę lekturę , a następnie poinformuj o wnioskach). Pamiętaj , diabeł tkwi w szczegółach. :twisted:

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Xet wyloguj się, najpierw popierasz i walczysz jak lew o Korwina, a teraz popierasz socjalistów. Dożywianie dzieci i rozdawanie najuboższym nie pomnoży pieniedzy które wpływają do budżetu. Już lepsza jest idea Bredzisława by dać młodym, bo część kasy wroci w przyszłości z podatku dochodowego.Jak chorągiwka od 30 stron tematu ,aż szkoda ciężko to czytać - ale nadzieje umiera ostatnia i doczekamy się wreszcie logicznego postu.

Asmodai
Chuck Norris

Post autor: Asmodai »

Z dwojga złego myślę, że PIS będzie trochę mniej kradł.
Rzewnie naiwne =D>
700 tyś dzieci niedożywionych w podstawówkach co jest naocznym faktem. 500 zł dla dzieci najbiedniejszych i 500 zł na drugie dziecko w średniozamożnych z mojego punktu widzenia racjonalności wydatków państwa ma sens. Niech zabiorą się za przywileje emerytalne gdzie jest 30 mld zł.
Emerytury są takie, jakie kto sobie wypracował w chwili, kiedy było określone prawo. Czyli formalnie jest to umowa z państwem, że jak pracujesz tyle i tyle, to tyle Ci się należy. Jakbyś się czuł, jakby ktoś złamał umowę i zabrał Ci twoje zarobione pieniądze?

500zł na dziecko. Flaki mi się przewracają. Skorzystają "najbiedniejsi" tylko znów jesteś naiwny. Ci najbiedniejsi często pobierają świadczenia których razem jest często więcej niż wynosi minimalna płaca. 500zł od głowy co miesiąc to fraszka dla każdego pijaka dziecioroba - już zacierają ręce. Już nie opłaca im się pracować bo państwo ich utrzymuje, a ty uważasz, że sensownie jest jeszcze dawać im podwyżkę. A dzieci będą głodne nadal - bo zamiast na żarcie, pijak kasę przytuli i jeszcze żonce wpie...li aby cicho siedziała. Co więcej, rozdawnictwo Kaczora sfinansują właśnie rodziny pracujące - czyli tacy co często zapierdzielają na dwóch etatach by dzieciaka wychować. Im ciężej będą pracować, tym więcej się dołożą.
Więcej ulg podatkowych powinno być - wtedy ten co rzeczywiście pracuje na dzieci będzie miał lżej.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Zaleś pisze:( to skręcanie prezydenta w lewo ---patrz słynna ustawa anty przemocowa ,
Komor to "lewicowiec" dla PIS-u (i nie jest to komplement ani dla jednych ani dla drugich).
na zachodzie gość o podglądach Komora byłby konserwatywnym chadekiem... EOT

P.S. przemoc w rodzinie to tradycja... by Duda :roll:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Asmodai pisze: Więcej ulg podatkowych powinno być - wtedy ten co rzeczywiście pracuje na dzieci będzie miał lżej.
+100 - pomoc nie w formie zasiłku tylko ulg w podatku - bo inaczej hodujemy patologię (która podatków nie płaci) zamiast klasy średniej.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

HAHA PiS mniej kradł :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kaczorki dobrali się do FOZZ a i jeszcze afera "Telegrafu"... hmmmm a czekaj to nie PiS tylko PC się wtedy nazywało... ale ludzie ci sami... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Asmodai +1!!!!! dawno powinno się skończyć z dotowaniem pijaków/nierobów dzieciorobów!!! robisz sobie dzieci to je utrzymuj a nie wyciągaj łapę po kasę z budżetu bo ci się nie chce pracować bo bez wykształcenia żadnego to zarobisz niewiele więcej jak byś pracował normalnie... a na zasiłkach można leżeć do góry brzuchem i sobie pić...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Żaba pisze: P.S. przemoc w rodzinie to tradycja... by Duda :roll:
ej ej, nie manipuluj. Duda mówił, że obecne rozwiązania prawne w Polsce są dobre, tylko nie stosowane, i że przemoc w rodzinach mamy niżej niż w krajach które wspomnianą konwencję stosują. I mówił, że konwencja uderza w rodzinę i w tradycję a powoływał sie nawet na Zolla więc chyba nie takiego zdecydowanego PiSowca

cos slyszalem że byl jakis zamach na Prezydenta - zamach stanu 2 dni przed wygranymi wyborami? so true :D Ja na tym TV nic nie widze (i przypominam że zastrzelono - na smierc - działacza PiSu ale wiadomo, że to juz przeszłość tak daleka że nikt nie pamieta...) smierdzi prowokacją, ciekawe że pisowcy nie atakowali Prezydenta 5 lat a jak maja tuz tuz zaraz wygrac to nagle eskalacja - srsly :) ?

