DMŚ 13-14.06 [5x2400 Euro]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Re: DMŚ 13-14.06 [5x2400 Euro]

Post autor: Jaaf »

Ok przedyskutuje scenariusze z kapitanami na PW i wieczorem dam znać (...)
Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłeś. Jeśli chciałeś żeby kapitanowie zgłaszali się sami na PM to trzeba było to w prost napisać ;). Typu Proszę kapitanów o wiadomość na PM czy chcą (...). Anyway, ważne, że nie będzie tego losowania scenariusza przed bitwą. =D>

Z rozpami szkoda.

Brujah1685r
Pseudoklimaciarz

Post autor: Brujah1685r »

Temat planowania gier i paringów i moje sugestie:

Wcześniej scenariusze wyglądały tak:
AABBC
BBCCD
CCDDA
DDAAB

W zwiazku z tym nie było problemu co gra 3 i 4 paring.
Zmiana powoduje że przed grą należy dogadać sie miedzy kapitanami który kapitan wystawia armie jako 3 paring a który jako 4 paring. Jest to najlepsze rozwiązanie a sądze że kazdy z was jest na tyle dorosły (tak tak tak wiem ze popychamy figurki na stole i to nei wygląda zbyt dorośle, ale uważam ze ejstesmy dorosli... chyba) że sie dogadacie.
Drugie rozwiazanie idiot prove
kładziemy na stole 5 karte z numerami paringu, i korzystamy z nich i tyle.
Jaafowi z Ryk Medaliki wskarze to rozwiazanie jako sugerowane i on potlumaczy na turnieju jak cosik.

Co do samego grania scenariuszy... jest to odmiana od standardowego "zabij wszystko na stole" i wymaga od graczy większych umiejętności. Dla mnie tylko i wyłącznie zachecające. Wiadomo że mam złe podejscie do grania krasiami king of the hill ale jest to wyzwanie ktore z przyjemnoscia przyjmuje żeby poprawic swoje umiejetnosci.

Solo, napisałeś ze pogadasz z kapitanami, nie pisałeś "Kapitanowie wyslijcie mi na pw swoja opinie" wiec nie podcieraj sie swoją cwaniakowatością bo jest słaba...

Qc, nie płakusiaj, takie parowanie wymaga od druzyny i kapitana wiecej, po prostu postaraj sie i pokaz w koncu ze umiesz.

Ogólnie parowanie pod poprzednie scenariusze i obecne jest łatwe, pod poprzednie rozpisałem parowanie dla 11 druzyn w 3 godziny i wzialem pod uwage ktora runda jest grana i z kim i jak. Wiec kazdą team rozpisywałem tyle razy ile było kombinacji scenariuszy czyli dla starego typu 4 razy kazdy paring z kazdym teamem.
Obecnie ebde to musial tylko porpawic zeby było takich kombinacji po 5 dla kazdego teamu i tyle. Troche sie postarac i sprawa robi sie łatwa. A jakby Solo WRZUCIŁ rozpiski wszystkich teamow to parowanie dla mojego teamu było by juz gotowe i podchodząc do stołu z dowolna druzyna Twister wiedziałby przed rozpoczeciem parowania kto z kim zagra XD

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jakie emocje :) - wyluzujcie trochę :) odzwyczaiłem się już od takiego BP :)... ale wiadomo to ostatni sprawdzian przed DMP i miejsce wyjątkowe oraz turniej ze sporą historią :)... Moja pierwsza drużynówka 5 lat temu ! Chlip :mrgreen: ... Ale do rzeczy - będę pomagał ogarniać ten turniej - co do scenariuszy - powinny być bo przygotują drużyny pod DMP - to ważne dla każdego co traktuje tą grę w kategoriach sportowych ,wydaje mi się że jest to przez nas na luzie do ogarnięcia (pogadam dziś z solem)- co do rozpisek - nie mam do nich wglądu - bo Solo faktycznie jest dosyć zajęty ale będą losowo sprawdzane w czasie turnieju a potem - obiecuję ,że wrzucę ja na jakiś serwer i udostępnię :).. Do zobaczenia w sobotę ! :)

Będzie bardzo ciepło ! 34 stopnie! :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaaf

PiotrB, trzymam za słowo z tym późniejszym udostępnieniem :mrgreen:
=D>

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jaaf pisze:PiotrB, trzymam za słowo z tym późniejszym udostępnieniem :mrgreen:
=D>
Choćbym je miał wyrwać Solowi z gardła to tak będzie :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Widze ze Bombaja nie ma i od razu ze Świętego Miasta idą pociski i maczety :)

Fakt jest taki, że DMŚ to chyba pierwsza druzynówka, na której system scenariuszy będzie użyty, a piszący na forum o tym systemie jest 4 teamy (Czewa, Guldury, Legion, Duriny) a grac ich ma ~11 a zachowujecie się tak jakby tu było jedno wyjscie, jedno zdanie, jedna racja - pozdro dzięki :)

I nie musisz mnie tam podpuszczać, że musze coś komus pokazywać, ja jestem tylko rezerwowym niedzielnym graczem, który w innych warunkach przyjechałbym tylko na imprezę, ale klub jest najważniejszy :)

Moj kapitan to niepokonany Krzemi! https://www.youtube.com/watch?v=6RbY2iTOUQA
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
felek

Post autor: felek »

Hejka jeżeli ktoś by potrzebował na drugi dzień kogoś do drużyny bo wiadomo różne rzeczy chodzą po ludziach to mogę się do któregoś z teamów podłączyć na dzień drugi (Ogry bądź WoCH) .

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

POSTANOWIONE - GRAMY SCENARIUSZE TAKIE JAK NA DMP -
w razie problemów będziemy na bieżąco każdemu tłumaczyć jak to działa .
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Hehe, jak pojedziemy na impreze do jazzu to mój team może potrzebować :P
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Znowu nie grasz drugiego dnia?;p

ej Cosma trzeba ściągnąć!
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

PiotrB pisze:POSTANOWIONE - GRAMY SCENARIUSZE TAKIE JAK NA DMP -

Czyli jak ustalamy kto jest parą 3 a kto 4?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
felek

Post autor: felek »

Jak by co ja mieszkam od Kozłowa 7 min drogi samochodem to i tak wpadnę na widownie więc nie ma problemu żebym drugiego dnia zabrał ze sobą armię.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Rozumiem, że parowanie będzie się odbywało tak jak zawsze na drużynówkach z tą różnicą, że poszczególne pary mają obowiązek rozegrać z góry ustalony scenariusz?

Nie rozumiem o co chodzi z dogadywaniem się na 3 i 4 paring - w regulaminie nic o tym nie ma? Jak wyjdzie tak wyjdzie - dowiesz się przy 3 i 4 paringu, czyż nie?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Nie bo te paringi sa tworzone symultanicznie a maja grac inne scenariusze . Stad problem

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Durin pisze:

Usiłuje ustalić jak to dokładnie będzie robione na DMP. Jak się dowiem to napiszę - to rzeczywiście może stwarzać małe kłopoty przy dużym ciśnieniu. Z kolei rzut kostką to żadna opcja a zostawienie tego na zasadzie "dogadajcie się " to czysty masochizm :mrgreen:

EDIT! Nie wiem czy dokładnie tak będzie na DMP - może to się trochę różnić ale na DMŚ obowiązuje zasada ,że team który jest wyżej w rankingu ma paring 3 a ten który jest niżej ma paring 4
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaaf

PiotrB pisze:
Durin pisze:

Usiłuje ustalić jak to dokładnie będzie robione na DMP. Jak się dowiem to napiszę - to rzeczywiście może stwarzać małe kłopoty przy dużym ciśnieniu. Z kolei rzut kostką to żadna opcja a zostawienie tego na zasadzie "dogadajcie się " to czysty masochizm :mrgreen:
No! Fajnie że się za to zabrałeś! :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

W odpowiedzi na nie zadane pytanie - tak rozpiski będą drukowane, obiad nie jest wliczony w cenę - nie będzie go też gdzie kupić bo tam wszystko jest w remoncie (noclegi są zapewnione!! i miejsca jest dosyć) - będzie natomiast pyszny i tani grill oraz pyszne i tanie piwo - mniam ! :) Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać :) ...
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

PiotrB pisze: oraz pyszne i tanie piwo - mniam ! :) Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać :) ...
Piwo.... Brains... Brains? Piwo......

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

sprzeda ktoś podstawki 50x50 ze2?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Wy tu gadu gadu, a ja to już dawno poprawiłem na DMP. :D

ODPOWIEDZ