Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Pozdrawiam wszystkich, którzy nie kibicowali Barcelonie :wink: ... A w Juve czas chyba na potrenowanie strzałów z 20m, bo na razie nie posiedli tej umiejętności. Gdyby było inaczej, wynik byłby inny...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Lepsi wygrali szkoda, że tak a nie inaczej. Za rok z nowymi młodymi po puchar jedziemy. Szkoda mi Pirlo ale cóż i tak chłop zrobił wiele dobrego dla klubu. Teraz niech tylko Pogba odejdzie do PSG te 40/50 baniek się przyda na nowych perspektywicznych :D

i jedna rzecz która mnie no powiem brzydko wkurwia. Kryształowi zawodnicy Barcy no ni chuj kto sędziuje mecz to zawodników barcy nie można dotknąć bo muśniesz on pokaże jak noga odpada i faul gotowy....
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

W sensie, ze Dybala :) ?

Juve za krótką łąwkę miało, gdyby za Vidala mógł wejśc ktoś na zblizonym poziomie może by dociagneli do karnych
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Gokish pisze: i jedna rzecz która mnie no powiem brzydko wkurwia. Kryształowi zawodnicy Barcy no ni chuj kto sędziuje mecz to zawodników barcy nie można dotknąć bo muśniesz on pokaże jak noga odpada i faul gotowy....
Przesadzasz :wink: Znakomita większość fauli podyktowana była słusznie. Wielokrotnie piłkarze Juve nie byli w stanie inaczej zatrzymać przeciwników. A to, w jaki sposób przewraca się zawodnik, nie ma żadnego znaczenia. Istotne jest czy faul miał miejsce. Pomyłek w obie strony było tyle samo, nie uważam, żeby sędzia wypaczył mecz...

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

smiejagreg pisze:
Gokish pisze: i jedna rzecz która mnie no powiem brzydko wkurwia. Kryształowi zawodnicy Barcy no ni chuj kto sędziuje mecz to zawodników barcy nie można dotknąć bo muśniesz on pokaże jak noga odpada i faul gotowy....
Przesadzasz :wink: Znakomita większość fauli podyktowana była słusznie. Wielokrotnie piłkarze Juve nie byli w stanie inaczej zatrzymać przeciwników. A to, w jaki sposób przewraca się zawodnik, nie ma żadnego znaczenia. Istotne jest czy faul miał miejsce. Pomyłek w obie strony było tyle samo, nie uważam, żeby sędzia wypaczył mecz...

A to ja nie mówię, że sędzia wypaczył mecz. Tylko w każdym meczu gdzie gra Barca jest kilka gwizdanych fauli które potem wychodzą na powtórkach, że nawet kontaktu nie było i to najczęściej na krzyk faul dyktowany jest o ten fakt mi chodzi.
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wiem, wiem :wink:. Tylko ze tu sami sobie winni są zawodnicy drużyn przeciwnych. Kopiąc niemiłosiernie po kostkach tak wyszkolili zawodników Barcy, że Ci już umieją upadać najlepiej na świecie :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

O! Panie Gokish- to jest trafienie w sedno.

PS- jak Pogba ciągnął do boku, to tęskniłem za Giovinco z przodu.... oglądałem jego jakiś mecz w drużynie nominalnie z Kanady ostatnio, chyba jednak by się przydał. Ech.
Ostatnio zmieniony 6 cze 2015, o 22:51 przez LoudLord, łącznie zmieniany 1 raz.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

smiejagreg pisze:Wiem, wiem :wink:. Tylko ze tu sami sobie winni są zawodnicy drużyn przeciwnych. Kopiąc niemiłosiernie po kostkach tak wyszkolili zawodników Barcy, że Ci już umieją upadać najlepiej na świecie :mrgreen: :wink: ...
I o to dokładnie chodzi. BO najłatwiej barce zatrzymać sprawiając aby leżeli na trawie. Tylko często przeciwnicy mogą nawet nie spróbować (jak np dziś Pogba co się o swoje nogi wywalił ) a faul będzie.

I tak wracając do finału. Dla Juve to sukces i powinniśmy się z tego cieszyć. Team budowany jest nie na sezon dwa ale aby za 3/4 lata młodzież była ograna i straszyła w Europie. Ważne, że marka Juve wraca na salony europejskie.