No jasne, wspominajmy jakas przeszłosć olejmy poprzednie 8 lat i dewastacje kopalni, no niestety nie ma 40 lat i jedyne co pameitam z lat 90tych to zniszczenie polskiego kapitału i przemysłu pozdro :)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2015, o 15:04 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

SoCiu pisze:Xet wyloguj się, najpierw popierasz i walczysz jak lew o Korwina, a teraz popierasz socjalistów. Dożywianie dzieci i rozdawanie najuboższym nie pomnoży pieniedzy które wpływają do budżetu. Już lepsza jest idea Bredzisława by dać młodym, bo część kasy wroci w przyszłości z podatku dochodowego.Jak chorągiwka od 30 stron tematu ,aż szkoda ciężko to czytać - ale nadzieje umiera ostatnia i doczekamy się wreszcie logicznego postu.

Chciałem zauważyć, że w 2 turze nie ma JKM, a na jesień będę dalej na niego głosować. Jakieś to się u POwiaków popularne stało żeby zamykać usta/ wylogowywać/ ośmieszać kogoś kto ma inny pogląd.

Pomnożenie budżetu to nie jest cel sam w sobie. Celem jest wzrost PKB. Inna redystrubucja może zwiększyć PKB np. niskie emerytury zwolnione z PITu, wsparcie dla niedożywionych dzieci jako pierwsze z brzegu ponieważ te nadwyżkowe pieniądze zostają wydane w kraju na konsumpcję pierwszej potrzeby.
100 tyś miejsc pracy przy 2 mln bezrobociu to jest 5% problemu. Ile przy tym poleci wałków, ile urzędników będzie zatrudnionych ?

Cofnięcie wieku emerytalnego to obciążenie dla budżetu, ale i spadek bezrobocia, a więc i wyższy wzrost PKB. Jeżeli ja mówię cały czas, że ratuje nas 6% wzrost PKB to taki musimy osiągnąć. Lepiej żeby młody pracował i zarabiał 1500 zł, a stary dostawał 1500 zł emerytury, niż młody siedział na bezrobociu, a stary dostawał 3000 zł emerytury. Przestałem wybierać mniejsze zło. Jestem młody, chcę żeby młodym było łatwiej dostać pracę/ awansować, a i żona nie chce pracować jako nauczycielka do 67 roku bo po prostu zdrowie nie wyrobi na 100%. Pielęgniarki i inni powiedzą to samo.

Dalej powtarzam, że wolę inną politykę ale PO tak zadłużyła kraj, że nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mógł go bardziej zadłużyć. Jeżeli zadłużą to w pierś uderzą się ci co głosowali na PIS, ja głosuję na JKM.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Zadłuzenie będzie rosło - zmiany budzetowe nie działaja z dnia na dzień a nawet jak wygra PiS/Kukiz/JKM to beda musieli zyc z budżetem ustukanym przez ostatnią władzę, a pewnie będzie to budżet złośliwy :)

Eh co za Duda, potepia atak na Prezydenta - no co to za porządki...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

-Qc- pisze:Zadłuzenie będzie rosło - zmiany budzetowe nie działaja z dnia na dzień a nawet jak wygra PiS/Kukiz/JKM to beda musieli zyc z budżetem ustukanym przez ostatnią władzę, a pewnie będzie to budżet złośliwy :)
Właśnie podsumowałeś cały plan gospodarczy PiSu po wygranych wyborach na jesieni. Było by doskonale, ale PO tak popsuło że nic się nie da zrobić.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Postaram się w miarę obiektywnie napisać. Tak jak większość osób, które się tu wypowiadają nie jestem specjalistą ani od polityki zagranicznej, ani od ekonomii czy prawa. Swoją wiedzę na ten temat czerpie ze źródeł, które mogą być zmanipulowane przez poglądy ich autorów. Na szczęście zdaję sobie z tego sprawę i nie silę się na ekspercki ton, tak jak wielu gimbusów i nie tylko w tym temacie. Tak jak dla większości Polaków te wybory dla mnie są konkursem popularności i bliskości światopoglądowej do jakiegoś kandydata.
Na całe szczęście do drugiej tury dotarli kandydaci, których obecność w pałacu prezydenckim by mnie nie przerażała. Jestem sobie w stanie wyobrazić Dudę i Komorowskiego podczas rozmów z Putinem czy Obamą. Jestem sobie w stanie wyobrazić, że będą racjonalni i pracowici. Bardzo mnie cieszy, że do drugiej tury nie dotarł Kukiz, Palikot, Braun, Kowalski czy JKM, którzy nie potrafią się zachować albo rządzą nimi emocje, nie potrafią wypowiadać się umiarkowanie i nie mają żadnego silnego zaplecza, które umacnia ich pozycję wewnątrz kraju. W tym sensie wybory dla takiej osoby jak ja są już w pewnym sensie wygrane, nie będę musiał wstydzić się za zwycięzcę, tak jak wstydzę się za zachowanie JKM w europarlamencie, czy z zażenowanie patrzę na gościa o aparycji menela, który miałby być moim prezydentem. Do finału trafiło dwóch najnormalniejszych.

