Shadow warriors??
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a po co czempion?? podrażasz oddział niepotrzebnie, a w razie jakiegoś ataku na maga w regimencie zmniejszasz szanse jego ubicia z 3 ataków robisz 2 , cóż nawet z tymi 3 jest bardz trudno... jednak taka zwyczajna piatka jest naprawde warta rozważenia, no ewentualnie 6, jednak ja wole nieparzystą liczbe w oddziałach
Hej hej, nie kituj!Qbas pisze:Ostatnio jak grałem z Hajami to mój przeciwnik (Artemis ) też wystawiał SW. Nie zrobił nimi jednak (prawie) nic. Zdjął 1(?!) War Dacera. Wniosek: wystarczy dobrze ustawić armię, a SW nie zawojują. To samo wszyscy inni scouci.
Przypominam Ci że zdjąłem Ci 4 WD!
Czy ktos moze mnie oswiecic jak nowej edycji dziala grape shot? Krotko mowiac czy podlecenie czymkolwiek pod samo dzialo moze uchronic cos (okej nie kitujmy - smoka ) od bycia ustrzelonym z s10? Wbrew pozorom to nie jest offtop bo jesli nie, to w mojej rozpisce na star dragonie SW zajeliby miejsce rydwanu.
Co do samych SW to 6 ed mi sie rzadko sprawdzali, ale to glownie przez przeciwnikow z jakimi gralem. Na turniejach chyba ich ani razu nie wystawilem.
Zreszta w WFB jest tak, ze dobry gracz potrafi wykozystac kazda jednostke. To zalezy tylko od jego umiejestnosci i od tego jak wyglada reszta armii. Zwlaszcza w HE w ktorych (nawet teraz) nie ma super-ultra-hiper jednostek jak grale, albo pegazy i wszystko musi ze soba wspoldzialc.
Co do samych SW to 6 ed mi sie rzadko sprawdzali, ale to glownie przez przeciwnikow z jakimi gralem. Na turniejach chyba ich ani razu nie wystawilem.
Zreszta w WFB jest tak, ze dobry gracz potrafi wykozystac kazda jednostke. To zalezy tylko od jego umiejestnosci i od tego jak wyglada reszta armii. Zwlaszcza w HE w ktorych (nawet teraz) nie ma super-ultra-hiper jednostek jak grale, albo pegazy i wszystko musi ze soba wspoldzialc.
A to juz gorzej. W kazdym razie dostane najwyzej d3 rany sila max 10 (a moze 2) zamiast d6 ran z sila na pewno 10 . A ja zione pierwszy. No chyba ze jeszcze sa jakies niespodzianki.karlee pisze:I d3 rany
ps. Czy dobrze pamietam ze jak template wali w smoka to dostaje jedziec? Czy znowu mi sie miesza z poprzednia edycja...
wiesz zawsze mozna sie wystawic tak ze musisz chowac sie w lesie a nie na tyłach, pozatym co zrobisz klockowi swordsmenów w liczbie 20 z fcg bo ja sadze ze nic, bo najczesciej masz 5 ataków na 3 na 4 i na 4 to durzo ich nie poginie najczesciej ginie ich 2 ja ci zabijam 1 nawet od tyłu tez przegrywasz i ja do ciebie sie potem obracam jak ustoisz i duzo potem nie zrobisz
No w machine to ok ale w klocek to nic nie zrobisz
No w machine to ok ale w klocek to nic nie zrobisz
SW teraz maja 3+ z przerzutem (hate), potem 4+, a save 5+ (chyba)
ja mówi od swordsmenach ale moga byc inni kolesie z tarczami, najlepiej jakby zaszarzował w GS z priestem na czele to by było fajnie, ale swordzi maja 4+ asv, asseslo ja wiem co maja nowe SW i takich mówiłem dla potwierdzenia byly to rzuty kostkami
swordzi maja LA i Sh czyli save na 5+.. (+1AS za HW+SH jest tylko od przodu)
no bo nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie szarzował takiego klocka od przodu
no bo nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie szarzował takiego klocka od przodu
ja tam bym w klocek sie pakował.. nawet od tyłu.. na pewno jest wiele wiecej ciekawych celów - strzelcy, maszyny itp.
czasem mozna sie zastanowic nad samobojcza szarza by ubic maga
czasem mozna sie zastanowic nad samobojcza szarza by ubic maga