Aaa i jako wierny kibic klubu z mojego miasta cholernie cieszy mnie spadek do pierwszej ligi. Może to przykre ale nie stać mnie na bilety za 200 zł :(
Ostatnio zmieniony 6 cze 2015, o 23:00 przez Gokish, łącznie zmieniany 1 raz.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Gokish pisze:Team budowany jest nie na sezon dwa ale aby za 3/4 lata młodzież była ograna i straszyła w Europie. Ważne, że marka Juve wraca na salony europejskie.
Życzę Juve jak najlepiej, ale paru starych odejdzie, ktoś w końcu zrobi mądre posunięcie i podkupi Marchisio (bo Pogba już raczej na wylocie) i Juve już nie będzie liderem tabeli... W przypadku tego zespołu kompletnie nie wiadomo, co będzie za dwa-trzy lata. Obym się mylił...

Co do fauli - jedni kopią, drudzy się przed tym bronią. Tak to widzę. Imho większą winą obarczam kopiących. Skutki w postaci fauliktórychniema to konsekwencja tych działań... Zresztą tych fauli naprawdę nie jest wiele. Znacznie więcej jest takich, które zasługują na kartkę, a jej nie ma. Bo inaczej przeciwnicy musieliby kończyć co drugi mecz w 8-miu... Poza tym faulektórychniema są też po drugiej stronie...

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Chyba se jaja robicie, bo za małe na przyznanie, że wygrał lepszy - i trzeba dorabiać sobie chore teorie o turlaniu się, faulach za powietrze, uefalonie i karle [-X
Faule były? Były. Dziękuję, dobranoc.

Cieszcie się, że vidal nie wyleciał, bo mając już zółtą dwie sytuacje dorzucił takie, że po 15 minutach juve powinno grać w 10. Dodatkowo ręka w polu karnym tak oczywista, że szkoda gadać, a ruch nie ma dużego znaczenia, jeśli była korzyść. Była, powinno być 2:0, czerwo vidala i wtedy dopiero byłby płacz.

W sytuacji Pogby z Alvesem - przewracał się natychmiast po przyjęciu, a w starciu przed polem karnym, gdzie też juve otoczyło sędziego z płaczem - nawet faulu nie było. Wygrał zdecydowanie lepszy... i bardzo dobrze.

Visca el Barca! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Zawsze kibicowaliśmy juve. Ale już słyszę i widzę nowych kibiców juventusu w kolejnym sezonie( owych).

Co do barcy to widząc ich nowe koszulki w sezonie 15/16 na usta ciśnie się tylko jedno słowo na p. d. ł.ale czego po takim najmądrzejszym można oczekiwać....

Gokish: wyrazy szacunku dla Zawiszy bo na wiosnę pokazała jaja. Wolałbym was niż łęczną bo co to ......
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Vallarr-

Ej , pogratulowałem zwycięzcom? Owszem. Gokish? Również. A ty latasz i krzyczysz, że winniśmy pokłony. Nie. Nie jesteśmy nic winni. Oceniamy mecz i mamy prawo do swojego zdania.
Przeproś może za insynuacje.
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Sorry, nie.
Teksty o karłach czy "wkurwach" o kryształowych to sobie możecie wsadzić głęboko, razem z takimi "gratulacjami".

Nie piszę, że winniście pokłony, nie krzyczę nigdzie. Mówię jedynie, że wasze zdanie jest nieuzasadnione i zwyczajnie, po ludzku - słabe. Faule były? No cholera, były. Kto otaczał sędziego...? Ah, nieistotne, barca się turla. Też się turlam, dziś mi wolno \:D/

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

- M.Malicki

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

@ Gokish z tego co wiem, to jakbyś chodził wcześniej na mecze to zapłaciłbyś 20 pln? ;-)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Pająk pisze:@ Gokish z tego co wiem, to jakbyś chodził wcześniej na mecze to zapłaciłbyś 20 pln? ;-)

Były po 30/40 za drogo jak na ich grę :D. Mówiąc szczerze to kibole zadymy potrafili robić ale mają też dużo racji. Osuch sobie klub za darmo dostał za korzystanie ze stadionu co się mówi nie płaci bo miasto sponsoruje, dostaje dotację a wkłady do koszulek wyjebane mają na klub. Ciekawy jestem co teraz Osuchinio zrobi sprzeda wszystkich i mamy szybki powrót do 4 ligi czy wkłady oraz prezes zostaną i powalczą o szybki powrót.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

No nie powiem, nerwówka masakryczna ale mega się cieszę, że Lechowi się udało :)

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Brawa dla kolejorza.

Tylko Wisła!!!
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Gratulacje dla sympatyków Lecha. Za rok wrócimy na tron. :-)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Szkoda Jagi
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