Mimo tego częściowego sukcesu widzę też i dużą porażkę polskiej polityki. Znajduje ona swoje odbicie chociażby na kilkudziesięciu stronach tej dyskusji. Jedyny wybór jak jest w Polsce jest miedzy konserwatywnym socjalistą, a konserwatywnym socjalistą.
Nie ma nigdzie lewicy i nie ma nigdzie w tej dyskusji miejsca na rzeczy bliskie moim poglądom. Jeden i drugi kandydat wywodzi się z tego samego środowiska i w tę samą stronę będzie nas pchał.
Chciałbym aby była osoba, które reprezentowałaby środowiska liberalne i jednocześnie potrafiła godnie reprezentować kraj, np Jolanta Kwaśniewska.

Gdzieś to wszystko popłynęło na prawo. bardzo mnie to brzydzi i smuci.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Wybacz , ale Jola jest zajęta zakupami butów w rozmiarze "europejskim" :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Majestic pisze:
-Qc- pisze:Zadłuzenie będzie rosło - zmiany budzetowe nie działaja z dnia na dzień a nawet jak wygra PiS/Kukiz/JKM to beda musieli zyc z budżetem ustukanym przez ostatnią władzę, a pewnie będzie to budżet złośliwy :)
Właśnie podsumowałeś cały plan gospodarczy PiSu po wygranych wyborach na jesieni. Było by doskonale, ale PO tak popsuło że nic się nie da zrobić.
A procedure budzetowa zna? Czy olewasz?

Komorowski dla odmiany mowi, że przez PiS ludzie przestali chciec byc dawcami organów... eh :)

Kaleson - lewica o ktorej mowisz, czyli światopoglądowa po prostu nie pasuje do tego narodu. I wiem, ze Ciebie intelektualistę to boli, ze naród taki ciemny to trudno, ja ciemny naród jednak sie cieszę :) A połyneło na prawo, bo właśnie to środowisko z którego wywodzi się Jolanta nie potrafi odciąć się - przez 25 lat! - od komunistycznych totalitarnych korzeni. A nowa lewica - czyli domyślam się ze Guział, Biedroń, Legierski i kto tam jeszcze - dopiero się buduje, ale bedzie raczej aspirować w okolicy "człowieka o aparycji menela" - taki los...

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Co myślicie o tym zajściu gdy gościu krzyczy wsi pro civili i zostaje zepchnięty na twarz ze sceny i skuty kajdankami. Nie za brutalnie ? Czy prawo zostało złamane aby uzasadnić obezwładnienie i to w takiej formie ?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Myślę, że to był ten Gimbor i to tłumaczy jego dzisiejsze milczenie w tym temacie.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Sam fakt, że cos takiego sie dzieje zgodnie z zasadą - kto korzysta - jest mocno szemrana.

Ciekawi mnie tylko jedno - Robert pomóż mistrzu ciszy wyborczej - czy jak teraz media beda 48 godzin trajkolic co 30 minut o ataku na Prezydenta (czyli prawie zamachu stanu choc jak wiadomo "jaki Prezydent taki zamach") to bedzie czy tez nie bedzie to łamanie ciszy wyborczej?

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Kalesoner pisze:Myślę, że to był ten Gimbor i to tłumaczy jego dzisiejsze milczenie w tym temacie.
Wiesz Kalesoner przestałem tu pisać właśnie ze względu na takie wciskanie bełkotu na potęgę, jakie np. Ty uskuteczniłeś w poprzednim poście. Po prostu podziękuję, bo ostatnio tu na zdroworozsądkową dyskusję nie ma co liczyć. Parafrazując twą wypowiedź, brzydzi mnie to i odpycha. :wink:

Też bym Ci przekręcił jakoś śmieszkowato nicka ale nie mam zamiaru, bo wiesz jak to jest z tym powiedzeniem o oszołomach. :wink:

A co do "zamachu" na prezydenta to nabierają rozpędu. Najpierw machanie krzesełkiem 15m od podium prezydenckiego jest próbą zabójstwa, a teraz krzyczenie skądinąd prawdziwych haseł. Gdy Komuchruski był u mnie (słynna aferka z rozdaniem urzędnictwu po 4 koła na łeb za przyjście żeby sztuczny tłumek zrobić), a ja zapytałem go po ludzku o Pro Civili on zrobił obrót o 180 stopni i wskoczył za plery Borowików.

Rozumiem, że tam w Toruniu to jakiś rodzaj ataku sonicznego o wysokim stopniu zagrożenia był ? :lol2: Bo to już cholera nawet śmieszne nie jest. Aresztowania, zaklejanie ust taśmą, wywlekanie z sal, niewpuszczanie na spotkania... po prostu nasz kochany prezydent-rezydent.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Ja nie wiem, a moja ksywkę tez byś mógł jakiś śmieszne zmienić bo jak narazie jeszcze nikomu sie nie udało ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

http://wpolityce.pl/polityka/245511-kom ... -obietnicy
Jeśli Romuald Szeremietiew okaże się niewinny – odejdę z polityki. Jako człowiek honoru nie mógłbym się zachować inaczej powiedział Bronisław Komorowski.
Już kilka lat temu Szeremietiew został oczyszczony ze wszelkich zarzutów. Trwało to wiele lat, ale wyroki sądów nie dają żadnych podstaw do dywagacji. Romuald Szeremietiew jest niewinny.

ODPOWIEDZ